Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Coruptia fara corupti, discutii la o masa rotunda

Politisti cu rang înalt, de la Bucuresti si din toata Moldova, împreuna cu autoritatile locale si judetene, au dat curs invitatiei Asociatiei pentru Implementarea Democratiei (AID) ai carei reprezentanti au ajuns în Neamt în cadrul campaniei „Responzabilizare Anticoruptie“. ÃŽntîlnirea a avut loc în sala de sedinte a Prefecturii, unde, la o masa rotunda, au luat loc prefectul, presedintele Consiliului Judetean Neamt, sefi ai institutiilor descentralizate, ai serviciilor si birourilor teritoriale de combatere a anticoruptiei, aflate în reteaua Directiei Generale Anticoruptie. Este vorba de acea institutie înfiintata la îndemnul Uniunii Europene, cu scopul de a combate mai eficient coruptia în Romania. ÃŽn judetul Neamt, exista un Birou Teritorial Anticoruptie, „divizie“ condusa de catre comisarul sef Gavril Voaides. Cît despre rezultatele obtinute de acest birou în primul an de viata, nu se pot spune prea multe, dosarele ajunse în instanta putînd fi numarate pe degetele unei singure mîini. ÃŽnsa, nu sîntem noi cei în masura sa analizam activitatea acestei structuri care a trimis parchetelor doar cîteva dosare, si acelea de mica coruptie. Cu toate acestea, comisarul sef Voaides a promis presei ca, în perioada imediat urmatoare, va rupe gura tîrgului cu cazurile de coruptie pe care le va finaliza. Revenind la întîlnirea de ieri, se poate spune ca toti cei prezenti au zugravit în cuvinte frumoase activitatea de combatere a coruptiei, însa nu au putut prezenta nici un caz clar rezolvat în judetul Neamt. De admirat pozitia lui Alexandru Cumpanasu, directorul executiv al AID Romania. Cumpanasu a reusit de multe ori sa puna într-o postura nu tocmai placuta o parte a asistentei. Si ne referim la cei care reprezinta, în principal, institutiile ale caror menire este aceea de a combate coruptia în judet. Cele douazeci... si ceva de dosare, finalizate de politistii de la Anticoruptie, nu l-au multumit pe Cumpanasu, acesta atragînd atentia asupra faptului ca Europa nu ne va primi cu tot cu coruptia care ne-a facut de rîs în toata lumea. „Uniunea Europeana urmeaza sa ajute Romania cu peste 30 de miliarde de euro, bani care risca sa ajunga în buzunarele foarte adînci ale unor grupuri de interese“. Declaratia lui Cumpanasu a venit ca urmare a interventiei deputatului Ioan Munteanu care a lasat sa se înteleaga ca si în judetul Neamt actioneaza mai multe astfel de grupuri. ÃŽntrebat de catre Cumpanasu care ar fi acestea, deputatul a raspuns: „Doar nu sînt nebun sa spun, atît timp cît nu detin probe. Sînt aceleasi grupuri de interese cunoscute de catre toti, oameni de presa, politicieni. ÃŽn particular, va pot spune mai multe“.
Lasînd la o parte faptul ca reprezentantii Biroului Teritorial Bacau al Directiei Nationale Anticoruptie nu au dat curs invitatiei de a participa la întrunirea de ieri, aspect care l-a nemultumit pe Cumpanasu, vom arata sec, în cifre, rezultatele combaterii coruptiei în Neamt. În cele 11 luni si ceva de activitate, cei trei politisti ai Biroului Teritorial Anticoruptie au înregistrat 25 de dosare si lucrari penale si au primit alte 24 de delegari de la parchete. Ce a iesit din biroul anticoruptie? 24 dintre cele 25 de dosare penale înregistrate (un dosar nu a fost finalizat pentru ca învinuitul a fugit din tara) au fost înaintate cu propunere legala la parchetele competente, iar 18 dintre 24 de delegari ale procurorilor au avut aceeasi soarta. Cît despre numarul dosarelor ajunse în instanta, Dumnezeu cu mila... Domnul Voaides ne-a recomandat sa ne adresam instantelor ca sa aflam acest lucru. Noi credem ca ar fi bine sa stie si el în ce stadiu se afla dosarele pe care le-a instrumentat.

Articol afisat de 1734 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective