Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Clubul Copiilor Bicaz, revendicat

Clubul Copiilor din Bicaz este pe cale de a ramîne fara sediu. Spatiul în care institutia functioneaza înca de la înfiintare a fost revendicat de catre urmasii fostului proprietar, Constantin Sion, si obtinut prin sentinta judecatoreasca. În baza acesteia, a fost emis si Ordinul Ministrului Educatiei si Cercetarii nr. 3788/ 25.04.2006, prin care se recunoaste dreptul de punere în posesie. Saptamîna aceasta, una dintre mostenitoare s-a prezentat la Primaria Bicaz, unde a solicitat un document pe baza caruia sa înceapa demersurile dezbaterii succesiunii. Cu acest prilej, a facut si o vizita si la Clubul Copiilor, pentru a-si admira noua proprietate. Conducerea institutiei de învatamînt bicajean i-a explicat oaspetelui despre investitiile de mai multe miliarde de lei facute prin reparatia capitala a cladirii, investitie suportata din banul public, dar despre care mostenitoarea nici n-a vrut sa auda. Mai mult, nici chiar atunci cînd i s-a prezentat faptul ca dupa legi ar trebui sa accepte plata unei chirii, doamna cu pricina n-a vrut sa ia în consideratie propunerea. Pîna una, alta, chiar daca soarta Clubului Copiilor din Bicaz se afla sub semnul incertitudinii, fapt marcat si-n starea de spirit a cadrelor didactice, anul de învatamînt 2006-2007 va fi deschis la timp, adica duminica, 1 octombrie 2006, ora 10. Pentru cei peste 1.600 de elevi ai Bicazului si ai scolilor din zona, îsi vor deschide portile 13 cercuri grupate pe profiluri si subprofiluri, conduse cu competenta de tot atîtia profesori si instructori, avînd ca director pe profesoara Mirela Pricop.
Noile legi ale proprietatii aduc o serie de modificari care vor crea dificultati autoritatilor din teritoriu. Daca aplicarea legilor funciare a fost rezolvata într-o proportie majora, nu acelasi lucru se poate spune despre retrocedarea cladirilor si terenurilor preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, care a facut obiectul Legii 10/ 2001. În Neamt, multe dintre solicitarile de retrocedare vizeaza cladiri în care functioneaza unitati de învatamînt, spitale, institutii de interes public, ca si terenuri pe care au fost construite sediile acestora. Potrivit lui Ilie Petre, directorul Directiei Juridice din cadrul Prefecturii, în judet au fost formulate peste 3.000 de solicitari pentru retrocedari de bunuri. Dintre acestea, 1.400 au ramas spre solutionare la Prefectura Neamt, iar 900 au fost declinate altor institutii. Primaria Piatra Neamt a primit spre solutionare 1.500 de notificari, Primaria Roman - 700, iar Bicaz si Tîrgu Neamt - cîte 100. Alte aproape 1.000 au fost repartizate autoritatilor comunelor din zona montana - Ceahlau, Hangu, Borca, Poiana Teiului.

Articol afisat de 1537 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective