Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Autoritãtile din Girov pregãtesc „taxa pentru trafic greu“

Autoritãtile din Girov pregãtesc „taxa pentru trafic greu“

• alesii comunei considerã cã drumurile se stricã din cauza autovehiculelor de mare tonaj • dupã ce se vor consulta cu reprezentantii altor primãrii, vor stabili un cuantum care se doreste a fi cît mai ridicat •

Stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2007, mai ales a celor speciale, a fost un prilej de furtunoase dezbateri în sedinta legislativului girovean, de la începutul acestei sãptãmîni. În urma discutiilor, au fost fãcute o serie de propuneri, dar nu s-a luat nici o decizie finalã, aceasta fiind amînatã pentru noi consultãri. Conducerea Primãriei Girov urmeazã sã ia legãtura cu reprezentanti ai altor comune din judet, care au aprobat, deja, asemenea taxe.
Marea supãrare a alesilor comunei o reprezintã circulatia nestingheritã a autovehiculelor de mare tonaj care îsi aduc major contributia la deteriorarea drumurilor si caselor. „Propun sã fixãm o taxã pe care sã o aplicãm pentru masinile de mare tonaj care circulã pe drumurile din comunã. Pe cele asfaltate, pe care circulã autovehicule cu o greutate peste cea pentru care au fost proiectate, au început sã aparã spãrturi. Sînt si alte primãrii care aplicã o asemenea taxã. La Gîrcina, spre exemplu, au pus barierã chiar în fata sediului administrativ, iar masinile grele nu pot trece decît dupã achitarea unei taxe de 100 de mii de lei“, a spus Vasile Olaru, primarul comunei Girov.
Liderul de opinie al grupului PSD, consilierul Mihai Pavel, a tinut sã îl atentioneze pe seful administratiei locale cã si-a însusit propunerea fãcutã de social-democratii locali, în urmã cu ceva timp. Pe de altã parte, consilierul PRM Mihai Bãlut a opinat cã o taxã de 100 mii de lei ar fi mult prea redusã: „Credeti cã 100 de mii de lei ar fi suficienti, atît timp cît masinile de mare tonaj distrug sosele pentru care s-au cheltuit miliarde? Ar trebui sã le fixãm o taxã de sã îi usture stomacul. Eu propun 1 milion de lei pentru orice autovehicul care depãseste 10 tone“.
Pe de altã parte, consilierul PSD Dumitru Sandu a solicitat luarea de mãsuri pentru limitarea vitezei prin centrul comunei: „Masinile mari trec cu vitezã atît de mare, cã dîrdîie ferestrele. Oamenii se plîng cã au început sã li se crape peretii caselor. Trebuie neapãrat sã ne gîndim la limitarea vitezei în centru“.
Unii consilieri s-au plîns cã posesorii de tractoare înmatriculate - care plãtesc anual asigurarea si verificarea tehnicã - sînt pusi pe picior de egalitate cu aceia care nu si-au înmatriculat vehiculele si care, contra unei taxe plãtite la Primãrie, circulã nestingheriti pe drumurile comunei. În vizorul membrilor legislativului au intrat si cãrutasii - nu doar cei care intrã în bazarul comunal - si care s-ar putea sã cotizeze la bugetul local, de anul viitor.
Alesii locali au dezbãtut si combãtut mult si pe tema taxelor ce ar trebui aplicate producãtorilor, crescãtorilor de animale si comerciantilor care îsi vînd mãrfurile si orãtãniile din bãtãturã în bazarul comunal. Membrii legislativului au propus o corelare a nivelului acestora cu cantitatea si tipul de produse. Nu de aceeasi pãrere a fost si primarul care s-a plîns cã, de la stoparea comertului cu animale si pãsãri în tîrguri si oboare, încasãrile din bazarul comunei au scãzut drastic. El a adãugat cã oprelistile legii nu i-a împiedicat pe oameni sã facã vînzare în locuri neamenajate. Primarul Olaru a subliniat cã are semnale cã unele tîrguri si oboare au fost redeschise, motiv pentru care va face demersuri la institutiile abilitate, în acest sens.

Articol afisat de 1732 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective