Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Ziua Judecãtii“ pentru primarul de la Piatra Soimului

„Ziua Judecãtii“ pentru primarul de la Piatra Soimului

• Nicolae Nicorescu a fãcut parte din primii cinci primari din România invitati la emisiunea „Ziua Judecãtii“ • în timpul filmãrilor, nemteanul a fost bãgat la apã •

Ultima editie a emisiunii „Ziua Judecãtii“, difuzatã joi, 26 octombrie, pe postul de televiziune Antena 1, l-a avut printre protagonisti pe primarul de Piatra Soimului, Nicolae Nicorescu (foto). Pesedist declarat, alesul local din Neamt sustine cã s-a trezit, într-o zi, la început de octombrie, sunat de producãtorii emisiunii „Ziua Judecãtii“, care i-au propus sã participe la aceastã competitie în calitate de candidat - ales local. „Mi-au spus despre ce este vorba si mi-au lãsat un termen de gîndire, sã mã hotãrãsc dacã sînt de acord sau nu cu participarea. Am discutat si cu sotia si am zis cã n-am nimic de pierdut. Dupã ce am dat acceptul, au venit la mine acasã si au filmat ce au vrut ei - din interior, cum aratã locuinta mea si ce am prin jurul casei. Imaginile filmate au fost prezentate în cadrul emisiunii si am fost punctat pentru ce am realizat. Desigur, punctele s-au împãrtit în functie de ce s-a filmat la fiecare dintre cei cinci primari prezenti în studio“, a declarat primarul Nicolae Nicorescu.

Semnãturi ale concurentilor cã nu se supãrã pe farse

ÃŽntrucît emisiunea „Ziua Judecãtii“ se bazeazã pe mai multe probe de foc, în care candidatilor li se fac tot felul de farse si li se aplicã pedepse destul de dure, producãtorii ei îsi iau mãsuri de sigurantã, cã nu vor intra în conflict cu invitatii. Pentru asta le prezintã regulamentul concursului. Dacã invitatii sînt de acord cu el, semneazã, asigurîndu-i pe reprezentantii Antenei 1 cã nu se vor supãra orice li s-ar întîmpla. „Mi s-a spus de la început cã trebuie sã îmi pregãtesc douã costume, întrucît existã o probã în care poti cãdea în bazinul cu apã si atunci trebuie sã te schimbi. Filmãrile pentru emisiunea de pe 25 octombrie au avut loc luni, pe 16. Eu am mers la Bucuresti de duminicã. S-a filmat timp de cinci ore si jumãtate, de la 10 la 15.30. Prima probã a constat în tinerea unui discurs de un minut, de cãtre fiecare concurent. Din cei cinci cîti eram, unul a fost eliminat. Pentru spectacol, fiecare dintre noi era plimbat de balerine, de niste fete care arãtau incredibil. ÃŽntrucît toti cei cinci concurenti eram primari, a fost invitat special pentru noi cîntãretul Nicolae Sabãu, primar si el, aflat la al doilea mandat. Melodiile prezentate de el ne-au fost dedicate special. ÃŽntre timp, a mai fost eliminat un primar din concurs si a venit proba cîntatului. Erau trei melodii pe care fiecare dintre noi trebuia sã le stie - „Lelitã Ioanã“, „Fanfara militarã“ si „Ani de liceu“. Mi-e mi-a cãzut „Lelitã Ioanã“. Au dat drumul la orchestratie si eu am cîntat. M-au «Ã®nhãmat» bine cu microfoane si mi-au pus cei care au vãzut emisiunea cã am cîntat cel mai bine dintre toti trei“, a povestit Nicolae Nicorescu.

Pregãtirile din culise

ÃŽnainte de a ajunge pe platoul de filmare, toti candidatii au trecut pe la salonul de înfrumusetare. „M-au dat cu fond de ten, mi-au aranjat genele, sprîncenele au zis «sã dãm bine la public». Eu m-am dus îmbrãcat cu un costum Armani, pe care l-am cumpãrat de la o firmã din Tîrgu Mures. Din pãcate, l-am purtat pînã în semifinalã, întrucît acolo am fost eliminat“, a mai povestit primarul de Piatra Soimului.
Nicolae Nicorescu nu a depãsit semifinala, dar este încîntat cã a ajuns pînã la aceastã etapã. ÃŽn semifinalã, el si contracandidatul sãu, care este cel mai tînãr primar din tarã, are numai 25 de ani, stãteau pe niste scaune situate deasupra a douã bazine cu apã. Fiecare dintre candidati trebuia sã-si convingã „electoratul“, adicã spectatorii din salã, sã-l voteze. Ei au avut la dispozitie un minut ca sã-i atragã pe votanti de partea lor. Nemteanul a spus cã „dacã voi cîstiga, voi ajuta comunitatea. Dacã nu, nu-i nici o tragedie, important este cã am participat“. „Stãteam acolo, fiecare pe cîte un scaun, deasupra bazinelor cu apã. De la început ti se impune sã stai cu mîinile pe genunchi, pentru ca atunci cînd esti dat în apã sã nu te lovesti. N-ai nici un semn dinainte cã vei fi dat în apã. Totul se petrece într-o fractiune de secundã. Mã bucur cã am avut o cãdere frumoasã, deci chiar dacã nu m-am asteptat cã voi fi dat în apã, nu am cãzut cu capul la fundul bazinului. Mi-am controlat cãderea“, a mai povestit nemteanul. Dupã aceastã baie neanuntatã, primarul s-a schimbat si a revenit în platou. Poate si spre bucuria sa, contracandidatul care l-a eliminat în semifinalã nu a plecat acasã cu un premiu consistent, care putea fi o masinã, o sumã substatialã, dar si o roabã, ori o cãrutã, a luat din studioul „Zilei Judecãtii“ un scaun de birou. „A fost o experientã minunatã si chiar dacã nu am ajuns în finalã, consider cã nu m-am fãcut de rîs la acea emisiune. A fost distractiv. Am venit acasã plin de fond de ten si de alte pudre pe care mi le-au aplicat pe fatã. Trei zile am simtit cã aveam pielea uleioasã. Producãtorii emisiunii au plãtit totul pentru concurenti, începînd cu cazarea, masa si transportul. Rãmîne o enigmã - cum de m-au ales pe mine, dar mã simt mîndru cã din primii cinci primari din tarã invitati la «Ziua Judecãtii», unul dintre ei am fost eu“, a mai adãugat Nicolae Nicorescu.
Desi sustine cã nu si-a anuntat toate cunostintele despre aparitia sa televizatã, a fost suficient sã afle o rudã de peste hotare cã va fi vãzut la „Ziua Judecãtii“ si atunci au aflat toate rubedeniile. „M-au sunat finii din Italia, din Spania, din Canada, sã mã felicite cã m-au vãzut la televizor. Vã dati seama cã nu m-am apucat sã sun eu în Canada, s-au sunat ei între ei si apoi m-au felicitat“, a încheiat alesul localnicilor din Piatra Soimului.

Articol afisat de 3516 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective