Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fundatia Speranta Doraly, la ceas de sărbătoare

• cu sprijin francez, organizatia non-guvernamentală are, în sfîrsit, propriul sediu • inaugurarea a avut loc, recent, în prezenta a trei reprezentante ale Organizatiei Secours Populaire Francais •


După 10 ani de activitate, Fundatia Speranta Doraly din Piatra Neamt - organizatie non-guvernamentală care acordă sprijin persoanelor cu handicap locomotor de gradul I - are, în sfîrsit, sediu. Inaugurat zilele trecute, acesta functionează într-un apartament spatios, la parterul unui bloc din cartierul Precista, oferit de către Organizatia Secours Populaire Francais (Ajutorul Popular Francez), acest demers fiind sprijinit financiar si de către Primăria orasului Saint Etienne, organizatia IMC Loire, precum si de numeroase persoane particulare.
În după-amiaza zilei de 15 noiembrie, trei reprezentante ale asociatiei franceze, secretarul general Dominique Roche, respectiv Josiane Mayeur si Francoise Moulin, membre voluntare, după ce au efectuat procedurile notariale, însotite de presedintele fundatiei gazdă, au tăiat panglica inaugurală a noului sediu.
Întîmpinate cu pîine si sare, după traditia românească, cele trei reprezentante ale Secours Populaire Francais au petrecut cîteva ore împreună cu un număr apreciabil de membri si simpatizanti ai Fundatiei Speranta Doraly.
Doru Adămoae, presedintele organizatiei non-guvernamentale, a urat bun venit oaspetilor francezi si a multumit în numele tuturor membrilor pentru dragostea si respectul cu care sînt înconjurati, de sprijinul moral si financiar acordat de tara prietenă: „Iată că acum sîntem stăpîni pe acest apartament, unde ne putem aduna si desfăsura activitătile, si doresc să ajungă mesajul de multumire si la domnul Albert Chevalier de la IMC Loire, care a fost pionul principal în dezvoltarea acestui proiect. Bucuria pe care o simtim astăzi nu se poate descrie în cuvinte“.
Dominique Rose a transmis, la rîndul său, un mesaj de suflet către colaboratorii si asistatii Fundatiei Speranta Doraly: „Acest proiect al Asociatiei «Secours Populaire Francaise» este unul foarte puternic si am dorit să-l realizăm repede, urmărind si observînd îndeaproape activitatea neîntreruptă din cadrul fundatiei conduse de Doru Adămoae, desfăsurată pentru binele omului aflat în suferintă“. În noul sediu, membrii fundatiei vor beneficia de activităti de terapie ocupatională, kinetoterapie, terapie psihologică etc. si tot aici vor petrece împreună momente festive, aniversări, onomastici si sărbători religioase, organizate, pînă acum, în diverse spatii puse la dispozitie de oameni de suflet.
Manifestarea a durat pînă seara tîrziu, fiecărui participant fiindu-i oferită atentia cuvenită, în jurul meselor încărcate cu dulciuri, răcoritoare si flori, unde s-a făcut si schimb de cadouri simbolice. Oaspetii au oferit presedintelui Adămoae o medalie cu sigla asociatiei “Ajutorul Popular Francez“, iar tuturor celor prezenti, cîte o insignă, iar gazdele - un DVD cu imagini din judetul, precum si albumul intitulat „Monumente istorice si religioase din judetul Neamt“, acesta fiind dăruit chiar de către unul dintre autorii lucrării, arhitect Adriana Comaniciu, simpatizantă a fundatiei Speranta Doraly. La acestea s-au adăugat si obiecte de artizanat.

Articol afisat de 1781 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Maria STUPCANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective