Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Apa ar putea arde în buzunare

Apa ar putea arde în buzunare

Consilierii locali romascani sînt chemati în sedintã extraordinarã, astãzi, 21 noiembrie, pentru a aproba tarifele mãrite la apã si canalizare. Potrivit expunerii de motive, societatea Acvaserv a solicitat cresterea preturilor actuale pentru serviciile de furnizare a apei potabile si canalizare-epurare, motivat de faptul cã a scãzut productia. Dacã alesii locali vor aproba proiectul, romascanii persoane fizice vor plãti 1,96 RON pentru un metru cub de apã, pret care contine si TVA. Pentru restul utilizatorilor, pretul unui metru cub de apã va fi de 1,65 RON, fãrã TVA. Pentru serviciile de canalizare-epurare, pretul unui metru cub va fi, pentru persoanele fizice, 1,21 RON, cu tot cu TVA. Pentru restul utilizatorilor, un metru cub de apã epuratã va fi de 1,02 RON, fãrã TVA, în conditiile în care alesii vor aproba propunerea Acvaserv. Hotãrîrea ar urma sã intre în vigoare începînd cu 1 decembrie 2006, datã de la care hotãrîrea anterioarã a Consiliului Local, 51 din 25 mai 2006, se abrogã. ÃŽn expunerea de motive, directorul Directiei Tehnice a Primãriei, Dan Felician Ionitã, a arãtat cã, din analizele de pret prezentate, rezultã cã majorãrile solicitate sînt justificate si cã ele reflectã, în cea mai mare parte, scãderea nivelului productiei la cele douã servicii. Acest lucru face ca ponderea unor elemente de cheltuieli fixe: amortizãri sau cheltuieli cu munca, sã creascã în structura de pret. De remarcat faptul cã productia înregistratã la apã potabilã s-a diminuat, de la 4,9 milioane de metri cubi pe an la 4 milioane metri cubi pe an, iar la canalizare epurare de la 4,655 milioane metri cubi pe an, la 3,6 milioane metri cubi pe an. „Dacã, din nou, consilierii locali nu vor aproba tarifele la apã, încet-încet, societatea «Acvaserv» va intra în faliment. Pierderile acestei regii sînt cauzate de întîrzierea cu care consilierii locali au înteles sã aprobe majorarea. ÃŽn cinci luni, cît s-a tergiversat aprobarea acestei hotãrîri, societatea a pierdut miliarde. Revin la opinia mea privitor la faptul cã serviciile de furnizare ale apei vor trebui, de urgentã, concesionate“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor.
ÃŽn aceeasi sedintã de Consiliu Local, consilierii sînt chemati sã aprobe numirea liberalului Constantin Ghica drept reprezentant legal al forului, în vederea participãrii la sedinta Adunãrii Generale a Actionarilor SC „Termloc“.

Articol afisat de 2021 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective