Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Infractor versat, din nou la judecatã

Sorin Panã, de 41 de ani, din localitatea Tarcãu, a fost trimis în judecatã de procurorii pietreni, în sarcina sa fiind retinute infractiunile de înselãciune si fals în înscrisuri sub semnãturã privatã. Faptele de care este acuzat învinuitul au avut loc în perioada 15 septembrie-28 noiembrie 2005, cînd a folosit mai multe bilete la ordin pentru achizitionarea de marfã, stiind cã în cont nu avea provizia necesarã. Mai mult, el a folosit aceste documente, în numele firmei Inter-Met, cãreia îi apartineau actele, dar fãrã a avea nici o calitatea la aceastã societate. În iulie 2005, prin intermediul unei cunostinte, Panã a intrat în posesia actelor de constituire si organizare a societãtii amintite. Printre acestea erau bilete la ordin si file cec, dintre care douã erau semnate de fostul administrator. În conditiile date, autorul a luat hotãrîrea de a frauda mai multe firme din oras. A cumpãrat marfã de la diversi furnizori, pe care a plãtit-o cu aceste instrumente de platã, desi stia cã nu existã disponibil în cont. El a reusit sã achizitioneze anvelope pentru camioane si TAF-uri, piese auto, fierãstraie electrice, etc. De mentionat este faptul cã Panã nu s-a sfiit si a folosit instrumentele de platã si pentru acoperirea cazãrii în hoteluri si statiuni. Una din filele cec a fost lãsatã la un hotel din Piatra Neamt, pentru plata sejurului a trei persoane, timp de 10 zile. Dupã numai 2 zile, musafirii au plecat fãrã sã anunte, iar cînd s-a încercat decontarea cecului, hotelierul a constatat cã firma emitentã nu avea disponibil în cont.
Panã a folosit 8 astfel de instrumente de platã si a creat un prejudiciu în valoare totalã de 417,9 milioane de lei. Cu aceastã sumã, pãrtile vãtãmate au mentionat cã se vor constitui parte civilã în procesul penal, dar chiar si în aceste conditii, acuzatul nu ar avea cu ce sã acopere paguba, fiind insolvabil. De mentionat este faptul cã el nu este la prima abatere de acest gen. De altfel, este arestat în altã cauzã, pentru fapte similare. Fãptuitorul este recidivist, avînd la activ condamnãri pentru furt si înselãciune.
Pentru fapte similare, învinuitul a primit o pedeapsã cu închisoarea de 4 ani, dispusã în 1999 de Judecãtoria Bicaz. El a fost eliberat conditionat în mai 2001, avînd un rest de pedeapsã neexecutatã de 688 de zile.

Articol afisat de 1832 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective