Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Afacere“ cu... lipitori

Un romascan cautã, în prezent, prin intermediul anunturilor de micã publicitate, sã cumpere lipitori, pentru a le utiliza în scop terapeutic, deoarece medicii nu au putut sã-l vindece, ci doar sã-i amelioreze starea de sãnãtate, dupã ani de zile de tratament. Bãrbatul, în vîrstã de 28 de ani, a lucrat în conditii total nerecomandate pentru starea sa de sãnãtate, în constructii. ÃŽn prezent, este agent imobiliar, dispus sã încerce orice, pentru a se vindeca. Din spusele sale, am aflat cã a întîlnit o bãtrînã din Dolhasca, judetul Suceava, care a spus cã-l poate tãmãdui, prin aplicarea de lipitori. Micii „vampiri“ nu mai sînt, însã, asa de usor de gãsit, acum cã a venit sezonul rece, iarna vietãtile retrãgîndu-se în mîl. Romascanul a declarat cã ar plãti bani buni pentru cîteva lipitori, pentru o sedintã fiind necesare 3-4 „dihãnii“, beneficiile aduse în materie de îmbunãtãtire a circulatiei periferice nefiind, încã, egalate de medicina traditionalã. „Am probleme de sãnãtate, datorate unei boli reumatice de care am suferit în timpul copilãriei. Am avut dislocate «inelele» coloanei vertebrale si de ani de zile fãceam masaj terapeutic. Bãtrîna din Dolhasca m-a ajutat, mi-a pus la loc «inelele» si astfel am scãpat de durerile pe care le aveam de ani de zile. Acum, vreau sã-mi rezolv si problemele cu circulatia si am nevoie de lipitori“, a declarat bãrbatul. Cunos-cutii si prietenii acestuia nu prea cred în beneficiile aduse de asfel de metode de tãmãduire, dar el sustine cã, pe aceastã cale, se obtine vindecarea completã. Medicii nu i-au putut garanta decît ameliorarea. Faptul cã tratamentul aplicat de bãtrîna din Dolhasca pentru durerile de coloanã au avut succes i-a dat curaj si l-a fãcut sã nu mai asculte de numerosii cîrcotasi.
Precizãm cã metoda de tratament se numeste „hirudoterapie“, dar în România nu prea existã medici care sã o practice. Tratamentul este fundamentat pe faptul cã în saliva lipitorilor se gãsesc numeroase substante curative, unele dintre ele avînd efect anticoagulant. Si în România au demarat afacerile cu lipitori, în tarã fiind chiar si ferme care le exportã pe piata din Europa de Vest contra a 170 de euro pe kilogram. Se zvo-neste cã pe piata americanã preturile ar fi si mai mari, aici fiind si cei mai mari utilizatori de pe plan mondial. Acolo, deocamdatã, exportatorii români nu au acces. Lipitorile sînt folosite de medicii din Occident, în clinici de renume, pentru tratamentul sclerozei vasculare, trombozelor, varicelor si a altor afectiuni.

Articol afisat de 5326 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective