Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 11 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Salut decizia platformistilor de a face curãtenie în PNL“

„Salut decizia platformistilor de a face curãtenie în PNL“

• interviu cu senatorul Norica Nicolai, presedinte interimar al PNL Neamt

Reporter: În noua dvs. calitate de presedinte al liberalilor din Neamt, tinînd cont de situatia actualã din partid, v-ati fãcut calcule cu cîti membri mai rãmîneti dacã se înfiinteazã Partidul Liberal Democrat?
Norica Nicolai:
Am avut discutii cu consilierii judeteni si cu consilierii locali de la Piatra Neamt. Nici unul din ei nu a spus cã pãrãseste PNL. Au fost cîtiva care au amintit de sprijinul dat în campania electoralã de Theodor Stolojan si Mona Muscã. La fel, am avut întîlnire cu Biroul de la Roman, care în totalitate si-a exprimat intentia de a rãmîne în PNL. La Roman am discutat si chestiuni organizatorice interne, dat fiind cã Biroul Permanent Municipal al PNL a fost dizolvat. Prin consens, a fost desemnat presedinte interimar Nicu Stan, viceprimarul municipiului Roman. La Tîrgu Neamt, ne-am întîlnit doar cu o parte din colegi. Cei care au fost prezenti, toti vor sã rãmînã în PNL. Din punctul meu de vedere, toti au libertatea de a opta pentru Partidul Liberal Democrat, dar i-am rugat sã îsi precizeze foarte rapid pozitia. Interesul comun este ca Neamtul sã fie bine reprezentat în decizii si alesii sã-si respecte angajamentele luate în fata electoratului.
Rep: Au fost consilieri, sîmbãtã, care au afirmat cã nu au vãzut nici un document oficial referitor la dizolvarea conducerii filialei judetene si nici un act care sã vã indice pe dvs. presedinte interimar.
N.N.:
Nu este adevãrat. Actele existã, vi le pot arãta dacã doriti. Au fost si sîmbãtã.
Rep: Cîte demisii din PNL Neamt au fost înaintate pînã acum?
N.N.:
Oficial, nici una. Pînã acum. Toti membrii au, însã, posibilitatea sã-si precizeze pozitia. Stiu cã sînt unii care îl simpatizeazã pe Theodor Stolojan, altii îl sustin pe Gheorghe Stefan... Au ocazia sã aleagã ce doresc.

„Cred cã existã în Neamt oameni de valoare care sînt bineveniti în PNL“

Rep: Nu existã riscul sã pierdeti prea multi oameni? Cum vedeti dvs. aceastã situatie?
N.N.:
Cred cã era momentul sã avem o delimitare de opinii politice. Sartre spunea, într-o piesã de teatru, cã e bine ca în viatã si în politicã sã avem cît mai putine tîrfe lipsite de respect. Asadar, salut decizia platformistilor de a face curãtenie în PNL, astfel încît Partidul National Liberal sã nu fie un partid duplicitar. Nu cred cã situatia actualã poate sã punã probleme serioase Partidului National Liberal la Neamt. Cred cã existã în Neamt oameni de valoare care sînt bineveniti în PNL. În istoria lui, PNL a mai trecut prin situatii de acest gen. Marea majoritate a celor care au venit în PNL nu au fãcut-o pentru pozitie sau afaceri, ci pentru credinta în valorile liberale. Acestia vor rãmîne. De altfel, vreau sã fac si un apel cãtre toti membrii si simpatizantii PNL sã rãmînã solidari cu acest partid.
Rep: Cum vedeti dumneavoastrã anul electoral 2008 la Neamt si în special la Piatra Neamt?
N.N.:
Un an interesant. Sper ca PNL sã aibã candidati care sã cîstige. E greu, însã, sã spun ce cred eu cã se va întîmpla în doi ani în Consiliul Local. Si nici nu doresc sã mã hazardez.

„Eticheta pe un om politic o pune votul electoratului“

Rep: Ce se va întîmpla cu cei trei lideri ai PNL Neamt care si-au anuntat, deja, sustinerea viitorului PLD?
N.N.:
Vã referiti probabil la deputatii Dorinel Ursãrescu si Vasile Pruteanu, care au semnat platforma, si la Gheorghe Stefan, care o simpatizeazã. Luni, în Comitetul Executiv al partidului vom lua o decizie cu privire la toti cei care au declarat public cã aderã la PLD. Toti, si cei care au semnat, si cei care s-au rezumat doar la declaratii.
Rep: Ati spus, sîmbãtã, cã nu se vor lua mãsuri statutare ferme împotriva domnului Gheorghe Stefan. Totusi, existã stenograma discutiilor între colegii dumneavoastrã care îl au ca subiect principal pe primarul de Piatra Neamt.
N.N.:
Am vãzut si eu. Este opinia colegilor mei. Ca jurist si om politic, eu nu voi spune niciodatã cã cineva este baron local sau este în afara legii, pînã nu îsi spune cuvîntul justitia. Nu sînt o persoanã care sã punã etichete. De altfel, eticheta pe un om politic o pune votul electoratului.
Rep: Ce s-a decis dimineatã la sedinta Delegatiei Permanente?
N.N.:
Am stabilit cei 29 de delegati care vor participa la congresul extraordinar din 13-14 ianuarie. Vor participa peste 1.800 de delegati din toatã tara. Se va lua în discutie un nou statut, care implicã votul uninominal pentru alegerile interne, dar vom adopta si douã documente politice. Unul, strîns legat de identitatea noastrã liberalã, este programul post-aderare, iar celãlalt este un proiect politic - „A doua modernizare a României“.
Rep: Dupã un sfîrsit de sãptãmînã petrecut la Neamt, ce le veti spune colegilor de la Bucuresti despre organizatie?
N.N.:
Impactul si întîlnirea mea cu organizatia nu au fost usoare, dar am reusit prin echilibru si atitudine pur liberalã sã evit orice situatie conflictualã si sã dau posibilitatea membrilor sã aibã o optiune.

Articol afisat de 1856 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 11.12.2006 05:05
Norico,ai venit cu nepoata?
Sau ai lasat-o la Bucuresti sa voteze ceva pentru tine?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective