Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Social democratii cer demisia primarului Stefan

• deputatul Iancu i-a cerut lui Gheorghe Stefan sã demisioneze din functia de primar, iar Ioan Bivolaru, din PNL • primarul de Piatra Neamt le-a cerut celor doi sã-si vadã bîrna din ochii proprii •

Doi dintre social-democratii nemteni de marcã au cerut, ieri, demisia de onoare a primarului Gheorghe Stefan. Deputatii Iulian Iancu si Ioan Bivolaru vin cu aceastã solicitare, fiecare mînat de motivatii distincte, dar ambii au primit un rãspuns ferm si transant din partea edilului sef al municipiului. Iancu si-a argumentat cererea cu presupusa implicare a primarului Gheorghe Stefan în afacerile cu energie. Deputatul PSD de Neamt Iulian Iancu l-a criticat în termeni foarte duri pe primarul de Piatra Neamt, spunînd cã prin afacerile cu energie „aduce mari prejudicii cetãtenilor municipiului Piatra Neamt, dar si sãracilor si pensionarilor din întreg judetul“. „ÃŽi sugerez sã-si dea demisia de onoare. Dacã el a considerat cã a fost ales primar doar pentru cã este un «bãiat destept», se însealã. A fost ales pentru a fi un bun gospodar“, a declarat Iulian Iancu, precizînd apoi cã Gheorghe Stefan a cîstigat primãria pentru cã în campania electoralã si-a atacat adversarii politici cu acuzatii de coruptie, iar acum nici el nu este altfel. Supãrarea lui Iulian Iancu pe chestiunile energiei nationale vine ca urmare nu doar a „bãietilor destepti“, ci si pentru cã, miercuri, Guvernul a emis o ordonantã de urgentã prin care s-au scos sub formã de împrumut din rezerva de stat 2,1 milioane de tone de cãrbune si 185 de mii de tone de pãcurã, pentru a asigura consumul de energie electricã si a agentului termic pentru populatie în acest sezon rece. Iulian Iancu considerã cã nu este nici normal, nici legal sã se apeleze la rezerva de stat, în timp ce „bãietii destepti au folosit cãrbunele toatã vara si au golit stocurile“.
Spre deosebire de colegul sãu de Parlament si de partid, Ioan Bivolaru a cerut mai voalat demisia lui Gheorghe Stefan din fruntea primãriei. Mai exact, i-a sugerat sã demisioneze din Partidul National Liberal, ceea ce, potrivit legii anti-migratie politicã, echivaleazã cu plecarea din fruntea Primãriei Piatra Neamt. Ioan Bivolaru îi cere lui Gheorghe Stefan sã-si clarifice pozitia politicã - ori PNL, ori PLD - si se aratã „îngrijorat de duplicitarismul sãu, pentru cã atrage repercusiuni asupra comunitãtii locale, care se vede dintr-o datã introdusã în conflictele de la nivel înalt, cu Tãriceanu, Stolojan si Cotrocenii“. „Populatia nu trebuie sã suporte consecintele acestui conflict politic. Acest slalom pe care domnia sa îl face între imoralitate si infractionalitate nu justificã sub nici o formã mandatul pe care l-a primit în urmã cu doi ani. Cerem sã reflecteze si sã ia o decizie cît mai curînd. Ar trebui sã-si dea demisia din PNL, pentru cã rãbufnirile ulterioare ale lui Cãlin Popescu Tãriceanu nu se vor opri la Gheorghe Stefan, ci se vor repercuta asupra cetãtenilor din Piatra Neamt. Nu vrem sã fim interfata acestui conflict dintre PNL si PLD“, a declarat deputatul Ioan Bivolaru.

Replicã durã a lui Gheorghe Stefan

„Iulian Iancu a fost secretar pe energie la Ministerul Economiei si dînsul stie foarte bine ce a fãcut. Sã se uite mai întîi în afacerile pe care le-a condus din umbrã. Dacã e nevoie, voi veni cu precizãri în acest sens. Eu nu am nici o afacere ilegalã în domeniu. Cît îl priveste pe Ioan Bivolaru, sã ne spunã mai întîi ce a fãcut el pentru Piatra Neamt în perioada de cînd e parlamentar. Sã-si vadã mai bine de dosarul pe care îl are la DNA“, a replicat Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 1702 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective