Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iarna dã tîrcoale judetului

• începînd de ieri, vremea în Neamt a intrat într-un proces de rãcire • pînã în Ajunul Crãciunului, temperaturile minime vor fi cuprinse între - 8 si -3 grade Celsius, iar cele maxime se vor situa între -1 si 2 grade • meteorologii nemteni au prognozat, pentru urmãtoarele trei zile, cer noros, vînt cu viteze de pînã la 80 de kilometri pe orã si, izolat, ninsori slabe •

Iarna extrem de ciudatã de anul acesta încearcã, timid, sã îsi intre în drepturi. Dacã de la începutul lunii, pînã acum, vremea a fost neobisnuit de caldã pentru aceastã perioadã, temperaturile pozitive înregistrate ziua si noaptea fiind cu mult peste regimul termic normal al lui decembrie, ieri dimineatã s-a abãtut peste judet o masã de aer rece.
Conform mãsurãtorilor fãcute de cãtre lucrãtorii Statiei Meteo Piatra Neamt, ieri la ora 6 în toate localitãtile urbane din judet temperatura se situa în jur de un grad Celsius, dar dupã o orã a scãzut la - 0,5 grade Celsius. În mai multe zone din judet au fost înregistrate precipitatii sub formã de ploaie care au trecut, ulterior, în lapovitã si, pentru scurt timp, chiar în ninsoare, dar nefiind de duratã, nu a existat nici o sansã sã se depunã. Doar pe dealurile ceva mai înalte, cum s-a întîmplat pe Pietricica si Cozla.
Singura zonã din judet unde ieri dimineatã se asternuse un subtire strat de zãpadã era aceea din jurul masivului Ceahlãu. Pînã si pe Vîrful Toaca, la prima orã, stratul de zãpadã mãsura doar trei centimetri, dar cum în timpul zilei a mai nins pe munte, la ora 14, grosimea stratului de omãt era de cinci centimetri.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt, pînã în Ajunul Crãciunului, vremea va fi rece. Cerul va fi variabil la noros. Vîntul va sufla slab la moderat, înregistrînd intensificãri dinspre nord. La munte viteza vîntului ar putea atinge chiar 80 de kilometri pe orã. Pe alocuri, se vor înregistra precipitatii sub formã de lapovitã, iar la munte, la altitudine mare, chiar sub formã de ninsoare. Astãzi si mîine, minimele termice vor fi situate între - 8 si - 3 grade Celsius, iar maximele vor fi cuprinse între -1 si 2 grade Celsius. Pentru vineri, prognozele în ceea ce priveste temperatura spun cã minimele vor fi cuprinse între - 7 si - 2 grade Celsius, iar maximele se vor situa între - 1 si 2 grade Celsius.
Conform prognozelor meteorologilor nemteni, este foarte posibil ca, de Crãciun, nemtenii sã nu se bucure de zãpadã, doar cel mult de fulguieli nesemnificative. În schimb, pentru ultimele zile ale acestui an si primele ale Anului Nou, prezenta zãpezii pare a fi o certitudine.

Articol afisat de 1793 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective