Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Reporterii „Monitorul“, mai politisti ca politistii

Gheorghe Todiricã, patronul firmei „Todtrans Com“ Roman, s-a declarat total nemultumit de rezultatele anchetei efectuate de cãtre ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Neamt, în cazul amendãrii si sechestrãrii, spune el, pe 12 decembrie, a soferilor acestuia, Neculai Petraru si Ionel Costache. „Nu mã asteptam la un altfel de deznodãmînt în aceastã anchetã. ÃŽn România, nu mai poti avea încredere cã Politia actioneazã în folosul cetãteanului. Cum se poate afirma cã nu s-a întîmplat nimic, atît timp cît cei doi angajati ai mei au fost sechestrati, hãrtuiti verbal, lãsati o noapte în frig si înfometati. Politia a dorit ca acestia sã semneze niste procese-verbale care nici mãcar nu erau întocmite. S-au fãcut asupra lor presiuni, s-a scos pe un birou un pistol, folosit apoi la intimidare, prin fluturarea acestuia, e adevãrat, fãrã încãrcãtor, prin aer. De asemenea, nu pot sã înteleg de ce acesti oameni, fãrã vinã, au fost amendati dupã bunul plac al unor indivizi pusi sã facã legea? Transportul de lemn rotund pentru firma «ABEIS» Roman a avut delegat care a încheiat, la punctul de încãrcare de la Toplita, toate actele, iar, în seara de 12 decembrie, le-a dat soferilor, fãrã vreo semnãturã de-a lor. Pentru ce au primit atunci amendã de cîte 10 milioane de lei fiecare?“, s-a întrebat patronul Gheorghe Todiricã. Conducãtorii auto implicati în incidentul neplãcut au relatat si ei cele petrecute. „Am fost repeziti atunci cînd am solicitat sã mergem sã ne cumpãrãm de mîncare. ÃŽn privinta pistolului, reprezentantul silvic a vrut probabil mai mult sã ne intimideze, nu sã-l foloseascã, deoarece nu avea încãrcãtor. De asemenea, nu ne-au arãtat nici un proces-verbal, însã ne-au cerut tot timpul sã semnãm documentele. Am refuzat, atît eu, cît si colegul meu, sã ne punem iscãlitura pe procesele-verbale de confiscare si de constatare, pentru cã nu aveam nici o vinã, eram simpli cãrãusi“, a declarat Neculai Petraru. Un alt fapt curios, dupã cum sustin ambii soferi, la încheierea proceselor-verbale ar fi apãrut un... „martor surprizã“. „Cînd am fost dusi în curtea Ocolului Silvic Galu, ca martor a fost doar paznicul institutiei, Alexandru Alecu, iar dimineatã a mai apãrut încã unul, pe care nu-l vãzusem pînã atunci“, a declarat Ionel Costache.
„Vãzînd cã politistii nu mai vin, le-am dat drumul acasã oamenilor“
„Martorul surprizã“ care a semnat procesul verbal de confiscare a fost administratorul firmei Dragomir SRL, Dragomir Petrescu. „ÃŽn privinta faptului cã nu am fost de gãsit de cãtre ofiterii însãrcinati cu ancheta, este un neadevãr. Pe 13 decembrie am fost anuntat telefonic de cãtre ofiterii respectivi pentru a stabili un punct de întîlnire. Le-am indicat sediul societãtii mele si am acceptat. Am stat pînã se fãcuse de mult întuneric, cam pe la ora 17.30, împreunã si cu cei doi soferi. Vãzînd cã politistii nu mai vin, le-am dat drumul acasã oamenilor si m-am deplasat la domiciliul meu, din Trifesti. La ora 19-19.30, am fost sunat din nou de politisti, care mi-au solicitat un alt punct de întîlnire. Le-am explicat cã sînt la domiciliu. Ofiterii au cerut atunci adresele celor doi soferi. Le-am rãspuns evaziv, cum cã acestia locuiesc la un bloc în Roman, însã fãrã a sti cu exactitate. Asta a fost tot“, a mai spus Gheorghe Todiricã. Neculai Petraru si Ionel Costache au mai mentionat cã nu pot sti cu exactitate dacã în cazul celei de-a treia masini oprite la Poiana Teiului, prilej pentru reprezentantii legii de a mai împãrti douã amenzi de cîte 10 milioane de lei, ar fi fost vorba de o tentativã de mituire a oamenilor legii sau nu. Reamintim faptul cã seria de incidente, care au culminat cu acuze grave din partea patronului romascan, a avut loc în noaptea de marti spre miercuri, la punctul de control de la Poiana Teiului. Totul a pornit în momentul în care douã autocamioane, încãrcate cu 54 de metri cubi de lemn de brad, au fost oprite pentru control, în jurul orei 22, de o echipã mixtã de politisti-lucrãtori silvici. Cele douã autocamioane, proprietate a firmei lui Todiricã, fuseserã închiriate de cãtre o firmã romascanã pentru a transporta masa lemnoasã de la Toplita. ÃŽn momentul verificãrilor documentelor de însotire a mãrfii, spune Gheorghe Todiricã, politistii au constatat cã de pe avize lipseste ora de plecare. De aici a plecat tot tãrãboiul, cele douã masini fiind oprite pentru verificãri. Cele petrecute la Poiana Teiului au fost aduse la cunostinta conducerii Politiei Neamt si a Directiei Silvice, recent prima dintre aceste institutii formulînd un comunicat în care afirmã cã nu s-a întîmplat nimic ilegal.

Articol afisat de 1666 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective