Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Circul din Parlament i-a rusinat pe alesii de Neamt

Dupã cum a putut vedea o tarã întreagã, prezentarea Raportului Tismãneanu, care condamnã comunismul, a transformat sedinta Parlamentului într-un bîlci ieftin, cu huiduieli, fluierãturi si cartonase rosii, pancarte insultãtoare si jigniri, pentru cã presedintele PRM s-a tinut de cuvînt si a încercat sã boicoteze discursul presedintelui Traian Bãsescu. Desi au pãreri împãrtite legate de continutul raportului Tismãneanu, parlamentarii de Neamt s-au simtit rusinati, luni dupã-amiazã, cã s-a putut petrece asa ceva la locul lor de muncã.
„ÃŽmi pare rãu cã într-o sedintã care se dorea a fi solemnã au avut loc asemenea incidente neplãcute, mai ales în Parlamentul unei tãri care se aflã în pragul intrãrii în Uniunea Europeanã. Autorii acestor incidente sînt în exclusivitate cei de la Partidul România Mare si simpatizantii acestora. Dincolo de asta, salut initiativa presedintelui Traian Bãsescu, chiar dacã ea vine la doi ani de zile de mandat. ÃŽn acelasi timp, sã nu uitãm cã liberalii au fost cei care au fãcut primii demersuri în condamnarea comunismului si PNL este cel care luptã zi de zi pentru asta, prin mãsurile liberale pe care le ia guvernarea“, a declarat senatorul liberal Serban Strãtilã.
„A fost circ! Si nu l-a fãcut nici PSD, nici actuala Putere. L-a fãcut Partidul România Mare. Fiecare din noi are modul lui de a se comporta. Mie personal mi-a fost rusine de atitudinea lor. De regulã, locul meu este în apropierea grupului parlamentarilor PRM, dar vã spun sincer cã, la un moment dat, m-am ridicat si m-am dus mai în spate. Nu sînt de acord si dezavuez aceste manifestãri. Eu sînt pentru dezbatere politicã, iar Parlamentul României este cadrul în care ar trebui sã aibã loc aceste dezbateri politice“, a spus deputatul PSD Rãzvan Bobeanu.
„Gestul PRM a fost unul necontrolat. Cred cã isteria care a cuprins Partidul România Mare s-a datorat în mare mãsurã agitatorilor din lojele Parlamentului, prezenti acolo la invitatia PRM. Bãnuiesc cã presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor s-a asteptat la o nominalizare din partea presedintelui României, o nominalizare care ar fi aruncat cumva o îndoialã asupra acestui partid. Discursul presedintelui Bãsescu, care de fapt a luat si titlu de lege, fiind în cadru oficial, nu a nominalizat decît o micã parte dintre victimele incontestabile ale regimului comunist. Rezultatele raportului au evidentiat caracterul ilegal de fiintare si instalare a Partidului Comunist Român si aceastã filã din istorie trebuie sã o pãstrãm în mintea românilor, la fel ca si necazurile create de aceastã structurã, în primul rînd pentru a nu repeta aceleasi greseli pe viitor“, este de pãrere si deputatul PD de Neamt Marius Rogin.
„Este jenant ce s-a întîmplat! Am mai vãzut dezbateri, declaratii politice, spectacol în Parlament, dar ca acesta niciodatã. La un moment dat, nu mai întelegeam unde mã aflu. Cu acest prilej, Parlamentul a mai scãzut cu 3% în sondaje, iar Vadim Tudor a mai cîstigat 3% simpatizanti. Personal, mã detasez total de o asemenea atitudine. Nu as putea sã fac asa ceva, oricît m-ar costa în ochii electoratului. Pur si simplu n-as putea! Mesajul presedintelui Bãsescu a fost unul corect. As putea spune chiar cã am apreciat stãpînirea de sine de care a dat dovadã. La fel, judecînd obiectiv si în conformitate cu regulamentul si cutuma Parlamentului, dupã mesajul presedintelui tãrii nu se fac dezbateri. Nu se putea sã fim de acord cu propunerea de dezbatere a celor de la PRM si de aici a pornit totul - cã noi nu am votat pentru dezbatere. Cred cã atitudinea noastrã a fost una corectã si tocmai asta vrem acum, dupã congresul recent - altã conceptie politicã, altã atitudine. Unii analisti ne-au fãcut în tot felul, pentru cã nu am actionat ca PRM, însã noi tinem sã ne aprecieze oamenii, nu cîtiva analisti politici“, a spus deputatul PSD Ioan Munteanu.
„Presedintele trebuia sã aibã curajul sã asculte pînã la capãt ce au de spus reprezentantii partidelor politice“
Singurul care s-a declarat pro-bãlãcãreala de la Casa Poporului a fost, asa cum era de asteptat, presedintele PRM Neamt, fost senator. „Regret doar cã nu s-a creat aceastã posibilitate ca fortele politice sã îsi spunã cuvîntul în fata presedintelui tãrii dupã discurs, desi se tot bat cu pumnii în piept cu democratia lor. Presedintele trebuia sã aibã curajul sã asculte pînã la capãt ce au de spus reprezentantii partidelor politice. Apreciez cã dacã eram eu acolo, as fi fost mult mai dur. Nu poti sã condamni o orînduire fãrã sã te referi la oameni, la persoane, concret. Raportul acesta, dincolo de faptul cã este fãcut de persoane care nu aveau ce cãuta în acest demers, este generalist. Este plin de lozinci pe care le-as fi putut scrie si eu din birou“, a spus Dumitru Badea.
Circul de la Parlament a avut ca buton declansator discursul presedintelui Traian Bãsescu, ca urmare a raportului elaborat de comisia Tismãneanu. Traian Bãsescu a declarat oficial cã regimul comunist a fost unul „ilegal si criminal“ si a prezentat o parte din concluziile comisiei. ÃŽnversunati de faptul cã prin cele peste sase sute de file apare Corneliu Vadim Tudor ca fiind „un bard de încredere al cuplului Ceausescu“, peremistii în frunte cu liderul lor au huiduit, fluierat, înjurat, sãrit la bãtaie cu Horia Roman Patapievici si Andrei Plesu, i-au trimis o sticlã de sampanie presedintelui Bãsescu la tribunã, au fluturat cartonase rosii, au plimbat un banner pe care scria „Puscãria mafiotilor“ si care arãta un Traian Bãsescu în spatele gratiilor, au înjurat si au stîrnit amuzamentul colegilor de Parlament. Spectacolul a avut parte si de public de elitã, la eveniment fiind invitati personal de presedintele Bãsescu personalitãti precum Regele Mihai I, fostul sef de stat Emil Constantinescu, Doina Cornea, Theodor Stolojan, Lech Walesa (fostul presedinte al Poloniei) si Jelio Jelev (fostul sef al statului bulgar).

Articol afisat de 1698 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective