Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consilierul Cazan a pus rromii „pe capul“ primãriei

Primãria Roman a fost luatã cu asalt, în dimineata zilei de marti, 19 decembrie, de un grup gãlãgios de tigani, care au pretins cã au fost chemati de de cãtre consilierul PC, Sorin Cazan, pentru a primi ajutoare de Crãciun. „Ne-a chemat domnul Sorin Cazan aici, cã sîntem amãrîti. Ne-a spus sã dovedim cu certificate de nastere cîti copii avem, cã ne dã ajutor social. Sîntem necãjiti, nu avem cu ce trãi si vrem sã ne ajute, dacã ne-a promis“, s-a plîns Minunea Stan.
Acelasi lucru l-a sustinut si Oradea Pavel, ca si ceilalti etnici strînsi pe scãrile de intrare în primãrie. Consilierul Sorin Cazan a declarat cã, într-adevãr, le-a promis etnicilor rromi ajutoare, dar nu în bani, ci în alimente si dulciuri.„Eu le-am spus rromilor cã toti care vor pachete trebuie sã facã o cerere, pentru a vedea dacã au probleme si de ce naturã sînt acestea. Le-am cerut sã aducã aceste cereri la sediul partidului nostru. Tot ceea ce vom pune în pachete am adunat de la membrii de partid, fiecare ce a vrut sã dea: alimente de strictã necesitate, dulciuri. Se vor face 150 de pachete pentru adulti si 100 pentru copii. Am fost rugati si de doamna directoare de la Bibliotecã sã o sponsorizãm cu niste pachete pentru o actiune de joi. Vom mai da si niste pachete la CARP“, a precizat Sorin Cazan. Acesta a mai afirmat cã nu-si explicã ce anume cautã solicitantii la primãrie. „Realitatea este cã oamenii mã cautã peste tot. Asta nu este vina mea“, a mai mentionat Sorin Cazan.
Primarul Dan Ioan Cãrpusor a apreciat cã o asemenea actiune este fãcutã în spirit populist si cã nu a fãcut decît sã agite spiritele în rîndul acestei categorii de populatie, perturbînd activitatea functionarilor din primãrie. „Consider cã incidentul care s-a produs astãzi ar fi putut fi evitat dacã cel care i-a chemat sã le dea ajutoare, respectiv consilierul PC, Sorin Cazan, i-ar fi chemat la sediul partidului si nu în incinta administratiei publice locale. Consider cã, prin toate aceste actiuni, domnul Cazan încearcã sã-si facã, din nou, propagandã electoralã pe sãrãcia unor concetãteni ai nostri, de etnie rromã. ÃŽn cadrul Primãriei Roman orice astfel de actiune este interzisã. Dacã doresc, actiunile acestea umanitare trebuie fãcute la la sediile partidelor din care fac parte cei care doresc sã facã donatii. Ba, mai mult, toti cei care vin dupã ajutoare au o mare problemã, în faptul cã nu au acte de identitate si deci nici nu pot vota“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor. Acesta a mai precizat cã peste 1.000 de beneficiari de ajutor social, dintre care foarte multi de etnie rromã, au primit ajutoare sociale între cinci milioane si 19 milioane lei. „Consider cã, anul acesta, Guvernul si-a fãcut din plin datoria, din punct de vedere al sprijinirii persoanelor defavorizate. Dacã vor sã-i ajute pe oameni, presedintii de partide o pot face, dar numai la sediile proprii“, a mai precizat primarul Dan Ioan Cãrpusor.

Articol afisat de 1599 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R.A.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective