Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

DROGURI si MASINI DE LUX

• un tînãr a încercat sã introducã în tarã o limuzinã Rover, sustrasã din Italia • acesta a sustinut cã era doar sofer de ocazie al masinii, pentru care detinea acte falsificate • un alt nemtean a fost gãsit într-un tren avînd la el droguri cumpãrate din Munchen-Germania, pentru consum propriu • de teama unui control, Ionut T. a ascuns o parte din „marfã“ într-o toaletã si sub o banchetã •

Un tînãr în vîrstã de 28 de ani, din judetul Neamt, riscã sã petreacã ani grei dupã gratii, deoarece, în ultima zi a sãptãmînii trecute, a încercat sã însele vigilenta vamesilor de la Nãdlac si sã aducã în tarã un autoturism de lux, sustras din Italia, în timp ce un altul, în vîrstã de 23 de ani, a „burdusit“ cu droguri un tren international. Cristian Constantin A. s-a ales cu dosar penal, urmînd sã fie cercetat în stare de libertate sub aspectul sãvîrsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals. ÃŽn acelasi timp, masina în cauzã, marca Rover - an de fabricatie 2005, în valoare de peste 20.000 de euro, a fost pusã sub sechestru, urmînd sã fie returnatã proprietarului pãgubit. ÃŽntreaga „poveste“ a iesit la luminã duminicã seara, 17 decembrie, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nãdlac, din judetul Arad, unde Cristian Constantin A. s-a prezentat pentru a intra în tarã, la volanul autoturismului despre care avea sã se dovedeascã faptul cã a fost furat. Masina avea montate numere de înmatriculare italiene, tînãrul nemtean prezentînd vamesilor, pentru control, un certificat de înmatriculare, eliberat de autoritãtile italiene, asigurarea tip carte verde si o procurã prin care era împuternicit sã conducã autoturismul. Oamenilor legii li s-a pãrut suspect comportamentul tînãrului sofer si istorisirea acestuia, cum cã ar trebui sã ducã masina în România, sã o dea proprietarului. Documentele prezentate de acesta, desi erau falsificate „profesionist“, au ridicat si ele semne de întrebare, astfel încît politistii de frontierã au efectuat verificãri mai amãnuntite la Punctul de Contact Oradea. ÃŽn urma acestora, s-a stabilit cã, de fapt, Rover-ul avea numere de înmatriculare false si figura ca furat din Italia. Nemteanul a continuat sã sustinã aceeasi variantã, cum cã a primit masina de la o cunostintã din Italia care l-a rugat sã o aducã în tarã, unde urma sã se întîlneascã cu presupusul proprietar, care l-ar fi rãsplãtit pentru serviciul efectuat cu o sumã de bani.
Un drogat a „blindat“
un tren cu marijuana
Vamesii si politistii din vestul tãrii au avut foarte multe probleme, în ultimele sãptãmîni, din cauza nemtenilor si mai ales a unor persoane din zona Romanului. ÃŽn urmã cu cîteva zile, de exemplu, o descindere a politistilor de frontierã în Trenul Rapid „Dacia“, care urma sã intre în tarã, s-a soldat cu prinderea unui tînãr, acuzat de consum de droguri de risc si mare risc si tentativã de introducere în tarã de droguri. Garnitura feroviarã circula pe relatia Viena - Bucuresti, oamenii legii gãsind, în toaleta unui vagon de clasa I, un pachet în care erau cinci tigãri confectionate artizanal, care emanau un miros întepãtor, specific canabisului. Politistii au controlat, imediat, întregul vagon, descoperind, sub o banchetã dintr-un compartiment, un pachet asemãnãtor celui din toaletã si un pliculet cu o substantã de culoare maronie. ÃŽn urma probei cu trusa „Narcotest“, aceasta a reactionat pozitiv la canabis. Cazul a fost preluat de o echipã operativã a Directiei Politiei de Frontierã Oradea - Biroul Combaterea Traficului de Substante Interzise si cadre ale Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontierã Arad, care s-au deplasat la Vama Curtici, în asteptarea garniturii suspecte. ÃŽn urma investigatiilor a fost descoperit si fãptasul, din judetul Neamt, care, auzind cã va fi o razie, a ascuns drogurile. De altfel, asupra lui Ionut T., în vîrstã de 23 de ani, a fost gãsit un alt plic din stanioli, acoperit cu plastic, care avea înãuntru o substantã vegetalã verde, de asemenea susceptibilã a fi canabis, în total 28,9 grame.
Din declaratiile tînãrului, domiciliat într-o comunã din zona Romanului, a rezultat cã acesta a cumpãrat drogurile, în drum spre casã, de la niste cetãteni africani din Munchen - Germania , pe care a încercat sã le introducã în tarã, pentru consumul propriu. Nemteanul a fost lãsat în libertate, cazul fiind preluat de procurorii DIICOT.

Articol afisat de 2098 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective