Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Afaceri“ cu fetite perfectate în penitenciar

Eduard Mirel Feraru, zis Edi, de 27 de ani, din Bacãu, a fost trimis în judecatã de procurorii Biroului teritorial Neamt al DIICOT, în sarcina sa fiind retinutã infractiunea de trafic de persoane, în forma exploatãrii sexuale. Pe scurt, Feraru este acuzat de faptul cã, în perioada septembrie 2004-decembrie 2005, prin intermediul altui traficant de persoane, Cristian Bîrzu, din judetul Neamt, a cumpãrat mai multe tinere pe care, prin violentã, le-a exploatat sexual în Bacãu. Organele de urmãrire penalã au fost sesizate de cîteva dintre pãrtile vãtãmate, care au povestit anchetatorilor calvarul prin care au trecut. Ancheta realizatã în cauzã a stabilit faptul cã Feraru a executat mai multe pedepse privative de libertate, iar în penitenciar l-a cunoscut pe Cristian Bîrzu. Dupã ce au fost eliberati, acestia au rãmas buni prieteni, ambii ocupîndu-se de exploatarea sexualã a tinerelor, fiecare în orasul lui de resedintã. În noiembrie 2005, una dintre victime, din Roman, l-a cunoscut pe Bîrzu, arestat acum si el într-un dosar de trafic de persoane, si i-a spus cã vrea sã plece la muncã în strãinãtate. Acesta i-a promis cã o poate ajuta, iar la cîteva zile distantã l-a chemat de la Bacãu pe Feraru. Pãrtii vãtãmate i-a explicat cã Edi este un bun prieten al sãu care o va ajuta cu pasaportul si-i va facilita plecarea la muncã în Italia, dar pentru asta trebuie sã meargã cu el la Bacãu. Odatã ajunsã la destinatie, a aflat cã de fapt fusese vîndutã inculpatului contra sumei de 600 de euro, iar în perioada imediat urmãtoare trebuia sã fie trimisã pentru a se prostitua în Turcia. Ulterior, a reusit sã scape si a ajuns acasã. Cam în aceleasi conditii, alte douã tinere surori, una de 14 si cealaltã de 15 ani, au fost vîndute de Bîrzu acuzatului contra sumei de 3 milioane de lei. Ele au fost duse într-un imobil din Bacãu si inculpatul le-a spus cã trebuie sã se vîndã contra sumei de 300.000 de lei pentru fiecare partidã de sex.
„Excursie“ ratatã
Pe minora de 14 ani a tinut-o acasã si i-a adus acolo clienti, iar în perioada cît a fost exploatatã i-a adus învinuitului suma de 15 milioane de lei. Cealaltã fatã a fost trimisã atît pe soseaua de centurã, clienti fiindu-i adusi si acasã, iar veniturile realizate din exploatarea sa s-au cifrat la circa 100 de milioane de lei.
Alte douã minore din localitatea Gîdinti au ajuns pe mîna acuzatului, care le-a exploatat sexual timp de o lunã. Ulterior, le-a dus în municipiul Deva, cu intentia de a le trece fraudulos granita, îmbarcate într-un tir cu destinatia Spania. „Excursia“ nu a mai putut avea loc, astfel încît învinuitul le-a adus înapoi la Bacãu si le-a vîndut unor persoane necunoscute. Ancheta a stabilit cã victimele care se revoltau erau bãtute crunt de învinuit, pentru cã bãcãoanul trebuia sã-si recupereze banii dati pentru cumpãrarea fetelor, ba mai trebuia sã obtinã si profit. Procurorii l-au audiat pe traficant în penitenciar si acesta recunoaste tranzactia cu tinerele, dar nu a admis cã le-ar fi agresat. El a mai afirmat cã acestea ar fi stiut faptul cã urmeazã a se prostitua. Eduard Mirel Feraru are, deja, la activ trei condamnãri pentru infractiunea de tîlhãrie. Trei dintre victime sînt pãrti civile cu suma totalã de 150 milioane de lei, iar pentru alte douã tinere urmeazã a se dispune confiscarea sumei de 100 de milioane de lei, deoarece acestea nu s-au constituit pãrti civile. De mentionat este faptul cã pe numele învinuitului, Tribunalul Arad a emis, în decembrie 2005, un mandat de arestare în lipsã, tot pentru infractiunea de trafic de persoane. Mai mult, el este condamnat, deja, la o pedeapsã de 7 ani de închisoare, mandatul de executare a pedepsei, din mai 2006, apartinînd Tribunalului Bacãu. Dacã va fi gãsit vinovat, Edi riscã pînã la 12 ani de închisoare.

Articol afisat de 2260 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective