Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Slujbã oficiatã la înmormîntarea propriului copil

Slujbã oficiatã la înmormîntarea propriului copil

• Andrei Pricop, bãiatul preotului Bisericii lipovenesti din Piatra Neamt, a fost înmormîntat ieri • cortegiului funerar, care numãra sute de persoane, i s-au alãturat si colegii de clasã •

Sute de persoane au participat, ieri, la funeraliile lui Andrei Pricop, bãiatul preotului Bisericii lipovenesti din Piatra Neamt, care a murit în noaptea de 9/10 ianuarie, intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la o sobã din casa parohialã, care functiona cu gaz metan. Biserica s-a dovedit neîncãpãtoare pentru toti cei care, îndurerati de tragedia care s-a abãtut asupra familiei preotului Sava Pricop, au luat parte la slujba de înmormîntare oficiatã de chiar tatãl îndoliat. Pe lîngã rude, prieteni, vecini, cunoscuti si apropiati, au venit sã îsi exprime condoleantele si sã îl conducã pe Andrei pe ultimul drum toti colegii sãi de clasã, diriginta lor, profesoara Elena Ivanov, si alti profesori care îl îndrãgeau pe bãiat. Purtînd în mîini lumînãri aprinse care simbolizeazã lumina care sã cãlãuzeascã sufletul copilului cãtre Rai, profund îndurerati de disparitia bunului lor prieten, colegii lui Andrei depãnau amintiri comune care îl aveau în prim-plan pe cel plecat în lumea îngerilor. Printre lacrimi si amintiri, copiii presãrau aprecieri la adresa celui pe care îl vor pãstra în suflet ca pe un bun prieten si coleg, elev exemplu din punct de vedere al rezultatelor la învãtãturã si al aptitudinilor extrascolare, dar si în ceea ce priveste disciplina, educatia si caracaterul sãu ales.
Reamintim cã Andrei Pricop, în vîrstã de 13 ani, a fost gãsit mort în casã miercuri searã, 10 ianuarie, de un apropiat al familiei care locuieste în blocul de lîngã casa parohialã, unde preotul are un apartament. Cu putin timp înainte de macabra descoperire, bãrbatul a fost sunat de preot care nu se afla în localitate si era îngrijorat de faptul cã bãiatul nu rãspunde la telefon. Vãzînd cã nu rãspunde la usã, desi de afarã se vedea cã functiona televizorul, bãrbatul s-a uitat pe geam si l-a vãzut pe copil întins în pat, ca si cum ar fi dormit. Intuind cã s-a întîmplat ceva rãu, bãrbatul a spart usa de la intrarea în casa parohialã, a fost izbit de mirosul întepãtor de gaz metan si a rãmas înmãrmurit de ceea ce a constatat.
Tot el a sunat la Dispeceratul Unic de Urgentã 112 si a anuntat Politia Piatra Neamt despre grozãvia petrecutã. Chemati de cãtre politistii deplasati la locul tragediei, aici au venit si lucrãtori ai E-On Gaz, care au constatat cã, în camera unde a fost gãsit mort copilul, persista un miros puternic de gaze arse provenite de la o soba care functiona cu gaz metan. Studiind atent soba, acestia au gãsit fisuri la plãcile acesteia si la îmbinãrile cosului de evacuare a gazelor arse, drept pentru care au luat contorul de gaze, pe care îl vot returna dupã remedierea defectiunilor. Pe de altã parte, concluzia personalului de la E-On gaz a fost aceea cã tragedia a fost provocatã de faptul cã soba s-a supraîncãlzit, iar, din cauza conditiilor atmosferice, tirajul nu a mai fost asigurat. În consecintã, gazele de ardere nu au mai fost evacuate, ci introduse în casã.
Preotul Sava Pricop si-a vãzut ultima datã bãiatul în viatã duminicã, 7 ianuarie, cînd, dupã slujba de Crãciun pe care a oficiat-o, a plecat împreunã cu sotia sa, Stefania, la rude, la Tîrgu Frumos. De atunci, preotul si sotia sa au vorbit cu fiul lor la telefon în fiecare zi si, pentru ultima datã, marti searã.

Articol afisat de 1599 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective