Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
OZN la Roman

OZN la Roman

• OZN-urile prevãzute cu mai bine de o lunã înainte de profesorul Tit Tihon au fost vãzute si foto-grafiate de acesta pe cerul Roma-nului • fenomenele se pare cã au o strînsã legãturã cu „vizita“ unei comete clasificatã cu numele NCN • profesorul avertizeazã cã din cauza cometei ar putea apãrea fenomene greu de explicat si oamenii pot acuza indispozitii sau halucinatii • „cometa vizibilã în aceastã perioadã este doar «o fetitã cu o rochitã de printesã», care anuntã venirea «mamei» celei rele“, a conchis Tit Tihon •

Profesorul de matematicã si astronomul Tit Tihon a declarat cã, asa cum prezisese, cerul Romanului a fost brãzdat, în a doua zi de Crãciun, de Obiecte Zburãtoare Neidentificate (OZN), care au trecut pe deasupra zonei Smirodava-Gloriei, acesta apucînd sã fotografieze un asemenea... exemplar. Abia scãpati de vizita extraterestrilor, însã, romascanii sînt „dati peste cap“, zilele acestea, de aparitia unei comete si a unor fenomene astronomice greu de explicat.
Tit Tihon, initiator si conducãtor al Cercului de Astronomie de la Clubul Copiilor din Roman a observat aparitia unei comete în perioada sãrbãtorilor de iarnã, astru care mai poate fi observat si astãzi, în periplul pe bolta cereascã.
„Cometa, cunoscutã de astronomi sub numele de NCN, poate fi observatã cu ajutorul unui binoclu obisnuit, în serile senine, cînd nu este lunã, în apropierea planetei Venus. Ea ne viziteazã la fiecare 30 de ani, iar pe 26 decembrie 2006, în a doua zi de Crãciun, am si fotografiat-o. Atunci s-a întîmplat un fenomen pe care l-am surprins din gresealã pe aparatul de fotografiat. Cînd am privit pozele, am observat, pe lîngã lucrurile obisnuite, si fenomene greu de explicat. Alãturi de cometa NCN au apãrut imaginile a douã obiecte neidentificate, pe care nu le-am putut clasifica“, a declarat profesorul Tit Tihon. Aparatul de fotografiat al profesorului a surprins, într-adevãr, niste lumini în noapte. Vizitele cometelor au influentat nu o datã, în diverse moduri, viata de pe Terra, unui asftel de fenomen fiindu-i atribuitã, în unele teorii, disparitia dinozaurilor. De aceea probabil cã undeva în subconstientul omului existã imprimatã aceastã teamã de catastrofele determinate de aparitia lor. ÃŽn 1527 pe cer era observatã o cometã de cãtre un vestit savant al acelor timpuri, Ambroise Pare, mare specialist în chirurgie. „Aspectul ei era atît de groaznic încît a bãgat spaima în sufletele oamenilor, unii mureau de fricã, altii cãdeau la pat. Era un astru de o luminozitate neobisnuitã, de culoare sîngerie“, mentiona savantul în scrierile sale. Se spune cã în acea perioadã Ambroise Pare si întreaga comunitate din acele timpuri au suferit o psihozã colectivã datoratã influentei acestui astru.

Cometele, sperietoare a omenirii?

Conform datelor oferite de Tit Tihon, cometele au generat de-a lungul istoriei spaimã în rîndul oamenilor si au prilejuit scriitorilor si artistilor sã prezicã în operele lor întîmplãri funeste si apocaliptice. „Si la noi, cronicarul Miron Costin socotea cã aparitia cometei anunta mari rãutãti si stingerea unor case domnesti. Putin mai tîrziu, în decursul secolului al XVII-lea, savantii au clasificat cometele dupã nenorocirile pe care le-au provocat. Vechile scrieri chinezesti mentioneazã cometele si urmãrile lor încã din secolul XXIII ÃŽ.Hr., dar si în Grecia Anticã, Strabon si Aristotel considerau cã se produc în atmosferã fenomene necunoscute omului datoritã aparitiei cometelor“, a mai mentionat profesorul romascan. „Cometa vizibilã în aceastã perioadã este doar «o fetitã cu o rochitã de printesã», care anuntã venirea «mamei» celei rele. Estimez cã acest vizitator cosmic va sosi în perioada 2028-2030, iar efectele ce le va avea asupra oamenilor vor fi mult mai pronuntate“, a conchis Tit Tihon. ÃŽn anul 2028 va fi vizibilã cometa Halley, care revine odatã la 70 de ani, dar profesorul a mentionat cã nu despre aceasta este vorba. Cerul este brãzdat de mii de comete, anual fiind descoperite 10-15 noi de astfel de corpuri ceresti. Reamintim cã profesorul a prevestit aparitia acestor fenomene încã de la începutul lunii decembrie. Potrivit rezultatelor studiilor sale, în aceastã perioadã cerul Romanului trebuia sã fie strãbãtut de OZN-uri. Astronomul a mai sustinut cã toate aceste observatii se bazeazã pe teorema cosmogonicã, la care a lucrat multi ani, încã de pe vremea cînd preda la Chisinãu. De asemenea, Tit Tihon a mai prezis cã, în anul 2012, România va fi „scuturatã“ de un nou cutremur, de intensitate mare. ÃŽn opinia sa, România va trece printr-un nou seism, deoarece, peste cinci-sase ani, va avea loc o aliniere a Lunii cu Centrul Pãmîntului si cu muntii Bucegi si cã, atunci, vor fi conditii de producere a unui asemenea fenomen.
FOTO: Imagine surprinsã de profesorul Tit Tihon în seara de 26 decembrie

Articol afisat de 2382 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective