Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
OZN la Roman

OZN la Roman

• OZN-urile prevăzute cu mai bine de o lună înainte de profesorul Tit Tihon au fost văzute si foto-grafiate de acesta pe cerul Roma-nului • fenomenele se pare că au o strînsă legătură cu „vizita“ unei comete clasificată cu numele NCN • profesorul avertizează că din cauza cometei ar putea apărea fenomene greu de explicat si oamenii pot acuza indispozitii sau halucinatii • „cometa vizibilă în această perioadă este doar «o fetită cu o rochită de printesă», care anuntă venirea «mamei» celei rele“, a conchis Tit Tihon •

Profesorul de matematică si astronomul Tit Tihon a declarat că, asa cum prezisese, cerul Romanului a fost brăzdat, în a doua zi de Crăciun, de Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN), care au trecut pe deasupra zonei Smirodava-Gloriei, acesta apucînd să fotografieze un asemenea... exemplar. Abia scăpati de vizita extraterestrilor, însă, romascanii sînt „dati peste cap“, zilele acestea, de aparitia unei comete si a unor fenomene astronomice greu de explicat.
Tit Tihon, initiator si conducător al Cercului de Astronomie de la Clubul Copiilor din Roman a observat aparitia unei comete în perioada sărbătorilor de iarnă, astru care mai poate fi observat si astăzi, în periplul pe bolta cerească.
„Cometa, cunoscută de astronomi sub numele de NCN, poate fi observată cu ajutorul unui binoclu obisnuit, în serile senine, cînd nu este lună, în apropierea planetei Venus. Ea ne vizitează la fiecare 30 de ani, iar pe 26 decembrie 2006, în a doua zi de Crăciun, am si fotografiat-o. Atunci s-a întîmplat un fenomen pe care l-am surprins din greseală pe aparatul de fotografiat. Cînd am privit pozele, am observat, pe lîngă lucrurile obisnuite, si fenomene greu de explicat. Alături de cometa NCN au apărut imaginile a două obiecte neidentificate, pe care nu le-am putut clasifica“, a declarat profesorul Tit Tihon. Aparatul de fotografiat al profesorului a surprins, într-adevăr, niste lumini în noapte. Vizitele cometelor au influentat nu o dată, în diverse moduri, viata de pe Terra, unui asftel de fenomen fiindu-i atribuită, în unele teorii, disparitia dinozaurilor. De aceea probabil că undeva în subconstientul omului există imprimată această teamă de catastrofele determinate de aparitia lor. În 1527 pe cer era observată o cometă de către un vestit savant al acelor timpuri, Ambroise Pare, mare specialist în chirurgie. „Aspectul ei era atît de groaznic încît a băgat spaima în sufletele oamenilor, unii mureau de frică, altii cădeau la pat. Era un astru de o luminozitate neobisnuită, de culoare sîngerie“, mentiona savantul în scrierile sale. Se spune că în acea perioadă Ambroise Pare si întreaga comunitate din acele timpuri au suferit o psihoză colectivă datorată influentei acestui astru.

Cometele, sperietoare a omenirii?

Conform datelor oferite de Tit Tihon, cometele au generat de-a lungul istoriei spaimă în rîndul oamenilor si au prilejuit scriitorilor si artistilor să prezică în operele lor întîmplări funeste si apocaliptice. „Si la noi, cronicarul Miron Costin socotea că aparitia cometei anunta mari răutăti si stingerea unor case domnesti. Putin mai tîrziu, în decursul secolului al XVII-lea, savantii au clasificat cometele după nenorocirile pe care le-au provocat. Vechile scrieri chinezesti mentionează cometele si urmările lor încă din secolul XXIII Î.Hr., dar si în Grecia Antică, Strabon si Aristotel considerau că se produc în atmosferă fenomene necunoscute omului datorită aparitiei cometelor“, a mai mentionat profesorul romascan. „Cometa vizibilă în această perioadă este doar «o fetită cu o rochită de printesă», care anuntă venirea «mamei» celei rele. Estimez că acest vizitator cosmic va sosi în perioada 2028-2030, iar efectele ce le va avea asupra oamenilor vor fi mult mai pronuntate“, a conchis Tit Tihon. În anul 2028 va fi vizibilă cometa Halley, care revine odată la 70 de ani, dar profesorul a mentionat că nu despre aceasta este vorba. Cerul este brăzdat de mii de comete, anual fiind descoperite 10-15 noi de astfel de corpuri ceresti. Reamintim că profesorul a prevestit aparitia acestor fenomene încă de la începutul lunii decembrie. Potrivit rezultatelor studiilor sale, în această perioadă cerul Romanului trebuia să fie străbătut de OZN-uri. Astronomul a mai sustinut că toate aceste observatii se bazează pe teorema cosmogonică, la care a lucrat multi ani, încă de pe vremea cînd preda la Chisinău. De asemenea, Tit Tihon a mai prezis că, în anul 2012, România va fi „scuturată“ de un nou cutremur, de intensitate mare. În opinia sa, România va trece printr-un nou seism, deoarece, peste cinci-sase ani, va avea loc o aliniere a Lunii cu Centrul Pămîntului si cu muntii Bucegi si că, atunci, vor fi conditii de producere a unui asemenea fenomen.
FOTO: Imagine surprinsă de profesorul Tit Tihon în seara de 26 decembrie

Articol afisat de 2239 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective