Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Disparitia copiilor, un fenomen îngrijorãtor

• tot mai multi copii dispar de acasã în conditii suspecte • unii sînt gãsiti, altii se reîntorc, însã unii nu mai sînt gãsiti niciodatã • de regulã, cei mai multi copii plecati de acasã sînt descoperiti în scurt timp •

Numãrul tot mai mare de disparitii în care sînt implicati minori tinde sã dea amploare fenomenului, în ultimul timp politistii confruntîndu-se cu mai multe cazuri de acest gen. De regulã, copiii care pleacã de acasã sînt descoperiti în scurt timp, însã existã si cazuri cînd acestia nu mai sînt gãsiti. În principal, copiii pleacã de acasã din cauza situatiei familiale, ei provenind din familii dezorganizate sau cu pãrintii plecati în strãinãtate.
Recent, un copil plecat de acasã a fost gãsit în aceeasi zi. A fost un caz fericit. Acum douã zile, în jurul orei 10.35 Politia Roman a fost sesizatã de Maria B., din Roman, cã pe 10 ianuarie, în jurul orei 15, nepotul ei C.A., de 10 ani, s-a întors de la scoalã, fiind certat de cãtre unchiul sãu pe motiv cã-si murdãrise hainele. Enervat la culme, copilul, sub privirile bunicii sale, a plecat în grãdina din spatele casei într-un loc necunoscut si nu s-a mai întors. Ancheta politistilor a stabilit cã pustiul lipseste în mod repetat de la scoalã, iar bunica lui a declarat cã a mai plecat de la domiciliu fãrã sã spunã unde se duce, însã de fiecare datã a revenit din proprie initiativã. Imediat dupã disparitie, copilul a fost cãutat pe principalele strãzi din Roman, în garã si autogarã, dar fãrã rezultat. Dupã numai cîteva ore de cãutãri, politistii romascani l-au gãsit pe copil în comuna Rãucesti, la casa pãrinteascã care este nelocuitã, pãrintii sãi fiind plecati la muncã în strãinãtate.
Pe 24 noiembrie 2006, doi copii, din Roman, au dispãrut de la domiciliile lor. Ulterior, Mãdãlin Marian Pisca, de 11 ani, si Georgian Alin Apetrei, de 14 ani, au fost depistati de politistii. Copiii au fost internati în Centrul de primire minori în regim de urgentã Iasi, dupã care au fost încredintati familiei.
Pe data de 3 ianuarie 2007, a revenit la domiciliu Gheorghe Bãlan, în vîrstã de 16 ani, din Borca, care a fost dat dispãrut pe data de 24 decembrie 2006. Atunci, tatãl sãu a reclamat cã, în ziua de 22 decembrie 2006, copilul a plecat de la domiciliul. Pustiul le-a spus politistilor cã, în perioada cît a fost plecat, a stat ascuns într-o casã pãrãsitã de pe raza comunei Borca.
La sfîrsitul anului trecut, respectiv pe 30 decembrie, a fost depistatã, în orasul Bacãu, Emilia Andreea Milies, de 16 ani, din Tîrgu Neamt, care era datã dispãrutã din data de 19 noiembrie 2006. Fata a plecat de acasã pe data de 18 noiembrie 2006, dupã ce si-a vizitat mama la serviciu.
În alte cazuri, persoanele dispãrute au o soartã tragicã. Este cazul lui Vasile C., de 80 de ani, din comuna Rosiori, judetul Bacãu. Bãtrînul a fost dat dispãrut de familie, pe data de 20 decembrie, si gãsit decedat cu douã zile mai tîrziu, în comuna Valea Ursului.

Articol afisat de 1454 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective