Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
47 de tinere familii pietrene au intrat în casă nouă

47 de tinere familii pietrene au intrat în casă nouă

• conducerea Primăriei Piatra Neamt le-a înmînat cheile locuintelor repartizate în blocul H17 din Cartierul Speranta • viceprimarul Mihaela Stoica le-a urat noilor locatari să stăpînească sănătosi căminele si le-a promis copiilor acestora scoală nouă, în curînd • în februarie, alte 47 de familii vor păsi în noile locuinte, în blocul H16 din acelasi cartier •

47 de tinere familii din Piatra Neamt au avut, ieri, parte de o mare surpriză din partea Primăriei Piatra Neamt: au primit cheile noilor locuinte inagurate în blocul H17 din Cartierul Speranta. Noul complex, amenajat cu fonduri ANL, a fost început de către municipalitate în urmă cu 5 ani. Repartizarea apartamentelor si garsonierelor a fost făcută de către autorităti, la sfîrsitul anului trecut.
Ieri la prînz, viceprimarul Mihaela Stoica le-a înmînat tinerilor cheile locuintelor. Acestia au venit însotiti de rude, prieteni si cunoscuti, în fata blocului adunîndu-se peste 50 de persoane. Prezenta numeroasă a determinat-o pe Mihaela Stoica să exclame: „Vai, ce de lume!“.
„Sînteti primii care primesc, în acest an, cheile de la locuinte ANL. Vă doresc să vă simtiti ca acasă aici. Dar, în acelasi timp, vă doresc să nu stati prea mult în aceste locuinte, să aveti posibilitatea ca, în scurt timp, să reusiti să vă cumpărati casa dumneavoastră. Eu am stat cinci ani cu chirie, pînă am reusit să-mi cumpăr casă si stiu că e cu totul altfel cînd ai o locuintă numai a ta. Pînă atunci, însă, vă doresc să vă bucurati de acestea si să le stăpîniti sănătosi“, le-a spus viceprimarul Mihaela Stoica noilor chiriasi ai municipalitătii.
Pe măsură ce tinerii si-au primit cheile, viceprimarul Stoica a discutat cu ei. Celor care nu au copii le-a recomandat, zîmbind, să se apuce să facă. Copiilor le-a promis scoală si grădinită nouă în zonă, în viitorul apropiat. Tuturor le-a urat sănătate, bucurie în casă nouă si i-a sfătuit să aibă grijă de locuinte.
Noile locuinte, conditii de confort deosebite
Apartamentele si garsonierele date la cheie ieri, beneficiază de toate conditiile de confort. Garsonierele sînt spatioase, cu bucătării „imense“ - după cum au exclamat tinerii beneficiari. Băile sînt, de asemenea, mari, dotate cu toate instalatiile sanitare necesare. Un alt lucru surprinzător pentru tineri a fost cămara amenajată cu intrare din hol, spatiul fiind mult mai mare decît cel alocat, în mod normal, pentru o debara. Toate încăperile au gresie pe jos, cu exceptia camerelor de locuit, a căror pardoseală este din parchet. Baia si bucătăria au faiantă. Locuinta are tîmplărie PVC, cu geam termopan la exterior si tîmplărie din lemn la interior. Camerele apartamentelor prezintă un oarecare dezavantaj, din punctul de vedere al noilor locatari, pentru că din camera de zi se intră în dormitor, dar cu totii au spus că pot trece cu foarte multă usurintă peste acest aspect. În plus, toate locuintele vor avea contorizare proprie, urmînd să fie instalate, pînă săptămîna viitoare, contoarele de gaz metan (blocul are centrală termică proprie), apometrele si repartitoarele. Pe măsură ce vor fi încheiate contractele individuale cu furnizorii, va fi făcut si bransamentul la retelele corespunzătoare.

Sute de locuinte, în 2007

Pe lîngă cele 47 de unităti locative inaugurate ieri, la blocul H17, autoritătile municipale vor să continue, în acest an, lucrările începute în 2006. Este vorba, mai exact, de 82 de unităti locative ce vor fi construite prin Agentia Natională de Locuinte, la blocul 40 de pe Aleea Ulmilor (ce vor fi, ulterior, închiriate). Totodată, vor demara lucrările la locuintele ANL planificate pe străzile Stamatin (60 de apartamente) si Nufărului (90 de apartamente). În Cartierul Speranta, va începe etapa a treia a constructiei de locuinte ANL, ce include cinci blocuri (235 de unităti locative). Tot în 2007, municipalitatea pietreană si-a propus demararea lucrărilor la trei sute de locuinte sociale: 200 în Văleni si 100 în Speranta. „În acest an, unitătile locative - atît cele de tip ANL, cît si acelea cu caracter social - sînt în atentia noastră. Căutăm, în acest fel, să rezolvăm măcar în parte problema fondului locativ. Încercăm să găsim noi solutii pentru amplasarea locuintelor ANL si a celor sociale, pentru a putea construi si alte locuinte“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Începînd cu anul 2004, în Piatra Neamt au fost date la cheie 304 locuinte ANL si 56 sociale: în 2004 - 93 de locuinte ANL (în blocul T1 de la 1 Mai si în blocul C5 de pe Calea Romanului) si 28 sociale (hala F2 din Speranta); în 2005 au fost repartizate 117 locuinte ANL (blocurile H13, H14 si H15 de la Speranta) si alte 28 de unităti sociale (hala F3 de la Izvoare); anul trecut, au fost construite 94 de unităti locative ANL, care au fost repartizate pe finalul anului. Dintre acestea, 47 au fost repartizate, ieri, beneficiarilor, iar restul - din blocul H16, tot din Cartierul Speranta - vor fi predate la cheie în luna februarie.

Articol afisat de 1393 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective