Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
47 de tinere familii pietrene au intrat în casã nouã

47 de tinere familii pietrene au intrat în casã nouã

• conducerea Primãriei Piatra Neamt le-a înmînat cheile locuintelor repartizate în blocul H17 din Cartierul Speranta • viceprimarul Mihaela Stoica le-a urat noilor locatari sã stãpîneascã sãnãtosi cãminele si le-a promis copiilor acestora scoalã nouã, în curînd • în februarie, alte 47 de familii vor pãsi în noile locuinte, în blocul H16 din acelasi cartier •

47 de tinere familii din Piatra Neamt au avut, ieri, parte de o mare surprizã din partea Primãriei Piatra Neamt: au primit cheile noilor locuinte inagurate în blocul H17 din Cartierul Speranta. Noul complex, amenajat cu fonduri ANL, a fost început de cãtre municipalitate în urmã cu 5 ani. Repartizarea apartamentelor si garsonierelor a fost fãcutã de cãtre autoritãti, la sfîrsitul anului trecut.
Ieri la prînz, viceprimarul Mihaela Stoica le-a înmînat tinerilor cheile locuintelor. Acestia au venit însotiti de rude, prieteni si cunoscuti, în fata blocului adunîndu-se peste 50 de persoane. Prezenta numeroasã a determinat-o pe Mihaela Stoica sã exclame: „Vai, ce de lume!“.
„Sînteti primii care primesc, în acest an, cheile de la locuinte ANL. Vã doresc sã vã simtiti ca acasã aici. Dar, în acelasi timp, vã doresc sã nu stati prea mult în aceste locuinte, sã aveti posibilitatea ca, în scurt timp, sã reusiti sã vã cumpãrati casa dumneavoastrã. Eu am stat cinci ani cu chirie, pînã am reusit sã-mi cumpãr casã si stiu cã e cu totul altfel cînd ai o locuintã numai a ta. Pînã atunci, însã, vã doresc sã vã bucurati de acestea si sã le stãpîniti sãnãtosi“, le-a spus viceprimarul Mihaela Stoica noilor chiriasi ai municipalitãtii.
Pe mãsurã ce tinerii si-au primit cheile, viceprimarul Stoica a discutat cu ei. Celor care nu au copii le-a recomandat, zîmbind, sã se apuce sã facã. Copiilor le-a promis scoalã si grãdinitã nouã în zonã, în viitorul apropiat. Tuturor le-a urat sãnãtate, bucurie în casã nouã si i-a sfãtuit sã aibã grijã de locuinte.
Noile locuinte, conditii de confort deosebite
Apartamentele si garsonierele date la cheie ieri, beneficiazã de toate conditiile de confort. Garsonierele sînt spatioase, cu bucãtãrii „imense“ - dupã cum au exclamat tinerii beneficiari. Bãile sînt, de asemenea, mari, dotate cu toate instalatiile sanitare necesare. Un alt lucru surprinzãtor pentru tineri a fost cãmara amenajatã cu intrare din hol, spatiul fiind mult mai mare decît cel alocat, în mod normal, pentru o debara. Toate încãperile au gresie pe jos, cu exceptia camerelor de locuit, a cãror pardosealã este din parchet. Baia si bucãtãria au faiantã. Locuinta are tîmplãrie PVC, cu geam termopan la exterior si tîmplãrie din lemn la interior. Camerele apartamentelor prezintã un oarecare dezavantaj, din punctul de vedere al noilor locatari, pentru cã din camera de zi se intrã în dormitor, dar cu totii au spus cã pot trece cu foarte multã usurintã peste acest aspect. ÃŽn plus, toate locuintele vor avea contorizare proprie, urmînd sã fie instalate, pînã sãptãmîna viitoare, contoarele de gaz metan (blocul are centralã termicã proprie), apometrele si repartitoarele. Pe mãsurã ce vor fi încheiate contractele individuale cu furnizorii, va fi fãcut si bransamentul la retelele corespunzãtoare.

Sute de locuinte, în 2007

Pe lîngã cele 47 de unitãti locative inaugurate ieri, la blocul H17, autoritãtile municipale vor sã continue, în acest an, lucrãrile începute în 2006. Este vorba, mai exact, de 82 de unitãti locative ce vor fi construite prin Agentia Nationalã de Locuinte, la blocul 40 de pe Aleea Ulmilor (ce vor fi, ulterior, închiriate). Totodatã, vor demara lucrãrile la locuintele ANL planificate pe strãzile Stamatin (60 de apartamente) si Nufãrului (90 de apartamente). ÃŽn Cartierul Speranta, va începe etapa a treia a constructiei de locuinte ANL, ce include cinci blocuri (235 de unitãti locative). Tot în 2007, municipalitatea pietreanã si-a propus demararea lucrãrilor la trei sute de locuinte sociale: 200 în Vãleni si 100 în Speranta. „ÃŽn acest an, unitãtile locative - atît cele de tip ANL, cît si acelea cu caracter social - sînt în atentia noastrã. Cãutãm, în acest fel, sã rezolvãm mãcar în parte problema fondului locativ. ÃŽncercãm sã gãsim noi solutii pentru amplasarea locuintelor ANL si a celor sociale, pentru a putea construi si alte locuinte“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Începînd cu anul 2004, în Piatra Neamt au fost date la cheie 304 locuinte ANL si 56 sociale: în 2004 - 93 de locuinte ANL (în blocul T1 de la 1 Mai si în blocul C5 de pe Calea Romanului) si 28 sociale (hala F2 din Speranta); în 2005 au fost repartizate 117 locuinte ANL (blocurile H13, H14 si H15 de la Speranta) si alte 28 de unitãti sociale (hala F3 de la Izvoare); anul trecut, au fost construite 94 de unitãti locative ANL, care au fost repartizate pe finalul anului. Dintre acestea, 47 au fost repartizate, ieri, beneficiarilor, iar restul - din blocul H16, tot din Cartierul Speranta - vor fi predate la cheie în luna februarie.

Articol afisat de 1622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective