Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Taxe anti-UE anulate

• o comisie înfiintată prin ordinul prefectului a verificat legalitatea hotărîrilor emise de către consiliile locale nemtene, iar unele au fost anulate • acestea vizau, între altele, stabilirea de impozite si taxe la Gherăiesti, Agapia si Bicaz • printr-o hotărîre emisă de Consiliul Local Ceahlău, a fost introdusă obligativitatea ca participantii la licitatia pentru concesionarea unui bun din Durău să fie cetăteni români •

Un grup de lucru - constituit prin ordinul prefectului - a controlat legalitatea hotărîrilor emise în 2006 de către consiliile locale nemtene.
În urma verificărilor, au fost identificate cîteva hotărîri ilegale privind stabilirea impozitelor si a taxelor locale, precum si a unor taxe speciale. A fost eliminată, ca urmare a procedurii prealabile initiate de către Prefectura Neamt, taxa pentru serviciul de pază, emisă de Consiliul Local Gherăiesti. Aceasta stabilea unele măsuri pentru organizarea pazei comunale pe anul 2005. Un alt exemplu de taxă anulată este cea emisă de Consiliul Local Agapia, referitoare la vizitarea unor monumente istorice sau religioase. În baza acesteia, sumele care trebuiau plătite de către vizitatori la intrarea în Mănăstirea Văratec, erau diferentiate pentru cetătenii români si cei străini. Consiliul Local al orasului Bicaz a emis o hotărîre care interzicea desfăsurarea unor activităti, în functie de domiciliul celor care le prestează. Este vorba despre taxa de păsunat, care a fost eliminată tot care urmare a procedurii prealabile initiate de către Institutia Prefectului. O conditie discriminatorie privind concesionarea sau închirierea bunurilor din domeniul privat al comunei s-a constatat într-o hotărîre emisă de Consiliul Local Ceahlău, care îi obliga pe cei care participau la licitatia pentru concesionarea unui bun în localitatea Durău să fie cetăteni români. Si la Tîrgu Neamt a existat o hotărîre care a fost eliminată, pentru că introducea criterii discriminatorii privind stabilirea punctajului de acordare a unei locuinte destinate închirierii.
De mentionat că prevederi lipsite de legalitate, emise de consiliile locale, apar cel mai des în stabilirea de impozite si taxe locale, darea în administrare, concesionare sau închiriere a bunurilor proprietate publică a comunei sau orasului, precum si a serviciilor publice de interes local, înfiintarea unor societăti comerciale si servicii publice de interes local, numirea si eliberarea din functie a conducătorilor serviciilor publice de interes local si la stabilirea măsurilor necesare pentru construirea, întretinerea si modernizarea drumurilor si podurilor, precum si a întregii infrastructuri de la nivel local.

Articol afisat de 1193 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective