Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Taxe anti-UE anulate

• o comisie înfiintatã prin ordinul prefectului a verificat legalitatea hotãrîrilor emise de cãtre consiliile locale nemtene, iar unele au fost anulate • acestea vizau, între altele, stabilirea de impozite si taxe la Gherãiesti, Agapia si Bicaz • printr-o hotãrîre emisã de Consiliul Local Ceahlãu, a fost introdusã obligativitatea ca participantii la licitatia pentru concesionarea unui bun din Durãu sã fie cetãteni români •

Un grup de lucru - constituit prin ordinul prefectului - a controlat legalitatea hotãrîrilor emise în 2006 de cãtre consiliile locale nemtene.
În urma verificãrilor, au fost identificate cîteva hotãrîri ilegale privind stabilirea impozitelor si a taxelor locale, precum si a unor taxe speciale. A fost eliminatã, ca urmare a procedurii prealabile initiate de cãtre Prefectura Neamt, taxa pentru serviciul de pazã, emisã de Consiliul Local Gherãiesti. Aceasta stabilea unele mãsuri pentru organizarea pazei comunale pe anul 2005. Un alt exemplu de taxã anulatã este cea emisã de Consiliul Local Agapia, referitoare la vizitarea unor monumente istorice sau religioase. În baza acesteia, sumele care trebuiau plãtite de cãtre vizitatori la intrarea în Mãnãstirea Vãratec, erau diferentiate pentru cetãtenii români si cei strãini. Consiliul Local al orasului Bicaz a emis o hotãrîre care interzicea desfãsurarea unor activitãti, în functie de domiciliul celor care le presteazã. Este vorba despre taxa de pãsunat, care a fost eliminatã tot care urmare a procedurii prealabile initiate de cãtre Institutia Prefectului. O conditie discriminatorie privind concesionarea sau închirierea bunurilor din domeniul privat al comunei s-a constatat într-o hotãrîre emisã de Consiliul Local Ceahlãu, care îi obliga pe cei care participau la licitatia pentru concesionarea unui bun în localitatea Durãu sã fie cetãteni români. Si la Tîrgu Neamt a existat o hotãrîre care a fost eliminatã, pentru cã introducea criterii discriminatorii privind stabilirea punctajului de acordare a unei locuinte destinate închirierii.
De mentionat cã prevederi lipsite de legalitate, emise de consiliile locale, apar cel mai des în stabilirea de impozite si taxe locale, darea în administrare, concesionare sau închiriere a bunurilor proprietate publicã a comunei sau orasului, precum si a serviciilor publice de interes local, înfiintarea unor societãti comerciale si servicii publice de interes local, numirea si eliberarea din functie a conducãtorilor serviciilor publice de interes local si la stabilirea mãsurilor necesare pentru construirea, întretinerea si modernizarea drumurilor si podurilor, precum si a întregii infrastructuri de la nivel local.

Articol afisat de 1435 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective