Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Taxe anti-UE anulate

• o comisie nfiintat prin ordinul prefectului a verificat legalitatea hotrrilor emise de ctre consiliile locale nemtene, iar unele au fost anulate • acestea vizau, ntre altele, stabilirea de impozite si taxe la Gheriesti, Agapia si Bicaz • printr-o hotrre emis de Consiliul Local Ceahlu, a fost introdus obligativitatea ca participantii la licitatia pentru concesionarea unui bun din Duru s fie cetteni romni •

Un grup de lucru - constituit prin ordinul prefectului - a controlat legalitatea hotrrilor emise n 2006 de ctre consiliile locale nemtene.
n urma verificrilor, au fost identificate cteva hotrri ilegale privind stabilirea impozitelor si a taxelor locale, precum si a unor taxe speciale. A fost eliminat, ca urmare a procedurii prealabile initiate de ctre Prefectura Neamt, taxa pentru serviciul de paz, emis de Consiliul Local Gheriesti. Aceasta stabilea unele msuri pentru organizarea pazei comunale pe anul 2005. Un alt exemplu de tax anulat este cea emis de Consiliul Local Agapia, referitoare la vizitarea unor monumente istorice sau religioase. n baza acesteia, sumele care trebuiau pltite de ctre vizitatori la intrarea n Mnstirea Vratec, erau diferentiate pentru cettenii romni si cei strini. Consiliul Local al orasului Bicaz a emis o hotrre care interzicea desfsurarea unor activitti, n functie de domiciliul celor care le presteaz. Este vorba despre taxa de psunat, care a fost eliminat tot care urmare a procedurii prealabile initiate de ctre Institutia Prefectului. O conditie discriminatorie privind concesionarea sau nchirierea bunurilor din domeniul privat al comunei s-a constatat ntr-o hotrre emis de Consiliul Local Ceahlu, care i obliga pe cei care participau la licitatia pentru concesionarea unui bun n localitatea Duru s fie cetteni romni. Si la Trgu Neamt a existat o hotrre care a fost eliminat, pentru c introducea criterii discriminatorii privind stabilirea punctajului de acordare a unei locuinte destinate nchirierii.
De mentionat c prevederi lipsite de legalitate, emise de consiliile locale, apar cel mai des n stabilirea de impozite si taxe locale, darea n administrare, concesionare sau nchiriere a bunurilor proprietate public a comunei sau orasului, precum si a serviciilor publice de interes local, nfiintarea unor societti comerciale si servicii publice de interes local, numirea si eliberarea din functie a conductorilor serviciilor publice de interes local si la stabilirea msurilor necesare pentru construirea, ntretinerea si modernizarea drumurilor si podurilor, precum si a ntregii infrastructuri de la nivel local.

Articol afisat de 960 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TRN)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politic Stiri Politic
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective