Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Angajatii Primãriei au fost „controlati“ la cap

Angajatii Primãriei au fost „controlati“ la cap

• testul psihologic anual a fost sustinut de toti functionarii, inclusiv de conducere • în trei sãptãmîni, se va afla cît de bine stau cu psihicul, dar rezultatele sînt confidentiale • verificarea a cuprins teste de personalitate, perspicacitate, rationament, perceptie, vitezã, exactitate, dar si chestiuni de logicã •

Angajatii Primãriei Piatra Neamt au început anul în focul examenelor. Nu de promovare, ci psihologice. Începînd cu primarul Gheorghe Stefan si viceprimarii Mihaela Stoica si Vasile Ouatu, terminînd cu ultimul angajat pe o functie de executie, cu totii au fost testati psihologic de cei de la Centrul Regional de Pregãtire si Formare Profesionalã a Functionarilor Publici Iasi, structurã care functioneazã în cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Examinarea a avut loc pe 10 si 11 ianuarie, urmãrindu-se, potrivit informatiilor furnizate de Biroul Relatii Publice, „verificarea stãrii de sãnãtate mentalã, precum si a aptitudinilor si competentelor profesionale ale salariatilor, în strînsã legãturã cu functia detinutã“.
Verificarea psihologicã a cuprins teste de personalitate, perspicacitate, rationament, perceptie, vitezã, exactitate. Cîteva adunãri, scãderi, înmultiri si împãrtiri, niste extrageri de radical, cîteva cuvinte de clasificat pe categorii (sinonime, omonime, antonime), plus vreo patru chestiuni de logicã, în care functionarii primeau datele problemei si aveau de stabilit concluzia rationalã. Testele au fost pe diferite grade de dificultate, în functie de importanta postului ocupat în primãrie si de studii: sefii au avut teste mai grele, pentru cã sînt sefi, personalul de executie a avut teste mai accesibile, personalul administrativ alt soi de întrebãri, iar politistii comunitari au avut probleme mai dificile pentru cã poartã armã. Examenul a durat o orã si a fost supravegheat de psihologii Niculina Gheorghitã si Mihaela Gheran. Starea psihicã a angajatilor Primãriei Piatra Neamt urmeazã sã fie validatã în baza testelor de cãtre Colegiul Psihologilor din România. Pietrenii nu vor avea ocazia sã afle cum stau cu capul functionarii, pentru cã acelasi Birou de Relatii Publice mentioneazã cã „rezultatele testelor sînt confidentiale, conform legii“.
În conformitate cu legislatia actualã, un salariat poate fi angajat, mentinut în functie sau promovat, indiferent de vîrstã sau pregãtire, numai dupã ce a fost examinat medical si verificat din punct de vedere al aptitudinilor psiho-profesionale.

Articol afisat de 1513 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective