Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primăria construieste cartier de locuinte sociale în anexa Văleni

• municipalitatea va construi, în regim de urgentă, 200 de locuinte sociale pentru cei de la Blocul 40 • alte 100 de garsoniere vor fi ridicate, în acelasi scop, în cartierul Speranta, iar 80 - pe strada Muncii din Piatra Neamt •

Conducerea Primăriei Piatra Neamt a găsit solutia pentru cei care locuiesc în Blocurile 40 de pe Aleea Ulmilor si D2 de pe Aleea Tiparului. Vor fi construite, în regim de urgentă, aproape patru sute de locuinte sociale care să-i găzduiască pe locatarii celor două imobile, dar si pentru toti cei care se află în situatia de a avea nevoie de o locuintă socială. Avînd în vedere numărul foarte mare de solicitări pentru locuinte sociale în municipiu, conducerea Primăriei a propus Consiliului Local construirea unui cartier de locuinte sociale în anexa Văleni. Vor fi ridicate 50 de module a cîte patru garsoniere, pe o suprafată de 20.095 metri pătrati, rezultînd 200 de noi unităti locative. De asemenea, cartierul Speranta va fi întregit cu 25 de module similare, adică alte 100 de locuinte noi. Întregul cartier se întinde pe aproape 60.000 de metri pătrati si are, deja, construite ansambluri de locuinte. Finantarea utilitătilor si a celor zece procente din valoarea estimată a investitiilor (2,4 milioane de lei grei) va fi asigurată din bugetul local, iar diferenta va veni de la Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului. Pentru ca aceste planuri să fie realizabile, a fost necesar avizul legislativului local pentru studiile de fezabilitate ale investitiilor din Văleni si strada Izvoare. Consilierii locali au fost de acord în unanimitate, sîmbătă, în sedinta extraordinară.
După cum a explicat primarul Gheorghe Stefan, pretul construirii unui modul de patru garsoniere este aproximativ 170 de dolari/ metru pătrat, mult sub costurile practicate în mod normal de constructori, la această dată. Vor fi două garsoniere la parter si două la etaj, fiecare avînd o încăpere în care se poate amenaja o bucătărie (cu plită pentru gătit si încălzire) si una drept cameră de locuit. Accesul principal la etaj se va face pe o scară, dimensionată pentru două fluxuri. Exteriorul modulelor va fi de culoare galben pai, iar învelitoarea, maro. Fundatia va fi de beton, peretii de rezistentă din lemn, cei despărtitori din gipscarton, sarpanta si planseele vor fi din lemn ecarisat de primă calitate, iar învelitoarea - din tablă ondulată.
Acestora li se vor adăuga alte optzeci de unităti locative ce vor fi ridicate în regim de urgentă pe strada Muncii din Piatra Neamt. Aici vor fi repartizati, cel mai probabil, cei care locuiesc în prezent la blocurile-problemă din oras, respectiv D2 si 40. Avînd în vedere că în imobilul de pe Ulmilor mai locuiesc familii care trebuie mutate, pentru a se finaliza lucrările de reabilitare, dar si că blocul D2 de pe Tiparului trebuie evacuat pentru că nu mai prezintă sigurantă, sînt necesare cel putin 80 de locuinte noi. Municipalitatea si-a propus să le ridice în acest an. Investitia cuprinde 30 de module a cîte patru unităti locative, cu regim parter plus etaj, se întinde pe aproape douăzeci de mii de metri pătrati si se ridică la 2,2 milioane de euro, din care aproape sase sute de mii vor fi alocate de la bugetul de stat. Odată finalizate aceste locuinte, Blocul 40 din Dărmănesti va fi reparat în totalitate. În privinta blocului D2 de pe Aleea Tiparului, va fi luată o decizie după ce va fi expertizat tehnic. Avînd în vedere starea avansată de degradare în care se află, numai un specialist poate spune municipalitătii pietrene dacă mai poate fi consolidat sau e mai avantajoasă demolarea sa.

Articol afisat de 2007 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective