Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria construieste cartier de locuinte sociale în anexa Vãleni

• municipalitatea va construi, în regim de urgentã, 200 de locuinte sociale pentru cei de la Blocul 40 • alte 100 de garsoniere vor fi ridicate, în acelasi scop, în cartierul Speranta, iar 80 - pe strada Muncii din Piatra Neamt •

Conducerea Primãriei Piatra Neamt a gãsit solutia pentru cei care locuiesc în Blocurile 40 de pe Aleea Ulmilor si D2 de pe Aleea Tiparului. Vor fi construite, în regim de urgentã, aproape patru sute de locuinte sociale care sã-i gãzduiascã pe locatarii celor douã imobile, dar si pentru toti cei care se aflã în situatia de a avea nevoie de o locuintã socialã. Avînd în vedere numãrul foarte mare de solicitãri pentru locuinte sociale în municipiu, conducerea Primãriei a propus Consiliului Local construirea unui cartier de locuinte sociale în anexa Vãleni. Vor fi ridicate 50 de module a cîte patru garsoniere, pe o suprafatã de 20.095 metri pãtrati, rezultînd 200 de noi unitãti locative. De asemenea, cartierul Speranta va fi întregit cu 25 de module similare, adicã alte 100 de locuinte noi. Întregul cartier se întinde pe aproape 60.000 de metri pãtrati si are, deja, construite ansambluri de locuinte. Finantarea utilitãtilor si a celor zece procente din valoarea estimatã a investitiilor (2,4 milioane de lei grei) va fi asiguratã din bugetul local, iar diferenta va veni de la Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului. Pentru ca aceste planuri sã fie realizabile, a fost necesar avizul legislativului local pentru studiile de fezabilitate ale investitiilor din Vãleni si strada Izvoare. Consilierii locali au fost de acord în unanimitate, sîmbãtã, în sedinta extraordinarã.
Dupã cum a explicat primarul Gheorghe Stefan, pretul construirii unui modul de patru garsoniere este aproximativ 170 de dolari/ metru pãtrat, mult sub costurile practicate în mod normal de constructori, la aceastã datã. Vor fi douã garsoniere la parter si douã la etaj, fiecare avînd o încãpere în care se poate amenaja o bucãtãrie (cu plitã pentru gãtit si încãlzire) si una drept camerã de locuit. Accesul principal la etaj se va face pe o scarã, dimensionatã pentru douã fluxuri. Exteriorul modulelor va fi de culoare galben pai, iar învelitoarea, maro. Fundatia va fi de beton, peretii de rezistentã din lemn, cei despãrtitori din gipscarton, sarpanta si planseele vor fi din lemn ecarisat de primã calitate, iar învelitoarea - din tablã ondulatã.
Acestora li se vor adãuga alte optzeci de unitãti locative ce vor fi ridicate în regim de urgentã pe strada Muncii din Piatra Neamt. Aici vor fi repartizati, cel mai probabil, cei care locuiesc în prezent la blocurile-problemã din oras, respectiv D2 si 40. Avînd în vedere cã în imobilul de pe Ulmilor mai locuiesc familii care trebuie mutate, pentru a se finaliza lucrãrile de reabilitare, dar si cã blocul D2 de pe Tiparului trebuie evacuat pentru cã nu mai prezintã sigurantã, sînt necesare cel putin 80 de locuinte noi. Municipalitatea si-a propus sã le ridice în acest an. Investitia cuprinde 30 de module a cîte patru unitãti locative, cu regim parter plus etaj, se întinde pe aproape douãzeci de mii de metri pãtrati si se ridicã la 2,2 milioane de euro, din care aproape sase sute de mii vor fi alocate de la bugetul de stat. Odatã finalizate aceste locuinte, Blocul 40 din Dãrmãnesti va fi reparat în totalitate. În privinta blocului D2 de pe Aleea Tiparului, va fi luatã o decizie dupã ce va fi expertizat tehnic. Avînd în vedere starea avansatã de degradare în care se aflã, numai un specialist poate spune municipalitãtii pietrene dacã mai poate fi consolidat sau e mai avantajoasã demolarea sa.

Articol afisat de 2400 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective