Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PNL Neamt, optimism dupã congres

• „noua formulã de organizare la nivel central va aduce o mai mare eficientã a PNL“, a spus senatorul Serban Strãtilã • „orice congres reprezintã un nou început“, a declarat Vlad Marcoci • presedintele interimar al PNL Neamt, Norica Nicolai, a fost delegat pentru relatia cu societatea civilã •

Liberalii nemteni s-au întors de la congres osteniti, dar plini de sperante. „ÃŽn primul rînd, cel mai important document adoptat este noul statut. Aceastã nouã formulã de organizare la nivel central va asigura o mai mare eficientã a Partidului National Liberal. Cred cã noua conducere, din care face parte si doamna Norica Nicolai - presedinte interimar al PNL Neamt, va fi mai receptivã la propunerile organizatiei judetene. Mai departe depinde foarte mult de modul în care ne vom coordona si desfãsura noi activitatea. Personal, am încredere si privesc cu optimism viitorul PNL, atît la nivel central, cît si judetean“, a declarat senatorul Serban Strãtilã. Despre rezultatele mai mult sau mai putin surprinzãtoare ale votului, acesta a adãugat cã unele scoruri au fost previzibile (tinînd cont de popularitatea candidatilor), în timp ce altele au fost neasteptate (de exemplu alegerea lui Adrian Cioroianu în locul lui Mihai Rãzvan Ungureanu sau a lui Ludovic Orban în detrimentul lui Bogdan Olteanu). „Dar asta este competitia internã, care nu poate fi decît beneficã pentru partid. Totodatã, demonstreazã cã nu a fost nimic premeditat si aceasta a fost vointa delegatilor la congres“, a mai spus Serban Strãtilã. De acum înainte, senatorul PNL de Neamt considerã cã organizatia judeteanã are mult de muncã: vor fi trecute în revistã toate problemele organizatiilor locale si eficientizatã conducerea. Obiectivul cel mai important este pregãtirea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru care Serban Strãtilã preferã sã nu grãbeascã alegerile la PNL Neamt, mai ales cã nu îl deranjeazã deloc interimatul asigurat de Norica Nicolai. Colegul sãu din biroul interimar de conducere de la Neamt, Vlad Marcoci, este la fel de optimist: „M-am întors cu gînduri foarte bune. Orice congres reprezintã un nou început. Am demonstrat cã PNL este si va rãmîne un partid puternic pe scena politicã româneascã si va avea în continuare un cuvînt greu de spus“.
Pe 12 ianuarie, 1.194 de liberali l-au reales pe Cãlin Popescu Tãriceanu în functia de presedinte al PNL. Bãtãlia mare s-a dat, însã, pe functiile de vicepresedinti, unde si PNL Neamt are reprezentant. Presedintele interimar al organizatiei judetene, Norica Nicolai, a fost desemnatã sã gestioneze relatia cu societatea civilã, cu 925 de voturi, fatã de cele 348 ale ministrului Culturii Adrian Iorgulescu. Prima decizie a liberalilor a vizat modificarea statutului partidului. De acum înainte, votul în PNL va fi uninominal, iar douã dintre organismele de conducere, Biroul Permanent Central si Comitetul Executiv, au fost comasate în Biroul Politic. De asemenea, au dispãrut si incompatibilitãtile între functiile de conducere la nivel local si central, permitînd, astfel, liderilor din provincie sã candideze pentru functiile nationale.

Reactiile adversarilor politici

Congresul liberalilor a captat si atentia adversarilor politici ai acestora. „Partidul National Liberal va iesi întãrit din acest congres. Ca structurã internã stabilã, PNL va rãmîne singurul partid liberal din România. Sînt oameni care chiar cred în ideile liberale si asta nu se poate schimba. Sã nu uitãm cã, desi se vrea aparitia PLD, PNL a rãmas cu toatã logistica si structura teritorialã. Mai putin la Piatra Neamt, unde i s-a luat sediul. Dar, în general, PNL are totul, iar acest congres îl va face mai puternic“, a declarat Ioan Chelaru, senator PSD de Neamt.
Numai în tabãra liberalo-democratã s-au auzit critici la adresa liberalilor. Prezent la Piatra Neamt vinerea trecutã, Gheorghe Flutur a declarat cã actualii lideri liberali au uitat unde a început „revolutia portocalie“, în spetã în Moldova, si a vorbit despre „Titanicul PNL“. „Altfel, plantam panselute în Opozitie. Congresul PNL este mai mult o sedintã de alegere a unui consiliu de administratie. Cãlin Popescu Tãriceanu nu are contracandidat pentru cã l-a dat afarã din partid. Este congresul depãrtãrii de Partidul Democrat, al prãbusirii PNL. Tocmai de aceea s-a înfiintat Partidul Liberal Democrat, pentru cã celãlalt a devenit nedemocratic. Sînt convins de fuziunea bazei PNL cu PLD, adevãratul partid liberal. Sper ca anul 2007 sã fie anul unificãrii dreptei fãrã termen de expirare. Noi vrem sã fim un partid jucãtor puternic“, a declarat senatorul Gheorghe Flutur.

Articol afisat de 1623 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective