Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copii închisi în casã de o mamã cu „darul“ bãuturii

• trei frati din Grintiei, neglijati de mamã, vor fi dati în plasament la o institutie, respectiv, unui asistent maternal

Reprezentantii Protectiei Copilului Neamt întocmesc actele pentru scoaterea din mediul familial a trei frati din Grinties, neglijati de mamã, care este singurul pãrinte pe care îl au. Sesizarea institutiei cu privire la acest caz a fost fãcutã de cãtre reprezentantii Primãriei Grinties, dupã ce asistentul social a constatat, în foarte multe rînduri, cã bãietii - cu vîrste de 7, 6 si un an si nouã luni - stau zile în sir închisi în casã, fãrã mîncare si într-o mizerie de nedescris, în timp ce mama lor îsi petrece timpul, cel mai adesea, consumînd bãuturi alcolice.
Mama, L.A., în vîrstã de 37 de ani, este vãduvã de cîtiva ani si, în afarã de faptul cã nu lucreazã nicãieri, nu se înghesuie nici mãcar sã munceascã prin sat cu ziua, multumindu-se cu ajutorul social primit de la primãrie si cu alocatiile copiilor. În douã camere insalubre si neîngrijite locuiesc, în afarã de cei trei copii si mama acestora, încã doi minori - cu vîrste de 16, respectiv 17 ani - copii pe care femeia îi are dintr-o primã cãsãtorie.
Cei mai mari dintre frati, care mai au putin pînã la majorat, muncesc prin sat cu ziua ca sã capete ceva de-ale gurii sau bani cu care sã îsi cumpere haine sau încãltãminte. Bãietii de 7, respectiv 6 ani, care ar trebui sã frecventeze scoala si grãdinita, nu pot face acest lucru, pe motiv cã nu au de îmbrãcat, pentru cã mama lor nu spalã hainele murdare, ci le bagã pe foc. Fiind mai mari si învãtînd, de nevoie, sã se descurce, atunci cînd li se face foame, cei doi frati merg pe la vecini si cer de mîncare. În schimb, mezinul este închis în casã si lãsat singur, zile în sir.
„ÃŽn ziua cînd am mers la locuinta acestei familii, nici mama nu era acasã, nici copiii mai mari, iar cel de un an si nouã luni, care era închis în casã, era foarte speriat si plîngea. Avea pe el niste haine murdare si rupte, era descult si murdar din cap pînã în picioare. ÃŽn casã nu era altceva de mîncare decît un rest de ciorbã, într-o oalã, pe paturi nu era lenjerie, nici plapumele nici pernnele nu erau înfãtate, dar nici pe sîrmã, adicã la uscat, nu se gãseau astfel de articole. La usa casei era legat un cîine lãtos care, dupã cum zicea femeia, pe care am gãsit-o cu greu si cînd a apãrut era beatã si pusã pe scandal, «trebuie sã îi pãzeascã pe copii de oameni rãi»“, a declarat profesorul Eugen Simion, seful Comisiei Abuzuri, Neglijentã din cadrul Protectiei Copilului Neamt.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre aceeasi sursã citatã, dat fiind faptul cã situatia este foarte gravã, iar copiii nu sînt în sigurantã, nu sînt îngrijiti, iar de educatie nu poate fi vorba, bãietii de 7, respectiv 6 ani vor fi internati într-un centru de plasament din Piatra Neamt, iar mezinul, pentru cã are sub doi ani, va fi încredintat unui asistent maternal.

Articol afisat de 1551 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective