Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copii închisi în casă de o mamă cu „darul“ băuturii

• trei frati din Grintiei, neglijati de mamă, vor fi dati în plasament la o institutie, respectiv, unui asistent maternal

Reprezentantii Protectiei Copilului Neamt întocmesc actele pentru scoaterea din mediul familial a trei frati din Grinties, neglijati de mamă, care este singurul părinte pe care îl au. Sesizarea institutiei cu privire la acest caz a fost făcută de către reprezentantii Primăriei Grinties, după ce asistentul social a constatat, în foarte multe rînduri, că băietii - cu vîrste de 7, 6 si un an si nouă luni - stau zile în sir închisi în casă, fără mîncare si într-o mizerie de nedescris, în timp ce mama lor îsi petrece timpul, cel mai adesea, consumînd băuturi alcolice.
Mama, L.A., în vîrstă de 37 de ani, este văduvă de cîtiva ani si, în afară de faptul că nu lucrează nicăieri, nu se înghesuie nici măcar să muncească prin sat cu ziua, multumindu-se cu ajutorul social primit de la primărie si cu alocatiile copiilor. În două camere insalubre si neîngrijite locuiesc, în afară de cei trei copii si mama acestora, încă doi minori - cu vîrste de 16, respectiv 17 ani - copii pe care femeia îi are dintr-o primă căsătorie.
Cei mai mari dintre frati, care mai au putin pînă la majorat, muncesc prin sat cu ziua ca să capete ceva de-ale gurii sau bani cu care să îsi cumpere haine sau încăltăminte. Băietii de 7, respectiv 6 ani, care ar trebui să frecventeze scoala si grădinita, nu pot face acest lucru, pe motiv că nu au de îmbrăcat, pentru că mama lor nu spală hainele murdare, ci le bagă pe foc. Fiind mai mari si învătînd, de nevoie, să se descurce, atunci cînd li se face foame, cei doi frati merg pe la vecini si cer de mîncare. În schimb, mezinul este închis în casă si lăsat singur, zile în sir.
„În ziua cînd am mers la locuinta acestei familii, nici mama nu era acasă, nici copiii mai mari, iar cel de un an si nouă luni, care era închis în casă, era foarte speriat si plîngea. Avea pe el niste haine murdare si rupte, era descult si murdar din cap pînă în picioare. În casă nu era altceva de mîncare decît un rest de ciorbă, într-o oală, pe paturi nu era lenjerie, nici plapumele nici pernnele nu erau înfătate, dar nici pe sîrmă, adică la uscat, nu se găseau astfel de articole. La usa casei era legat un cîine lătos care, după cum zicea femeia, pe care am găsit-o cu greu si cînd a apărut era beată si pusă pe scandal, «trebuie să îi păzească pe copii de oameni răi»“, a declarat profesorul Eugen Simion, seful Comisiei Abuzuri, Neglijentă din cadrul Protectiei Copilului Neamt.
Potrivit precizărilor făcute de către aceeasi sursă citată, dat fiind faptul că situatia este foarte gravă, iar copiii nu sînt în sigurantă, nu sînt îngrijiti, iar de educatie nu poate fi vorba, băietii de 7, respectiv 6 ani vor fi internati într-un centru de plasament din Piatra Neamt, iar mezinul, pentru că are sub doi ani, va fi încredintat unui asistent maternal.

Articol afisat de 1241 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective