Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dosare cu miros de lemn de douã parale

Dosare cu miros de lemn de douã parale

• în cîteva sãptãmîni, politistii au confiscat cîtiva brãduti fãrã „stãpîn“ si au întocmit un dosar penal pentru o evaziune de... 7 milioane de lei vechi

Codru-i frate cu românul, iar defrisarea pãdurilor este, pentru unii, sora nemtenilor. Cam asa stau lucrurile pe plaiurile nemtene, unde suprafata împãduritã detine un procent important din suprafata judetului. Si unde e pãdure, existã si infractiuni la regimul silvic. Cel putin asa aratã statisticile politistilor care spun cã, numai în perioada 15 decembrie-9 ianuarie, au fost constatate 28 de infractiuni silvice si aplicate 32 de sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor fiind de 34.500 RON. A mai fost confiscatã o cantitate importantã de masã lemnoasã si mai multi pomi de iarnã.
Si ca sã vedem cã politistii nu stau deloc cu mîna în sîn si luptã împotriva fenomenului, ne-au „servit“ cîteva cazuri relevante. Astfel, pe data de 19 decembrie 2006, lucrãtorii posturilor de politie Bãltãtesti si Crãcãoani au descoperit abandonati, în punctul denumit „Livada“, 70 pomi de Crãciun. Aceiasi politisti i-au depistat pe Maria C. si pe Botnãras B., ambii din comuna Crãcãoani, care comercializau pomi de Crãciun, desi nu aveau documente legale.
În noaptea de 21 spre 22 decembrie, politistii bicãjeni, împreunã cu lucrãtorii Ocolului Silvic din localitate, au depistat-o pe Maria T., de 33 de ani, din comuna Bicazu Ardelean, care transporta, cu un autoturism, 50 de pomi de Crãciun, avînd un aviz de însotire a mãrfii a cãrui valabilitate era expiratã din data de 20 decembrie.
O reusitã importantã a politistilor în lupta cu „termitele forestiere“ a fost confirmatã, recent, de cãtre Parchetul de pe lîngã Tribunalul Neamt, care a confirmat începerea urmãririi penale împotriva lui Constantin U., de 34 ani, din Pîngãrati, pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscalã si fals în înscrisuri sub semnãturã privatã.
Tînãrul, în perioada 2004-2006, în calitate de delegat al unei societãti comerciale din Dumbrava Rosie, cu atributii în achizitionarea de material lemnos de la persoane fizice si juridice, a cumpãrat diverse cantitãti de material lemnos, fãrã documente justificative de provenientã, iar pentru transportul acestora a completat si utilizat avize si facturi fiscale care au fost declarate pierdute de cãtre alti agenti economici. Cele 72 avize de însotire material lemnos, facturi si chitante, falsificate, pe care le-a pus în circulatie, erau înregistrate în evidenta contabilã a societãtii comerciale din Dumbrava Rosie. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost evaluat la 323.338 lei RON.
Un caz asemãnãtor, dar cu un prejudiciu jenant de mic, este cel al Anghelinei R., din Bicaz Chei. Cu ocazia unor verificãri efectuate de politisti la societatea Anghelinei, s-a constatat cã aceasta, în perioada 2005-2006, a efectuat acte de comert cu material lemnos de constructii, fãrã sã înregistreze în evidenta contabilã veniturile realizate. Verificãrile specialistilor de la Directia Generalã a Finantelor Publice Neamt au arãtat cã agentul economic datoreazã bugetului de stat un impozit în valoare de circa 700 RON. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscalã.

Articol afisat de 1514 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective