Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ex-primarul Rotaru, somer si fără partid

Ex-primarul Rotaru, somer si fără partid

• fostul primar a demisionat, ieri, de la „Apa Serv“ si din PSD • automat, a pierdut si functia de consilier local • Ion Rotaru spune că are multe oferte, atît profesionale, cît si politice si nu va rămîne mult timp somer • „am fost contactat de mai multe persoane, dar pînă nu primesc mesaj de sus nu voi lua nici o hotărîre“, declară proaspătul demisionar •

Ion Rotaru a rămas fără loc de muncă si fără partid în care să activeze. Fostul primar a demisionat, ieri, de la Compania „Apa Serv“, unde era seful Biroului Productie, dar si din Partidul Social Democrat. Cu această ultimă renuntare, Rotaru a pierdut si functia de consilier local în legislativul pietrean. Nu îsi face, însă, probleme pentru că, spune el, ofertele curg pe bandă rulantă, atît profesional, cît si politic. Ion Rotaru nu regretă leafa de zece milioane de la „Apa Serv“, pentru că i-au venit propuneri de angajare de la companii străine, precum Biwater (englezii care se ocupă de ISPA la „Apa Serv“) sau Strabag. Nu a precizat, însă, pe care o va accepta. Cam la fel este si situatia din punct de vedere politic. Ion Rotaru spune de mai bine de un an că va părăsi PSD si tot de pe atunci s-au vehiculat niste variante. Fostul primar a fost contactat de PNG-ul lui Becali (prin presedintele de la Neamt, Cristian Liciu), de PD, de Partidul Conservator, pînă si de PIN-ul lui Cosmin Gusă sau Ioan Talpes cu Uniunea sa Populară Crestin Socială. „Nu stiu unde mă voi duce. Am fost contactat de mai multe persoane, dar pînă nu primesc mesaj de sus, de la Dumnezeu, nu voi lua o hotărîre“, a spus Ion Rotaru.

Raportul primarului a declansat totul

Neîntelegerile cu fosta si actuala conducere a partidului l-au făcut să renunte la PSD. „Plecarea din PSD se datorează si faptului că miercurea trecută, în Biroul Municipal, am ridicat o problemă foarte gravă. A avut loc prezentarea raportului primarului, în care s-au prezentat realizări făcute în mandatul meu, iar PSD n-a iesit cu nici un protest la asta. Depozitul ecologic, deseurile solide, reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, strandul, parcarea... Toate sînt începute de mine. Am fost supărat că nu au luat pozitie fată de administratia locală actuală. Si am ales să părăsesc acest partid. Mă despart cu regret de unii colegi, de altii cu mare bucurie. Demisia mea este mesajul pentru cetăteni, că poate voi candida în 2008. Vreau să mă dedic politicii“, a declarat Ion Rotaru.
Demisia din PSD si-a anuntat-o la PSD acasă, la sediul partidului. Voios si cu chef de bancuri, Ion Rotaru si-a citit demisia înainte de a o înmîna presedintelui PSD Neamt. Motivul oficial invocat de fostul primar este că partidul nu are nevoie de contributia lui activă, „marginalizîndu-mă si chiar sicanîndu-mă cu ajutorul unor asa-zisi membri de partid, după părerea unora dorindu-se discreditarea mea“. „Regret acest demers, tinînd cont că am muncit foarte mult pentru această organizatie, reusind performante la alegerile locale, scotînd 10 consilieri locali la Piatra Neamt, performantă ce nu a mai fost atinsă de cînd există această organizatie. Mi s-a reprosat că am pierdut Primăria Piatra Neamt, dar am pierdut-o datorită «Cooperativei» si «ajutorului» acordat de către membri marcanti ai PSD Neamt“, a mai spus Ion Rotaru. Si-a adus aminte de toate sicanele pe care i le-a făcut partidul, încă din '98, cînd era PDSR. L-a pomenit, pret de vreo zece minute, pe Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor în guvernarea PSD, vorbind despre tot sprijinul acordat de acesta administratiei Rotaru. A adus în atentie si presupusa incompatibilitate care l-ar fi plasat, în cele din urmă, în ipostaza de a pierde mandatul de consilier local. „Odată cu demisia din partid, pierd si functia de consilier local. Incompatibilitatea este o poveste. La Parking sînt actionar nesemnificativ, am cinci actiuni de toate, cinci sute de mii de lei... Dacă acesta este motivul, atunci sînt 21 de consilieri locali care trebuie să îsi dea demisia din acelasi motiv. Cînd a fost chestiunea cu incompatibilitatea lui Dan Constantin nu s-a venit cu asta în ce mă priveste. Acum, după un an si jumătate... dar nu are nici o importantă, pentru că oricum plecam din Consiliul Local. O să mai discutăm mai tîrziu despre PSD si anumiti oameni din partid“, a mai spus proaspătul demisionar.
Seful PSD Neamt i-a aprobat demisia, dar nu este de acord cu motivele invocate. Deputatul Ioan Munteanu a spus că Rotaru ar fi putut să ia pozitie fată de raportul primarului, pentru că era vicepresedinte la PSD municipal. A declarat că stie că acesta este nemultumit, dar a spus că demisia este o greseală pe care nu trebuia să o facă. „Nu cred că găseste astăzi o altă formatiune politică de nivelul PSD care să-l crediteze ca si candidat la Primăria Piatra Neamt. S-a pripit cu plecarea. Este o pierdere pentru noi, deoarece, trebuie să recunoastem, Ion Rotaru are un bazin de cel putin cîteva mii de voturi, care i-au rămas credincioase“, a subliniat Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt.

Articol afisat de 1926 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective