Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 16 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Oficializarea nasterii PLD, amînatã pentru 22 ianuarie

Oficializarea nasterii PLD, amînatã pentru 22 ianuarie

• magistratii au de solutionat, pînã atunci, cinci contestatii la înfiintarea noului partid • „noi continuãm sã ne organizãm în teritoriu“, a spus Vasile Pruteanu, seful liberal-democratilor din Neamt •

1.500 de nemteni mai au de asteptat încã o sãptãmînã pînã la oficializarea nasterii Partidului Liberal Democrat, pentru care si-au dat adeziunea. Tribunalul Bucuresti se va pronunta pe 22 ianuarie în legãturã cu înscrierea PLD între formatiunile de pe esicherul politic din România. Magistratii ar fi trebuit sã se pronunte ieri, însã instanta a fost nevoitã sã ia în discutie cele cinci contestatii depuse de persoane fizice, fostul partid al pensionarilor si Asociatia 21 Decembrie. Pînã la solutionarea acestora, Tribunalul Bucuresti a amînat cu o sãptãmînã decizia în ce priveste înregistrarea partidului lui Theodor Stolojan în Registrul partidelor politice.
Sedinta de judecatã a fost asteptatã, astãzi, cu sufletul la gurã de simpatizantii PLD din Neamt. Desi nerãbdãtori sã-si vadã partidul legalizat, cei care se zbat pentru înfiintarea acestuia nu se declarã neapãrat dezamãgiti, mai ales cã au mult de muncã. Deputatul Vasile Pruteanu (foto), cel care a fost împuternicit de Stolojan&Co sã coordoneze grupurile de initiativã pentru înfiintarea PLD la Neamt, a declarat cã sustinãtorii nemteni ai formatiunii se preocupã, în aceste zile, sã punã bazele organizatiilor teritoriale din judetul Neamt, începînd cu cele de cartier si terminînd cu structurile municipale si judeteanã. „ÃŽn momentul de fatã, noi avem 1.500 de adeziuni în judetul Neamt, cãrora li se adaugã peste 6.000 de simpatizanti. Iar oamenii vin în continuare si doresc sã ni se alãture. Chiar dacã încã nu avem hotãrîrea judecãtoreascã de înfiintare a partidului, noi continuãm sã ne organizãm cît putem de bine în teritoriu. ÃŽn prezent, lucrãm la constituirea organizatiilor de bazã“, a declarat Vasile Pruteanu.
Potrivit indicatiilor date de Gheorghe Flutur vineri, cînd a poposit la Piatra Neamt, liberal-democratii nemteni trebuie sã îsi alcãtuiascã o echipã interimarã de conducere la nivel de judet, pînã pe 20 ianuarie, si sã aibã minim cinci oameni din 17 prevãzuti în statut. Totodatã, trebuie sã se gîndeascã la constituirea, odatã cu legalizarea, a 12 comisii la nivel judetean, care sã reprezinte guvernul PLD local si sã activeze pe domenii de specialitate. Liderii PLD - Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur - au depus actele pentru înfiintarea formatiunii pe 27 decembrie 2006.

Articol afisat de 1548 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective