Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deputatul Bivolaru împuscã, Primãria spune cã-s gloante oarbe

• social-democratul acuzã cã blocãrile operate de XDataSoft se fac în baza unei HCL abrogate, cã se taie copacii ca sã lase loc betoanelor si cã statiile de autobuz au fost date cu dedicatie • decizia Consiliului Local referitoare la parcãrile din municipiu este însã în vigoare, mãsurile urbanistice luate au fost acceptate de cei 23 de consilieri locali, iar statiile de autobuz au fost concesionate prin licitatie publicã perfect legalã, sustin reprezentantii primãriei •

Deputatul Ioan Bivolaru a sãrit din nou la gîtul municipalitãtii pietrene, acuzînd Primãria si Consiliul Local Piatra Neamt de încãlcãri flagrante ale legilor. Primul cartus tras de social-democrat în autoritãtile pietrene a fost cu aromã de loc de parcare. Ioan Bivolaru spune cã blocãrile operate de XDataSoft sînt neconstitutionale pentru cã au ca temei o hotãrîre de Consiliu Local - HCL 111/2005 - care nu mai este în vigoare. „A fost abrogatã prin HCL 200 din iulie 2005“, explicã deputatul PSD. Si nici mãcar asta nu este valabilã, deoarece contravine Constitutiei: „Constitutia prevede cã pot fi situatii de diminuare a drepturilor fundamentale, dar numai prin lege, ori o hotãrîre de Consiliu, oricît de democraticã ar fi ea, nu are caracter de lege“. „HCL 200/ 2005 are prevederi neconstitutionale si nelegale, cuprinse exact la articolele 31 - 36, construite special pentru o firmã privatã - XDataSoft - cãreia i se oferã ilegal dreptul de a încasa bani fraudînd astfel bugetul local. Prin HCL 200 s-au redirectionat banii de la bugetul local cãtre aceastã firmã privatã. ÃŽn virtutea acestei hotãrîri se aplicã niste prevederi nule de drept, care aduc prejudicii oamenilor si bugetului local“, a mai spus Ioan Bivolaru. Hotãrîrile locale ar fi nule de drept pentru cã actele normative în baza cãrora au fost adoptate nu mai sînt vigoare (unul din 2003, altul de la 1 ianuarie 2007). Tot nul de drept ar fi si contractul de concesiune cu XDataSoft pentru cã, în Codul Rutier, blocarea masinilor este interzisã expres. De fapt, marea problemã a deputatului PSD este concesionarea cãtre o firmã privatã a unui serviciu public, în conditiile în care municipalitatea avea propria firmã care se putea ocupa de parcãrile din oras, în spetã Parking. Solutia deputatului Bivolaru: atacarea în Contencios. ÃŽn acest sens, Ioan Bivolaru si-a parcat, zilele trecute, masina special ca sã îi fie blocate rotile, spune el, si a obtinut o chitantã în schimbul celor 50 de lei dati pentru deblocare. Cu hîrtia sa si cu cele pe care le asteaptã „de la toti pãgubitii din aprilie 2005 încoace“ se va adresa instantei pentru anularea celor douã HCL si pentru recuperarea pagubei.

Hotãrîrile sînt valabile!

Consiliul Local Piatra Neamt a adoptat, în aprilie 2005, Hotãrîrea nr. 111 prin care se reglementa întretinerea si administrarea parcãrilor din oras, atît a celor de resedintã, cît si a celor publice. Pentru cã Parking (societate la care CL este actionar majoritar, dar nu unic, ci alãturi de cîtiva pesedisti fruntasi) nu dispunea de fondurile necesare pentru a cumpãra aparate de taxat pentru parcãrile publice, cele douã soiuri de parcare au fost separate ca servicii. Parcãrile de resedintã au rãmas la Parking, cele publice cu platã au fost cîstigate de XDataSoft prin licitatie publicã. Contractul a fost încheiat prin luna mai 2005. Societatea a investit bani grei în aparatele de taxat. Ulterior, pentru cã deja exista al doilea operator, prin HCL 200 din iulie 2005 s-a completat hotãrîrea 111 din aprilie. S-a modificat anexa 1 a regulamentului de întretinere si administrare parcãri, în spetã lista de inventariere a „terenului de joacã“ pe care urma sã actioneze XDataSoft. Restul a rãmas în vigoare, inclusiv HCL 111 care n-a fost deloc abrogatã. Directorul XDataSoft, Claudiu Stafie, îl invitã pe deputatul Bivolaru sã se adreseze instantei, dacã are vreo problemã cu actele legislative locale. „Din cîte stiu eu, hotãrîrile de Consiliu pot fi atacate în instantã de cãtre prefect dacã se considerã cã nu sînt constitutionale. As vrea sã-l întreb pe domnul deputat Bivolaru de ce nu s-a sesizat pe problema aceasta cînd la Parking, pentru cã si aceastã societate blocheazã rotile autoturismelor în parcãrile de resedintã, erau în Consiliul de Administratie sau actionari colegii sãi Dan Vasile Constantin sau Ion Rotaru? De ce tocmai acum? Eu încerc sã vãd partea bunã a lucrurilor si nu pot decît sã mã bucur si sã îi multumesc deputatului Ioan Bivolaru cã apreciazã faptul cã ne facem datoria“, a declarat Claudiu Stafie.
Viceprimarul Mihaela Stoica, la rîndul sãu, a rãspuns scurt tuturor acuzelor lansate de deputatul social-democrat: tot ce s-a fãcut s-a fãcut legal, parcãrile nu sînt singurul serviciu public concesionat cãtre o firmã privatã (mai e si salubritatea, cimitirele, iluminatul public etc.) si Primãria este datoare sã asigure pietrenilor servicii de calitate, nu sã le presteze singurã. „Dumnealui are de comentat la orice se face în Piatra Neamt. Era mai bine probabil, din punctul sãu de vedere, cînd nu se fãcea nimic în oras“, a spus Mihaela Stoica. Cu asta a rãspuns si „gloantelor“ social-democratului pe teme de spatii verzi înlocuite cu betoane, cu statiile de autobuz „date cu dedicatie“ si cu camerele de supraveghere care contravin dreptului fundamental al omului la viatã privatã.

Articol afisat de 2079 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective