Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deputatul Bivolaru împuscă, Primăria spune că-s gloante oarbe

• social-democratul acuză că blocările operate de XDataSoft se fac în baza unei HCL abrogate, că se taie copacii ca să lase loc betoanelor si că statiile de autobuz au fost date cu dedicatie • decizia Consiliului Local referitoare la parcările din municipiu este însă în vigoare, măsurile urbanistice luate au fost acceptate de cei 23 de consilieri locali, iar statiile de autobuz au fost concesionate prin licitatie publică perfect legală, sustin reprezentantii primăriei •

Deputatul Ioan Bivolaru a sărit din nou la gîtul municipalitătii pietrene, acuzînd Primăria si Consiliul Local Piatra Neamt de încălcări flagrante ale legilor. Primul cartus tras de social-democrat în autoritătile pietrene a fost cu aromă de loc de parcare. Ioan Bivolaru spune că blocările operate de XDataSoft sînt neconstitutionale pentru că au ca temei o hotărîre de Consiliu Local - HCL 111/2005 - care nu mai este în vigoare. „A fost abrogată prin HCL 200 din iulie 2005“, explică deputatul PSD. Si nici măcar asta nu este valabilă, deoarece contravine Constitutiei: „Constitutia prevede că pot fi situatii de diminuare a drepturilor fundamentale, dar numai prin lege, ori o hotărîre de Consiliu, oricît de democratică ar fi ea, nu are caracter de lege“. „HCL 200/ 2005 are prevederi neconstitutionale si nelegale, cuprinse exact la articolele 31 - 36, construite special pentru o firmă privată - XDataSoft - căreia i se oferă ilegal dreptul de a încasa bani fraudînd astfel bugetul local. Prin HCL 200 s-au redirectionat banii de la bugetul local către această firmă privată. În virtutea acestei hotărîri se aplică niste prevederi nule de drept, care aduc prejudicii oamenilor si bugetului local“, a mai spus Ioan Bivolaru. Hotărîrile locale ar fi nule de drept pentru că actele normative în baza cărora au fost adoptate nu mai sînt vigoare (unul din 2003, altul de la 1 ianuarie 2007). Tot nul de drept ar fi si contractul de concesiune cu XDataSoft pentru că, în Codul Rutier, blocarea masinilor este interzisă expres. De fapt, marea problemă a deputatului PSD este concesionarea către o firmă privată a unui serviciu public, în conditiile în care municipalitatea avea propria firmă care se putea ocupa de parcările din oras, în spetă Parking. Solutia deputatului Bivolaru: atacarea în Contencios. În acest sens, Ioan Bivolaru si-a parcat, zilele trecute, masina special ca să îi fie blocate rotile, spune el, si a obtinut o chitantă în schimbul celor 50 de lei dati pentru deblocare. Cu hîrtia sa si cu cele pe care le asteaptă „de la toti păgubitii din aprilie 2005 încoace“ se va adresa instantei pentru anularea celor două HCL si pentru recuperarea pagubei.

Hotărîrile sînt valabile!

Consiliul Local Piatra Neamt a adoptat, în aprilie 2005, Hotărîrea nr. 111 prin care se reglementa întretinerea si administrarea parcărilor din oras, atît a celor de resedintă, cît si a celor publice. Pentru că Parking (societate la care CL este actionar majoritar, dar nu unic, ci alături de cîtiva pesedisti fruntasi) nu dispunea de fondurile necesare pentru a cumpăra aparate de taxat pentru parcările publice, cele două soiuri de parcare au fost separate ca servicii. Parcările de resedintă au rămas la Parking, cele publice cu plată au fost cîstigate de XDataSoft prin licitatie publică. Contractul a fost încheiat prin luna mai 2005. Societatea a investit bani grei în aparatele de taxat. Ulterior, pentru că deja exista al doilea operator, prin HCL 200 din iulie 2005 s-a completat hotărîrea 111 din aprilie. S-a modificat anexa 1 a regulamentului de întretinere si administrare parcări, în spetă lista de inventariere a „terenului de joacă“ pe care urma să actioneze XDataSoft. Restul a rămas în vigoare, inclusiv HCL 111 care n-a fost deloc abrogată. Directorul XDataSoft, Claudiu Stafie, îl invită pe deputatul Bivolaru să se adreseze instantei, dacă are vreo problemă cu actele legislative locale. „Din cîte stiu eu, hotărîrile de Consiliu pot fi atacate în instantă de către prefect dacă se consideră că nu sînt constitutionale. As vrea să-l întreb pe domnul deputat Bivolaru de ce nu s-a sesizat pe problema aceasta cînd la Parking, pentru că si această societate blochează rotile autoturismelor în parcările de resedintă, erau în Consiliul de Administratie sau actionari colegii săi Dan Vasile Constantin sau Ion Rotaru? De ce tocmai acum? Eu încerc să văd partea bună a lucrurilor si nu pot decît să mă bucur si să îi multumesc deputatului Ioan Bivolaru că apreciază faptul că ne facem datoria“, a declarat Claudiu Stafie.
Viceprimarul Mihaela Stoica, la rîndul său, a răspuns scurt tuturor acuzelor lansate de deputatul social-democrat: tot ce s-a făcut s-a făcut legal, parcările nu sînt singurul serviciu public concesionat către o firmă privată (mai e si salubritatea, cimitirele, iluminatul public etc.) si Primăria este datoare să asigure pietrenilor servicii de calitate, nu să le presteze singură. „Dumnealui are de comentat la orice se face în Piatra Neamt. Era mai bine probabil, din punctul său de vedere, cînd nu se făcea nimic în oras“, a spus Mihaela Stoica. Cu asta a răspuns si „gloantelor“ social-democratului pe teme de spatii verzi înlocuite cu betoane, cu statiile de autobuz „date cu dedicatie“ si cu camerele de supraveghere care contravin dreptului fundamental al omului la viată privată.

Articol afisat de 1623 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective