Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mutilat de propriul cal

Mutilat de propriul cal

• un nemtean din Tupilati a fost muscat de mînã în timp ce se afla la cîmp • bãrbatul a suferit leziuni grave si a necesitat o interventie chirurgicalã • speriat de ce a pãtit, gospodarul este decis sã vîndã animalul agresiv •


Un nemtean a ajuns în stare gravã la spital joi, 12 aprilie, dupã ce a fost muscat de mînã de cãtre calul sãu. Ion Asmarandei, în vîrstã de 65 de ani, din comuna Tupilati, s-a dus în ziua respectivã cu patrupedul la cîmp, ca sã împrãstie îngrãsãminte. Pe perioada cît si-a fãcut treaba, ca sã stea linistit si sã nu îi ducã grija, bãrbatul a priponit calul. Cînd a terminat treaba si se pregãtea sã plece acasã, gospodarul s-a aplecat ca sã ridice lantul cu care îsi priponise animalul, iar armãsarul s-a nãpustit asupra lui, l-a trîntit la pãmînt si l-a muscat atît de tare de bratul stîng, încît i-a smuls o bucatã din muschi. Spre norocul sãu, sãteanul fusese însotit pe cîmp de unul din fii, care a reusit sã stãpîneascã furia animalului, si-a ajutat tatãl sã se ridice si l-a transportat la dispensarul din comunã. Aici i s-au acordat mãsuri de prim-ajutor, dupã care, fiind solicitat Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt, o autosanitarã s-a deplasat la fata locului, pacientul fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt. Investigatiile medicale efectuate aici au arãtat cã victima a suferit o plagã severã la nivelul cotului si antebratului stîng, dar a scãpat fãrã fracturi osoase. Rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie, ieri dimineatã, pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale. „Pacientul a suferit un traumatism sever, i-au fost afectate atît vasele de sînge, cît si muschii, i-au fost contuzionati nervii si s-a ales si cu o lipsã de tesuturi moi. Azi (vineri, 13 aprilie - n.r.) am refãcut cea mai mare parte din componentele distruse, dar în urmãtoarele zile va trebui sã mai intervenim o datã, pentru refacerea acelui antebrat. La scurt timp dupã operatie, mîna pacientului se încãlzise, ceea ce reprezintã un semn clar cã circulatia sanguinã a fost reluatã. Din fericire, pacientul are sanse mari de a i se reface mîna si de a redeveni functionalã“, a declarat doctorul Iorgu Curelaru, seful sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie.
Ca si cum spaima si durerile suferite pînã acum nu ar fi de ajuns, Ion Asmarandei va trebui sã beneficieze de tratament antirabic.
„Armãsarul care mi-a fãcut bucata e al meu, are 8 ani si de felul lui e blînd. Niciodatã nu a fost nãrãvas, a fost usor de strunit si nu a atacat pe nimeni pînã acum. ÃŽn popor se spune cã armãsarii înnebunesc primãvara si trebuie sã îi lasi sã se ducã la iepe. Poate de asta l-o fi apucat nebunia si s-a dat la mine. Eu cînd l-am luat, l-am luat pentru muncã, nu pentru prãsilã, dar nu m-am îndurat sã îl castrez. Pînã acum, nu am avut probleme cu el, dar acum sînt asa socat de ce mi s-a întîmplat, cã m-am hotãrît sã îl vînd“, a declarat Ion Asmarandei.

Articol afisat de 1588 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective