Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 14 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine-si „bagă nasul în dosare“?

Într-un interviu, aflat pe drum, cu Traian Băsescu (autorii ni-l furnizează cu tîrîita), presedintele îl amenintă pe pustiul de la Justitie că dacă-l prinde că-si „bagă nasul în dosare“ are de-a face cu el.
Nu stiu dacă pustiul de la Justitie, ministrul care a înlocuit-o pe răsfătata Monica Macovei, cea fără de care n-am fi în Uniunea Europeană si n-am figura ca planetă în Calea Lactee, îsi va face de lucru prin dosarele consistente ale politicienilor. Nu stiu dacă va da frîu liber curiozitătii de a arunca o geană prin foile care vorbesc despre faptele nesăbuite ale îmbogătitilor pe căi ilicite. Oricum, dacă va încerca să-si vîre nasul, va avea o mare problemă. Nu cu legea, nu cu statutul de ministru care îi interzice asa ceva, nici măcar cu amenintarea lui Traian Băsescu. El va avea o problemă chiar cu nasul lui Traian Băsescu. Nu pot încăpea două nasuri în acelasi dosar. Iar nasul lui Traian Băsescu (stau dovadă mărturiile sale de cunoscător si doctor honoris causa în stiinta întocmirii si frunzăririi dosarelor) este desenat prin toate bibliorafturile. Nu degeaba si-a dorit presedintele controlul absolut al serviciilor secrete. Nu degeaba si-a dorit seful statului un control absolut asupra procurorilor, magistratii cei mai dragi lui. Nu degeaba Împăratul (asa-l răsfată înteleg pedistii) a tinut-o în brate cu atîta duiosie pe Monica Macovei. Este stiut că prietenii lui Traian Băsescu au fost scăpati pe asfaltul tare rînd pe rînd si s-au terciuit ca niste ouă nefierte. Presedintele nu poate tine în brate prea multă vreme pe cineva, nu din motive de sciatică sau de crampe musculare, ci din motive de junghiuri în interesele personale care nu cunosc stabilitatea prieteniei si recunostinta pentru cei care l-au servit.
Junele ministru al justitiei nu poate fi lipsit de experientă doar pentru că e tînăr, prost pentru că e tînăr, imoral pentru că e tînăr, victimă sigură pentru că n-are vîrsta lui Traian Băsescu. Asa cum scriam si altădată, Traian Băsescu are datoria elementară să lase în pace, măcar o vreme, noii ministri. Nu se poate stăpîni. Îi atacă deja furios. I-a atacat din clipa învestirii. Lasă să-i scape pe toate liniile informatii compromitătoare despre noii demnitari care trebuie musai anatemizati în fata opiniei publice.
E nevoie de un pic de liniste. Toti care-l cunosc spun că Traian Băsescu nu poate trăi în liniste. Un personaj dintr-un celebru roman francez, ajuns la bătrînete (nu-i cazul presedintelui nostru) cînd era prea multă tăcere în jur bătea cu un fier în fundul unui lighean. Scotea un sunet asurzitor care enerva vecinii. Unul tipă, altul înjură, toti sînt atrasi în jocul polemic si pînă la urmă în păruială. Personajul din literatură argumenta gălăgia pe care o făcea neîntrerupt prin faptul că moartea, atunci cînd e zgomot, nu se poate apropia de el. De ce face gălăgie Traian Băsescu? De frica mortii politice?
Citesc, în presa de azi, joi, cînd scriu aceste rînduri, o declaratie interesantă a Adrianei Săftoiu, cea care l-a slujit cu credintă pe Traian Băsescu aproape un deceniu, suportîndu-i temperamentul, iesirile, derapajele de caracter. Sub aparenta că-l apără, fosta noastră colegă scapă cîteva vorbe. Ea spune că nu este adepta politicianului „care stie să încaseze si care stie să dea“. Acest politician, cu stomac tare (care are mate, cum zice englezul) este „un fel de nesimtit“. „Uitati-vă că pe televizor sînt promovati cei care stiu să înjure mai bine, care stiu să conflictualizeze mai bine, să polarizeze mai bine“, adaugă fostul consilier prezidential. Dati-mi voie să recunosc în vîrful piramidei personajelor care „conflictualizează“ pe Traian Băsescu. Ziarista Adriana Săftoiu este ultimul dintre cei care n-au mai putut suporta. Ea stie multe si sînt convins că le va scrie într-o zi.

Articol afisat de 1134 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tabletă de Lucian AVREAMESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective