Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 23 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primim la redactie din partea deputatului Ioan Bivolaru

Primim la redactie din partea deputatului Ioan Bivolaru

Domnule redactor sef,

ÃŽn ziarul Monitorul de Neamt, sîmbãtã, 14 aprilie 2007, sub titlu „Deputatul Bivolaru împuscã, Primãria spune cã-s gloante oarbe“, s-au publicat unele reactii publice fatã de opiniile pe care le-am exprimat cu privire la unele practici ale autoritãtilor administratiei publice locale. ÃŽn spiritul deontologiei, rog sã-mi acceptati dreptul la replicã. Am sustinut, în ultima conferintã de presã, cã mãsura blocãrii rotii autovehiculelor în carosabil în zona de interdictie a indicatoarelor „Oprirea interzisã“ si „Stationare interzisã“, realizatã în Piatra Neamt în temeiul HCL nr.111/ 2005, este total ilegalã si nu mã poate contrazice nimeni, pentru cã legea stabileste în mod expres ilegalitatea mãsurii.
Am criticat, de asemenea, cã serviciul administrãrii locurilor de parcare a fost acordat cu dedicatie firmei XDatasoft, pe o motivatie nerelevantã, în timp ce Consiliul Local avea propria societate, functionalã pe capitalul social al comunitãtii, cãreia i se putea atribui direct realizarea acestui serviciu.
Motivatia acordãrii administrãrii locurilor de parcare lui XDatasoft se sustine din faptul cã acest Consiliu Local nu avea fondurile necesare pentru a cumpãra aparatele de taxat pentru parcare. Sã fim seriosi, Consiliul Local avea banii necesari pentru asa nimicuri, desi putea foarte bine administra locurile de parcare direct, cu agenti tãietori de chitante la fata locului, asa cum face în prezent si firma XDatasoft.
Am sustinut, si nu mã poate contrazice nimeni, cã prevederile actuale privind sanctionarea opririi si stationãrii neregulamentare sînt continute în articolele 31-36, ale HCL nr. 200/ 2005 care modificã prevederile HCL nr.111/ 2005, lucru pe care putini din Primãrie si Consiliu îl înteleg. Cu atît mai putin conducerea XDatasoft care mai trebuie reciclatã.
Mai grav este faptul cã aceste prevederi continute în articolele 31-36 din HCL nr.200/ 2005 sînt în flagrant conflict cu legea (OUG nr.195/ 2002 privind circulatia rutierã, republicatã).
În acest context, prefectul judetului avea obligatia sã anuleze hotãrîrea respectivã în contencios, în cazul în care consilierii domniei sale i-ar fi atras atentia cã se face pãrtas la fãrãdelege validînd Hotãrîrea Consiliului Local nr.111/2005 realizatã în temeiul unor legi de mult abrogate.
Precizez conducerii firmei private XDatasoft cã în toate luãrile mele de pozitie nu am reprosat nimic acestei firme si nici nu o voi face, atît timp cît actioneazã în litera si spiritul hotãrîrilor Consiliului Local si al legilor în vigoare.
Vinovati de încãlcãrile legilor în vigoare nu sînt decît cei 23 de consilieri municipali care aprobã într-o veselie si fãrã discernãmînt proiectele avansate de domnul primar, care este de unul singur.
Faptul cã domnul primar cere aprobarea asupra unor proiecte de hotãrîri, fie legale, fie ilegale, si Consiliul Local le dã fãrã nici o rezervã, nu poate fi trecut în responsabilitatea primarului.
Prost nu este cel care cere, ci acela ce dã. Dacã nu este vorba de prostie, este cu atît mai grav.
Asa cã domnului Claudiu Stafie, managerul XDatasoft, îi rãspund cã nu poate face obiectul nici unui repros, atîta vreme cît domnia sa nu cunoaste si nici nu-l intereseazã care este diferenta între hotãrîre a Consiliului Local si lege, dupã cum mãrturiseste public. Domnia sa este tipul standard al managerului fericit, care nu-si tulburã existentialitatea cu astfel de probleme.

Comentez tot ce se face în Piatra Neamt

ÃŽn sfîrsit, pe subiectul „blocãrii rotilor“ a fost intervievatã si doamna viceprimar Mihaela Stoica, iar aceasta, legatã sufleteste de XDatasoft, nu a avut decît o replicã si anume cã „tot ce s-a fãcut, s-a fãcut legal“.
Nu pot sã realizez în ce calitate face doamna vice o asemenea riscantã afirmatie si dacã nu existã motive, nu existã nici pretentii. Doamna viceprimar îmi reproseazã cã “am de comentat la orice se face în Piatra Neamt“.
Bineînteles, ca cetãtean si om politic am de comentat. Ce ar fi vrut domnia sa, sã mã duc zilnic la Turnul lui Stefan cel Mare si sã cînt osanale?
Nu cã nu as avea voce, dar îmi repugnã.
Comentez tot ce se face în Piatra Neamt din douã motive. Dacã se face prost, comentez pentru cã prostia ne costã. Dacã se face bine, adicã util, comentez, pentru cã se face cu costuri mult prea mari, diferenta... Stiu prietenii unde se duce.
De exemplu, s-au pavat cu dale trotuarele, cu 2 milioane de lei metrul pãtrat. Cunosc firme care ar fi rezolvat problema cu mai putin de un milion metrul pãtrat. Si exemplele nu se opresc nici pe departe aici. De aia comentez.
O atentionez pe doamna viceprimar cã la 21 ianuarie 2007 a intrat în vigoare Legea nr. 24 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din zonele urbane. Dacã domnia sa va reusi sã citeascã pînã la ultimul articol legea respectivã, va întelege cã nu mai are voie sã taie nici un pom, nici un metru de gard viu sau sã desfiinteze vreun metru pãtrat de gazon, fãrã aprobarea Consiliului Local si fãrã sã se consulte cu populatia.
Cît despre constructiile realizate ilegal, în unele statii de autobuze, doamna vice sustine în presã „cã sînt legale“.
O provoc pe doamna vice sã-mi comunice public care este legea care aprobã sã se ridice astfel de constructii. Eu îi pot cita cel putin douã legi care interzic ocuparea abuzivã a statiilor de autobuz cu astfel de constructii ilegale pe care Consiliul Local le defineste ca fiind realizate de „constructori de bunã credintã“.
În cazul în care Consiliul Local a dat din prostie o astfel de dezlegare, calitatea de viceprimar nu justificã asimilarea prostiei cu legea. Anunt pe aceastã cale pe doamna viceprimar Mihaela Stoica, cã din aceste motive comentez multe lucruri care se fac prin Piatra Neamt si cã nu ar trebui sã considere ca neplãceri aceste comentarii. Neplãcerile, de abia de acum urmeazã!

Articol afisat de 2086 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU - un cetãtean)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective