Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nauciti de canicula

Nauciti de canicula

• zeci de nemteni au ajuns la spital la acest sfîrsit de saptamîna, avînd neplaceri din cauza caldurii • ca urmare a deshidratarii, pacientii au suferit lesinuri cu pierderi de constieta, pierderi de calciu, ameteli •

Canicula a început sa faca tot mai multe victime printre nemteni. Zeci de persoane de diverse vîrste au ajuns la spital în stare critica, în acest week-end, dupa ce au suferit lipotimii (lesinuri), spasmofilii (scaderi ale concentratiei de calciu), sindroame vertiginoase (ameteli). Potrivit precizarilor facute de catre doctor Brîndusa Stahie, din cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean Neamt, astfel de probleme de sanatate, provocate de expunerea la soare la ore nepotrivite si fara protectie, au aparut atît la vîrstnici, cît si la tineri, la pacienti diagnosticati cu diverse afectiuni, dar si la persoane care nu se stiau suferinde. Cadrele medicale ale UPU spun ca toti pacientii carora caldura le-a provocat disconfort si chiar stare de rau au avut de suferit din cauza deshidratarii care a atras dupa sine pierdere de minerale si saruri. Asa se explica faptul ca persoane care nu au fost diagnosticate cu afectiuni ale inimii au avut tulburari cardiace.
ÃŽn consecinta, dupa ce au ajuns la spital si investigatiile au dovedit ca nu au probleme majore de sanatate, pacientii au fost hidratati cu solutii perfuzabile, li s-au administrat minerale, precum calciu si magneziu si chiar vitamine. Dupa acest tratament, cei mai multi dintre pacienti si-au revenit si au plecat acasa pe picioarele lor, desi au fost adusi la spital de echipaje ale Ambulantei sau cu alte masini. Au fost si pacienti care au necesitat continuarea tratamentului în sectii de specialitate, dar acestia fie erau cardiaci aflati de mult în evidente, care si-au neglijat tratamentul, ori au muncit în exces si au ignorat soarele care ardea cu putere, fie sufereau de afectiuni neurologice. „Tocmai de aceea insistam asupra unui detaliu foarte important pentru toata lumea, mai ales pe timp de canicula - consumul de apa care trebuie sa fie de minimum doi litri pe parcursul unei zile. Unii cred ca daca beau un suc sau o bere se simt mai bine. Nu e asa, apa, fie ea minerala sau de la chiuveta, este foarte necesara organismului care are de suferit atunci cînd temperaturile foarte ridicate îl biciuiesc. Sistemul cardio-vascular este foarte afectat atît de caldurile excesive, cît si de cele scazute, asa ca medicamentele prescrise de medic trebuie musai luate de orice pacient care a fost diagnosticat de specialist. Din cele 120 de prezentari de sîmbata la serviciul nostru, trei sferturi au avut legatura cu canicula“, a declarat doctor Brîndusa Stahie, din cadrul UPU al celei mai mari unitati sanitare din judet.
Cum prognozele meteorologilor nemteni spun ca vremea se va mentine deosebit de calda în urmatoarele zile, temperaturile maxime fiind situate între 27 si 32 de grade Celsius, este indicat ca populatia sa îsi ia masuri de precautie, sa evite sa plece din casa între orele 11 si 16, cînd soarele arde cu putere, iar daca e musai sa iasa, sa aiba capul acoperit, îmbracaminte de culoare deschisa si din tesaturi naturale, încaltari comode. În afara de consumul de minim doi litri de apa, este indicat sa se evite consumul excesiv de alcool si cafea, dar si mîncarurile grase.

Articol afisat de 1590 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective