Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 28 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Anticipatele, singura solutie a PLD

• Delegatia Permanenta a liberal-democratilor sustine ca doar asa se poate iesi din criza • Vasile Pruteanu, seful PLD Neamt, a declarat ca se va merge pîna-n pînzele albe pentru schimbarea Constitutiei, vot uninominal si declansarea anticipatelor parlamentare •

Liberal-democratii au ajuns la concluzia ca singura solutie este nu înca o revolutie, ci declansarea alegerilor anticipate. Avînd vîntul PD în pupa, Delegatia Permanenta a PLD a adoptat, vineri, o rezolutie potrivit careia singura sansa a tarii sta în anticipate. PLD Neamt a participat la discutii prin presedintele Vasile Pruteanu si Laurentiu Dulama, seful organizatiei Piatra Neamt. Ambii s-au întors mobilizati de discursul lui Stolojan&Co. Deputatul Vasile Pruteanu a spus cu multa convingere ca „singura solutie reala pentru iesirea din criza ar fi alegerile parlamentare anticipate“. „Noi sîntem dispusi la o colaborare cu partidele parlamentare, dar respingem categoric o guvernare decisa în baza aranjamentelor politice din umbra“, a declarat Vasile Pruteanu. Acesta a dat citire si constatarii „amare“ a liberal-democratilor, ca reformele din România sînt practic blocate de cinci luni si ca exista un atac concertat asupra activitatii procurorilor, drept pentru care a cerut PNL si UDMR sa înceteze cu presiunile la adresa acestora. Mai ales ca referendumul ar fi trebuit sa le arate celor doua partide care este locul lor. „Referendumul a aratat discrepanta dintre agenda coalitiei antiprezidentiale si cea a electoratului. Evaluarea nationala facuta de PLD arata ca Neamtul a fost pe un loc meritoriu ca prezenta la vot si ca rezultat. Acolo unde avem organizatii puternice - Damuc, Bicaz Chei, Bicaz Ardeal - rezultatele sînt meritorii. Consideram însa ca acest succes nu trebuie sa ne automultumeasca si ca abia alegerile europarlamentare vor fi testul principal pentru PLD“, a mai spus Vasile Pruteanu.
PLD vrea sa trimita la Bruxelles 15% din posturile de parlamentari puse la bataie de UE pentru România, adica 6 din 35. „Asta ar fi onorabil pentru noi“, considera deputatul Pruteanu.
ÃŽn aceeasi rezolutie adoptata de delegatia permanenta vineri, PLD îsi exprima optiunea ferma de a intra la guvernare doar într-o alianta de centru-dreapta (facuta eventual doar cu PD) si doar dupa alegeri, fie ele anticipate sau la termen. PLD propune „intensificarea eforturilor de consolidare a bazei politice pentru a asigura continuitatea curentului liberal de dreapta în România în perspectiva anticipatului colaps al PNL“, va milita pentru introducerea votului uninominal, pentru schimbarea Constitutiei si va încerca sa atraga în curtea proprie toti liberalii nemultumiti de actuala conducere a PNL si de activitatea acesteia.

Articol afisat de 1457 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective