Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alarme pentru salvamontistii din masivul Ceahlau

• salvatorii montani au fost solicitati sa intervina la doua cazuri petrecute la final de saptamîna • cei care au avut nevoie de ajutor au fost o adolescenta de 16 ani si un baiat de 9 ani •

Salvamontistii nemteni au avut parte vineri, 25 mai, de o misiune dificila în masivul Ceahlau. Acestia au fost solicitati de conducatorul unui grup de copii din Vaslui, veniti în excursie pe munte, pentru a interveni în cazul unei adolescente care avea febra si acuza dureri musculare, de spate si avea o stare generala extrem de proasta. Cum fata se afla la cabana Fîntînele, salvamontistii s-au dus mai întîi acolo sa vada despre ce e vorba si sa îi acorde îngrijirile necesare. Vazînd ca ea se simte foarte rau si ca în nici un caz nu este vorba despre o simpla viroza, insolatie sau oboseala, salvamontistii au solicitat Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt si au adus toate cele necesare transportului tinerei paciente pîna în Durau, locul pîna unde putea sa urce autosanitara.
„La starea grava în care se afla fata, în afara de lichide, antitermice si un algocalmin, nu am stiut ce sa îi administram. Asa ca am decis ca este foarte indicat sa fie vazuta de un medic. Transportul acestei fete a fost extrem de dificil, pentru ca acuza dureri atît de mari la nivelul întregului corp si ne-a fost frica sa nu sufere vreun soc. Tocmai de aceea s-a circulat pe un alt traseu decît pe cel pe care mergem de obicei, încercînd sa ne miscam extrem de usor, ca sa nu provocam hurducaturi si sa evitam denivelarile de teren. ÃŽn aceste conditii, în loc de 40 de minute, transportarea fetei a durat doua ore si jumatate“, a declarat Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt.
Tînara a fost transportata de un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare la Spitalul Judetean Neamt, unde investigatiile medicale au aratat ca avea pneumonie si infectie urinara. Dupa ce a primit îngrijirile medicale necesare la Unitatea de Primire a Urgentelor, fata a fost internata la sectia Contagioase.
Ieri, salvamontistii au fost chemati sa intervina în cazul unui baiat în vîrsta de 9 ani, din Suceava, venit în excursie cu un grup mai mare de copii. În timp ce urca pe munte, baiatul a spus ca se simte rau si, la un moment dat, a cazut din picioare si si-a pierdut constienta. Prespunînd ca este vorba despre deshidratare si insolatie, dupa ce i-au dat copilului sa bea lichide si i-au administrat antitermice, salvamontistii au solicitat Ambulanta, pentru ca micul pacient sa ajunga la spital. Pentru aceasta, el a fost transportat la Durau, de unde a fost preluat de o autosanitara.

Articol afisat de 1695 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective