Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Mai 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine îi apara pe actori?

Ultima sedinta a sindicatului lucratorilor din compartimentele artistic, tehnic si administrativ ale Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, care a avut loc la începutul saptamînii trecute, a fost consacrata, în cea mai mare parte, problemei întocmirii, dezbaterii si semnarii contractului colectiv de munca, act care nu a mai fost actualizat, conform declaratiilor participantilor, de peste sapte ani. În acest sens, a fost alcatuita, ad-hoc, o echipa de lucru care sa se ocupe de redactarea si alcatuirea materialului cadru, urmînd ca dupa prezentarea si discutarea de catre membrii de sindicat, sa fie înaintat patronatului.
Liderul sindicatului angajatilor institutiei teatrale pietrene, actorul Raul Lucaci, a prezentat o informare asupra principalelor probleme dezbatute la Adunarea Generala a Uniunii Sindicatelor din Institutiile de Spectacol (USIS), care s-a desfasurat în perioada 14-15 mai, la Predeal. Printre altele, a fost subliniata necesitatea colaborarii cu alte organizatii sindicale, cum ar fi, de pilda, Federatia Artistilor Independenti din România (FAIR), la care USIS ar putea adera prin afiliere. Printre argumente s-au numarat acelea care iau în calcul buna organizare logistica a FAIR, dar, totodata, au fost exprimate si anumite rezerve legate de domeniile de expresie artistica, în mare parte diferite, ale membrilor celor doua organizatii sindicale.
S-a mai supus atentiei necesitatea angajarii de avocati si juristi specializati la nivelul USIS, care vor asigura reprezentarea corespunzatoare pîna la nivel parlamentar. În acest scop, s-a propus aprobarii majorarea cotizatiei membrilor de sindicat pentru acoperirea salarizarii reprezentantilor juridici. De asemenea, USIS a initiat un Fond social de solidaritate destinat sprijinirii actiunilor revendicative ale sindicalistilor, la nivel national.
La adunarea generala de la Predeal au avut loc si alegeri în cadrul delegatiilor permanente zonale, reprezentantul sindicatului Teatrului Tineretului fiind cooptat în delegatia pentru zona Moldova (judetele Iasi, Bacau, Botosani, Vaslui si Neamt). În functia de pesedinte al USIS a fost reales Cristian Sofron.
Sindicalistii din teatrul pietrean au mai fost informati si în legatura cu posibilitatea finantarii de catre Federatia Internationala a Artistilor (FIA) a unor proiecte artistice si spectaculare prin fonduri ale Uniunii Europene, ca si despre propunerea de colaborare, sub forma de schimb de spectacole, cu Teatrul „George Bacovia“ din Bacau.
În legatura cu actiunile revendicative, s-a precizat ca pe data de 5 iunie, la Bucuresti va fi organizat un miting national de protest al sindicatelor din toate teatrele din tara pentru cresterea salariilor, acordarea de tichete de masa, sporuri de decenta, fidelitate si suprasolicitare nervoasa. Daca cererile lor nu vor fi onorate, este posibila închiderea tuturor teatrelor din tara. Cu toate ca - observatie amar ironica - majoritatea membrilor de sindicat se îndoiesc ca aceasta masura va fi în stare sa-i nelinisteasca pe guvernanti.
Tot în cadrul sedintei, liderul Raul Lucaci a mai subliniat importanta relatiei dintre teatru, Consiliul judetean si mass-media, si a facut o informare asupra drepturilor personalului artistic, tehnic si administrativ din teatru, mergînd pîna la invocarea drepturilor prevazute de Constitutie si Codul muncii. În aceasta ordine de idei, s-a subliniat faptul ca, de cele mai multe ori, regulamentul de ordine interioara si obligatiile din fisa postului se afla în contradictie cu stipularile constitutionale.

Articol afisat de 1086 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective