Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 28 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prioritatile conservatorilor, fisa postului si club de afaceri

• Miron Smarandache a fost prezentat oficial ca nou sef al conservatorilor nemteni • mai-marii au avut doar cuvinte de lauda la adresa sa • seful PC Neamt vrea sa faca fisa postului pentru fiecare membru, un club al oamenilor de afaceri si alegeri interne •

Conservatorii i-au facut intrarea în societate noului presedinte al filialei de la Neamt, Miron Smarandache. ÃŽn prezenta a doi senatori PC, Silvia Ciornei a anuntat ca a renuntat la interimatul organizatiei judetene, în favoarea interimatului lui Smarandache. Noul presedinte provizoriu al conservatorilor are de gînd sa scoata la lumina filiala. Miron Smarandache are 47 de ani, este economist de profesie, iar din 2004 s-a dedicat total firmei Petroflax SA. Silvia Ciornei (coordonator regional al PC), Radu Terinte (vicepresedinte PC) si Gavrila Vasilescu (membru în biroul national) au avut doar cuvinte de lauda la adresa noului lider de la Neamt. Senatorul Ciornei a apreciat ca, desi are o luna de cînd e membru, Smarandache a adus, deja, oameni în partid si e convinsa ca, în 2008, scorul PC va fi cel putin la fel de bun ca în 2004, la Neamt. Senatorul Terinte s-a bucurat sincer ca „perioada de incertitudine de la PC Neamt s-a încheiat“ si, cu Smarandache presedinte si Sorin Cazan prim-vicepresedinte, PC sigur va cîstiga Primaria si Consiliul Local la Roman. Despre Piatra Neamt n-a suflat o vorba, dar nici nu era cazul.
Noul interimar al PC Neamt e pus pe fapte mari. „ÃŽn toata activitatea mea profesionala am construit. Pentru ca profesional am realizat tot ce mi-am propus, atras de valorile morale ale Partidului Conservator, am hotarît sa intru în politica. Este si vîrsta propice pentru a începe o cariera în politica. Multumesc pentru încrederea si sansele care mi s-au acordat“, a declarat Miron Smarandache.

Premiati si sanctionati

Presedintele interimar al PC Neamt are de batut doua directii importante. Prima ar fi „armonizarea Biroului Executiv judetean care sa aduca eficienta în organizatie“, pe care o va face trasînd sarcini precise tuturor membrilor. „De luni, un grup format din 5 vicepresedinti va lucra la fisa postului pentru fiecare membru. Vrem sa le facem inclusiv pentru presedintii organizatiilor locale. Totodata, vom încerca sa organizam cît de repede întîlniri cu toate categoriile sociale. Vom începe cu mediul de afaceri si mi-ar placea sa înfiintam un club al oamenilor de afaceri în Piatra Neamt, iar apoi din judet. Cred ca, în cel mult 15 zile de acum înainte, vom reusi sa facem acest lucru. Apoi, vom acorda o atentie mai mare pensionarilor, categoriilor defavorizate si elevilor olimpici. De asemenea, am constatat ca legatura dintre membrii de partid si conducere s-a cam rupt si trebuie refacuta. Numai tinînd un contact permanent vom sti care sînt problemele reale“, a mai spus Miron Smarandache. A doua directie tine strict de treburile interne: alegeri pentru a legitima presedintii si birourile în care acum sînt interimari (la Piatra Neamt, Roznov si la nivel judetean). Datele vor fi stabilite vineri. Pentru a se organiza alegeri la judet, trebuie întîi terminate alegerile la nivel local. ÃŽn fapt, dupa cum a explicat Silvia Ciornei, acesta a fost principalul motiv pentru care unii conservatori cu „staif“ au fost dati afara din biroul judetean de conducere: trei ani de zile n-au facut nici macar o conferinta de alegeri în localitatile de care raspundeau. Este cazul consilierului judetean Ioan Badita, premiat cu aceasta functie pentru prestatia din 2004 si penalizat, acum, pentru inactivitate. „Criteriile în baza carora au fost schimbati membrii Biroului Executiv judetean au fost activitatea si rezultatele. Domnul Badita, din 2004, pîna acum, nu a constituit nici o organizatie si nu a facut alegeri în nici una din localitatile de care raspundea. Nu mai putem pierde timpul astepînd dupa unii sau dupa altii. Mi-am manifestat nemultumirea în repetate rînduri si nu ar fi trebuit sa fie o surpriza pentru el ca nu mai face parte din biroul judetean. La fel, nu ar trebui sa fie o suparare. Nici pentru el, nici pentru nimeni“, a declarat Silvia Ciornei. Pîna una-alta, putini din conservatorii care au avut frîiele filialei le mai au în prezent. Cu aceasta noua „echipa redutabila“, PC spera sa obtina la Neamt un scor bun la europarlamentarele din toamna - peste cele 7 procente stabilite ca tinta la nivel national. Sorin Cazan vorbea chiar de macar 20.000 de voturi pentru sustinerea Silviei Ciornei la Bruxelles.

Articol afisat de 1795 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective