Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rugaciuni pentru ploaie, rugaciuni de multumire

Rugaciuni pentru ploaie, rugaciuni de multumire

Duminica la prĂ®nz a avut loc, pe Imasul „Aerodrom“, din TĂ®rgu Neamt, o procesiune religioasa pentru Pomenirea Tuturor Sfintilor, o slujba de multumire, Ă®n care s-au Ă®naltat rugaciuni pentru ploaia atĂ®t de trebuitoare tuturor. A intrat, deja, Ă®n traditia locului ca oamenii sa se adune aici Ă®n aceasta zi, iar un sobor de preoti Ă®mpreuna cu multi crescatori de animale au ridicat cu adĂ®nca smerenie catre ceruri rugaciunile lor. La manifestare a fost prezent si primarul Decebal Arnautu, care si-a exprimat speranta ca rugile Ă®naltate de cei prezenti vor fi ascultate de divinitate.

Reporter: Domnule primar Decebal e o traditie anuala sfintirea imasului?
Decebal Arnautu:
Într-adevar. Ne bucuram astazi de o zi minunata. Era cu neputinta sa fie altfel tocmai în duminica pe care Sfînta noastra Biserica o închina pomenirii tuturor Sfintilor. Traind cotidian sub presiunea timpului, cu teama ca oricînd putem fi striviti între cele doua ace ale ceasornicului, ne-am propus sa evadam astazi din lumea sufocanta a grijilor si constrîngerilor de tot felul, pentru a petrece cîteva ore aici în spatiul nealterat al pacii si frumusetii naturale.
Rep.: Se pare ca acest obicei vine de demult...
D.A.:
Stiu din batrîni ca aceasta minunata traditie anuala a sfintirii imasului nostru are cam aceeasi vîrsta cu istoria locului acesta si am convingerea ca trainicia ei vine din puterea rugaciunii noastre colective.
Rep.: A devenit, deja, o traditie religioasa bine statornicita adunarea de azi!
D.A.:
Adevarat. „Unde sĂ®nt doi sau trei adunati Ă®n numele meu, sĂ®nt si Eu cu ei“, spunea MĂ®ntuitorul Ă®ncurajĂ®ndu-ne sa cerem cele de folos cu Ă®ndrazneala si cu buna cuviinta. Mai vreau sa va marturisesc sincer ca eu ma simt Ă®mplinit doar atunci cĂ®nd ma aflu Ă®ntre oameni. Pentru a raspunde acestei nevoi sufletesti de a fi mereu Ă®mpreuna cu dumneavoastra, am cautat sa reĂ®nviem aceste traditii, sperĂ®nd ca pentru binele nostru, al tuturor, este nevoie sa ne Ă®ntĂ®lnim cĂ®t mai des cu putinta. Apoi, datorita acestor prefaceri permanente si schimbari bruste care au pus Ă®n miscare pĂ®na si linia orizontului nostru, riscam sa alungam iremediabil dintre noi „duhul“ sculptat de atĂ®tea veacuri Ă®n sufletul nostru de urmasi ai plaiesilor musatini. Ne vom face, asadar, si strajerii destoinici ai matricii noastre de gospodari, statornici Ă®n credinta si Ă®n valorile neperisabile ale vietii.
Rep.: Practic ce veti face astazi, exceptînd slujba soborului de preoti?
D.A.:
Ne vom ruga împreuna pentru ploaie, cîmpurile sînt arse de soare si pasunile sufera. Apoi, vom vorbi si vom schimba impresii cu gospodarii nostri, într-un cadru destins, despre pasunat, mersul semanaturilor, calitatea fînetelor si altele. La un mic si o bere, sufletele se deschid mai usor...
Rep.: Unii din tîrgnemteni, care nu sînt agricultori, ar putea fi invidiosi...
D.A.:
În alte zile ne vom întîlni în mod cert si cu profesorii, cu oamenii din sanatate, cu oamenii de afaceri, cu pensionarii si veteranii, pentru a percepe exact nivelul fiecarui domeniu si dinamica implementarii cadrului legislativ actual, în scopul de a fructifica toate sansele integrarii noastre în Uniunea Europeana. Avînd o imagine de ansamblu, asupra tuturor domeniilor vietii sociale, va putea si Administratia Publica Locala sa contribuie în sens benefic si constructiv.
Rep.: Cum?
D.A.:
Nu mi-am propus astazi sa intru în detalii tehnice asupra modului în care vom activa pentru a ne valorifica sansele noastre - fie ca ele vor veni din economie sau turism - însa, vreau sa retineti ca toata munca noastra cotidiana este dedicata oamenilor si preocuparii de a veni mereu cu o îmbunatatire a vietii. Sîntem un colectiv unit care si-a fixat o singura tinta: dezvoltarea durabila a orasului Tîrgu Neamt cu o crestere perceptibila de catre toti a vietii noastre zilnice.
Vom merge înainte alaturi de Sfînta noastra Biserica, avînd grija de sanatatea radacinilor noastre, singura certitudine ca munca si toate staruintele sînt zidite pe stînca si, oricîte valuri vor veni, nu se vor risipi.

Articol afisat de 2366 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Mihai ILIESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective