Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Big Brother“ în toate liceele, din dispozitie ministeriala

„Big Brother“ în toate liceele, din dispozitie ministeriala

• n-a fost anuntata, însa, sursa de finantare pentru astfel de aparatura • pentru scolile din mediul rural, securizarea elevilor se reduce la garduri împrejmuitoare •

Liceele din orasele si municipiile judetului vor avea, în urmatoarea perioada, camere video cu care sa fie supravegheati elevii din incintele acestora. Decizia a fost luata de ministrul educatiei, cercetarii si tineretului, Cristian Adomnitei, care sustine ca dotarea cu sisteme de supraveghere video a liceelor este unica masura eficienta pentru reducerea violentei în scoli. Nu s-a facut vorbire, însa, despre sursa de finantare a acestui gen de aparatura, dar, dat fiind faptul ca primarii au fost însarcinati sa întocmeasca studii de fezabilitate, este posibil ca banii sa vina de la ministerul condus de Adomnitei.
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului lucreaza la doua proiecte de securizare a scolilor, avînd în vedere ca violenta fizica, dar si verbala, fac victime atît în rîndul elevilor, cît si a profesorilor, si se fac eforturi pentru minimizarea fenomenului. Cristian Adomnitei a mai precizat ca ambele proiecte, care urmaresc cresterea securitatii în unitatile de învatamînt, au în vedere si stoparea traficului si consumului de droguri. „Vom putea face asta doar daca verificam atent cine intra în scoli, pentru ca sînt sigur ca nu copiii aduc droguri în scoala“, a declarat seful Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Daca la Neamt, problema drogurilor în scoli înca nu a fost sesizata, ori exista într-o foarte mica masura, nu la fel se poate spune despre violenta. ÃŽn urma cu circa trei saptamîni, în renumitul Colegiu National Petru Rares, doi tineri, viitori absolventi, s-au încaierat, unul dintre ei lovindu-l pe celalalt cu o bîta de baseball.
Cristian Adomnitei a facut apel la toti primarii din tara sa întocmeasca studii de fezabilitate pentru modernizarea unitatilor de învatamînt, deoarece, fara proiecte, ministerul pe care îl conduce nu va putea aloca fonduri. Cînd a fost în vizita prin judetul Neamt, el s-a adresat în mod expres primarilor de comune, care au scoli ale caror grupuri sanitare sînt în afara unitatilor de învatamînt si care ofera un grad de civilizatie înapoiat fata de ceea ce ar trebui sa existe la nivelul mileniului III. El a dat drept exemplu Scoala Costisa, acolo unde imobilul în care învata elevii arata bine, fiind reabilitate de curînd, dar WC-ul din curte, care nu are apa curenta si nu ofera nici un fel de conditii de igiena, aminteste de secolul XIX. Pentru asemenea scoli, ministrul este constient ca sînt necesare investitii majore, motiv pentru care asteapta ca primarii sa vina sa-i ceara bani. Securitatea elevilor în astfel de unitati nu se poate realiza prin sisteme video, întrucît sînt alte probleme care trebuie puse la punct. Un exemplu îl reprezinta gardurile, care lipsesc cu desavîrsire din jurul multor scoli, ori stau într-o rîna.

Articol afisat de 1668 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective