Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Traian Basescu - la tribuna Parlamentului, între dilema si confuzie

Traian Basescu - la tribuna Parlamentului, între dilema si confuzie

Discursul din Parlament al presedintelui Traian Basescu a dovedit ca acesta traverseaza evenimentul revenirii la Cotroceni între dilema si confuzie. Dilema este daca Guvernul actual este legitim sau nu. Confuzia este cînd sustine ca cei 322 parlamentari, în fata carora perora, ar trebui sa demisioneze, sau cam asa ceva. Apelînd la recursul la memorie, îi amintesc presedintelui ca aceasta constructie numita Guvernul Tariceanu, pe care acum o considera imorala, a nasit-o personal cu forcepsul. Este deci 100% responsabil. Daca astazi, din acest Guvern nu mai fac parte oamenii PD si cei ai PLD, tot Traian Basescu are 100% responsabilitate, nefiind necesar a dovedi ceea ce este evident. Faptul ca PNL, PC si UDMR au votat pentru suspendarea presedintelui, tot de la coechipierii domniei sale i se trage, nu de la opozitie, asa ca scorul este 100% pentru responsabilitatea presedintelui. Ajuns în acest stadiu cu responsabilitatile, Traian Basescu declama sec, de la tribuna Parlamentului, ca acest Guvern este ilegitim. Daca un copil este ilegitim, atunci fiinta care i-a dat viata cum s-o fi numind? Tot de la tribuna Parlamentului, Traian Basescu i-a trimis pe cei 322 sa-si caute reconfirmarea din partea electoratului, deoarece acestia i-au tradat pe acestia, suspendînd presedintele, si trebuie pentru asta sa demisioneze sau sa provoace alegeri anticipate prin dizolvarea Parlametului. Sa convenim ca dintr-o anumita pornire morala, cei 322 ar trebui sa procedeze cum sugereaza Presedintele. La o atenta analiza, fara a calca prin capcanele Presedintelui, ar trebui ca PNL, PRM si UDMR sa-si faca public cîte un harachiri politic si sa-si aplice solutia morala propusa de Basescu. Aceasta pentru ca, în 2004, electoratul acestor partide l-a votat pe Traian Basescu, iar acum, în 2007, formatiunile respective nu au mai tinut cont de vointa electoratului, votînd pentru suspendarea presedintelui. Domnul Presedinte ar trebui sa-si iasa din transa si sa înteleaga ca singurele partide care nu si-au tradat electoratul au fost PSD si PC, pentru ca acesta, împreuna cu electoratul, în 2004, nu au votat pentru Traian Basescu.

PSD nu are nevoie de reconfirmari

În loc sa fi venit la tribuna Parlamentului, sa ne explice, ca sa nu murim prosti, cum se face ca parlamentarii, reprezentanti ai electoratului care a votat împotriva domniei sale în decembrie 2004, au crescut ca numar, de la 180 - în 2005, la 322 - în aprilie 2007, domnul Traian Basescu prosteste natiunea cu sofisme despre moralitatea celor 322. Daca domnul presedinte nu este capabil sa ofere o astfel de explicatie, este moral ca domnia sa s-o lase mai moale cu bagatul zîzaniei între PSD si electoratul sau, pe tema tradarii presedintelui. PSD nu are nici un motiv, fie el si de ordin moral, sa se prezinte în fata propriului electorat pentru reconfirmarea legitimitatii sale.
Traian Basescu sa faca bine si sa recunoasca ca are probleme doar cu moralitatea restului 142 de parlamentari, în general, si cu 72 în special, daca eliminam din ecuatie pe cei 70 de peremisti, din motive de deranj. O fi domnul Traian Basescu pe cai mari acum, dar trebuie sa vina cu picioarele pe pamînt si sa înteleaga ca nici PSD si nici electoratul sau consecvet nu-i sînt slugi de tinut dîrlogii, dispusi în orice moment sa lege caii unde spune vremelnicul stapîn. Presa a precizat ca parlamentarii au ascultat în trecere discursul presedintelui, ceea ce a fost adevarat. Tacerea din sala Parlamentului a fost rezultatul unui amestec între respectul fata de om, din partea unora, si respectul fata de institutia presedintelui, din partea altora. Cuvîntul de ordine în sala a fost ca nimeni nu va raspunde la provocari. Înca de la începutul discursului provocator al presedintelui, PSD a fost tentat sa paraseasca sala. Dar sedinta fiind transmisa în direct de televiziune, PSD nu a parasit sala din doua motive. În primul rînd, pentru a nu ofensa institutia prezidentiala în fata tarii si, în al doilea rînd, pentru a oferi o replica de aceeasi masura la primirea corecta, pe care Traian Basescu a acordat-o, la Cotroceni, reprezentantilor PSD. Cum ar fi fost interpretat gestul daca PSD parasea sala, ca replica la atacurile provocatoare ale presedintelui, pentru a-i lasa sa-si spele rufele în familie?

Articol afisat de 1519 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU, deputat PSD de Neamt)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective