Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 12 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Reglementari noi pentru schimbarea domiciliului fiscal

• pĂ®na la schimbarea oficiala a sediului, impozitele si taxele sĂ®nt datorate la vechiul domiciliu

Un proiect de act normativ elaborat de Agentia Nationala de Administare Fiscala propune modificari pentru aprobarea procedurii de schimbare a sediului social al unui agent economic. Astfel, pentru contribuabilii nemteni care sĂ®nt Ă®nregistrati la Oficiul Registrului Comertului, solicitarea schimbarii domiciliului fiscal la noul sediu se face prin depunerea de catre reprezentantii firmei a unei cereri de Ă®nregistrare a acestuia. Cererea va fi depusa la organul fiscal Ă®n raza caruia Ă®si are noul sediu social contribuabilul. Prin proiectul de act normativ, se prevede ca organul fiscal are obligatia de a transmite aceasta cerere, denumita „formularul 050“, catre unitatea fiscala de la vechiul sediu social, Ă®n termen de trei zile. Termenul de transfer al dosarului fiscal al contribuabilului de la vechiul sediu social este de cel mult 15 zile, de la data primirii cererii. Dosarul de solicitare de Ă®nregistrare a sediului social, precum si a domiciliului fiscal trebuie sa cuprinda mai multe documente printre care formularul 050, documentatia depusa de comerciant, decizia de Ă®nregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal, precum si orice alte documente emise sau primite Ă®n cadrul procedurii. PĂ®na la terminarea procedurii de schimbare a sediului social si a domiciliului fiscal, competenta de administrare a impozitelor, taxelor si a celorlalte contributii, dar si a sumelor datorate de agentii economici la bugetul consolidat al statului Ă®i apartine organului fiscal de la vechiul domiciliu fiscal. Aceeasi procedura se aplica si comerciantilor care nu au obligatia de a se Ă®nregistra la Registrul Comertului si al caror sediu social este acelasi cu domiciliul fiscal. Cei care Ă®si schimba sediul social trebuie sa depuna la organul fiscal Ă®n a carui raza se afla si formularul 010, „declaratie de Ă®nregistrare sau declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica“, precum si formularul 050. Dupa primirea deciziei de Ă®nregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal, contribuabilul se va prezenta la organul fiscal unde se afla noul sediu si preda, Ă®n vederea anularii, vechiul certificat de Ă®nregistrare fiscala, timp Ă®n care Ă®l ridica si pe cel nou.

Articol afisat de 3449 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cicero la data 12.06.2007 04:25
Iar ai citit ziarele Gabitu?
De unde ai copiat tu, Gabitule un articol din care iar nu intelegi nimic? Chiar nu-si da nimeni seama ca esti o cititoare buna dar atit?
Ad�ugat de cicero la data 12.06.2007 04:26
Iar ai citit ziarele Gabitu?
De unde ai copiat tu, Gabitule un articol din care iar nu intelegi nimic? Chiar nu-si da nimeni seama ca esti o cititoare buna dar atit?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective