Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Lumina“ în cazul Silvic vs Mitropolie?

„Lumina“ în cazul Silvic vs Mitropolie?

• parintele jurist Constantin Grigore a recunoscut ca el este acela care a completat lista anexa a Ocolului Silvic Tîrgu Neamt • reprezentantul Mitropoliei este convins ca nu a comis nici o ilegalitate, fapta penala fiind savîrsita de reprezentantii Directiei Silvice Neamt • am depus plîngeri penale împotriva celor de la silvic pentru fals prin omisiune •

Scandalul penal declansat ca urmare a completarii unei liste anexe a Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, document care ar fi stat la baza retrocedarii, catre Manastirea Neamt, a bunurilor terenuri imobile-administrate de silvicultori, este pe cale de a se încheia. Cel putin un capitol al lui, pentru ca parintele jurist al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a depus mai multe plîngeri penale, legate de acest aspect. Deocamdata, un lucru este cert, si anume ca parintele jurist Grigore (foto) a recunoscut pentru cotidianul „Monitorul“ ca el este autorul completarii facute în lista anexa, aspect care face obiectul unui dosar penal aflat în lucru la Politia Tîrgu Neamt. Parintele a recunoscut, însa neaga ca ar fi comis vreo ilegalitate. Mai mult, juristul Mitropoliei Moldovei afirma ca silvicultorii au comis infractiunea de fals prin omisiune, drept pentru care a depus deja o serie de plîngeri penale la Parchetul de pe lînga Tribunalul Judetean Neamt. „Eu am completat acea lista, însa nu am comis nici o infractiune. Cine vede hotarîrea favorabila manastirilor Agapia si Varatec va întelege ce spun, si anume ca judecatorul nu s-a folosit de listele celor de la silvic. Si în hotarîrea favorabila Manastirii Neamt, instanta nu s-a referit la lista anexa despre care se face atîta caz. Se refera la lista inventar a cladirilor care trebuia sa fie întocmita de Directia Silvica, asa cum spune legislatia. Legea 247/2005 prevede un termen de 20 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial, în iulie 2005, ca directiile silvice si ocoalele sa inventarieze bunurile ce urmau sa fie retrocedate. Respectivele liste trebuiau înaintate comisiilor locale de Fond Funciar pentru a fi discutate. ÃŽn sentinta emisa în cazul manastirilor Varatec si Agapia se spune ca Directia Silvica trebuie sa puna la dispozitia Comisiei Locale Agapia, pe lînga cele o mie si ceva de hectare de padure, si cladirile aferente conform listei întocmite de Ocolul Silvic Varatec. Judecatorul a dat dispozitie celor de la silvic sa întocmeasca aceasta lista. Eu, cu binecuvîntarea Mitropolitului Daniel, am facut plîngeri penale împotriva sefilor de la Directia Silvica, Ocolului Silvic Tîrgu Neamt si Ocolului Silvic Varatec pentru fals si uz de fals prin omisiune. Si asta pentru ca aceste liste trebuiau întocmite înca de acum doi ani de ei. Eu nu am facut altceva decît sa le fac treaba pe care trebuia sa o faca ei. Deci, sa se înteleaga: instanta preciza ca este vorba de listele pe care trebuia cei de la silvic sa le faca, nu lista completata de mine“, a declarat parintele jurist Constantin Grigore.

Directia Silvica asteapta rezultatul anchetei

În prima faza, parintele a spus ca lista a fost completata de membrii Comisiei Locale de Fond Funciar Vînatori. A revenit, specificînd ca a fost o eroare si a precizat ca lista a fost completata de catre o persoana de la Manastirea Neamt. Acum, parintele revine si spune ca el este cel care a completat lista. Silvicultorii au precizat ca nu comenteaza declaratia parintelui jurist si ca asteapta solutionarea anchetei Politiei Tîrgu Neamt.
Reamintim ca reprezentantii Directiei Silvice Neamt au refuzat sa puna la dispozitia Manastirii Neamt si sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt. Silvicultorii si-au justificat refuzul întrucît, spun ei, retrocedarea imobilului cu pricina s-a facut prin fals. Ei spun ca o lista anexa a Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, ce continea imobilele exceptate de la retrocedare pe Legea 1/2000, a fost completata în fals si depusa în instanta. Aceasta ar fi luat de buna respectiva anexa si ar fi dispus retrocedarea bunurilor imobile enumerate în document. Cei de la Silvic au depus o plîngere penala la Politia Tîrgu Neamt si au cerut oamenilor legii sa-l identifice pe autorul presupusului fals. Cum „Monitorul“ a reusit sa-l gaseasca pe cel care a facut completarea, politistii nu mai au decît sa stabileasca daca fapta constituie infractiune sau nu.
De fapt, politistii trebuie sa vada daca instanta a folosit lista completata sau nu. Pîna atunci, spunem doar ca în încheierea hotarîrii favorabile calugarilor, judecaorii au stabilit: „obliga Directia Silivca Neamt sa delimiteze si sa puna la dispozitia Comisiei Comunale Vînatori suprafata de 4.478,74 hectare cu vegetatie forestiera si cladirile aflate pe teren, conform listei întocmite de Ocolul Silvic Tîrgu Neamt; sase depozite intermediare de exploatare, casa protocol oaspeti, sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, cinci cantoane, canton Secu, cabana Huma, cabana Icoana, mangalerie, sediu brigada silvica, drumurile forestiere, teren recoltat fîn, doua helestee. Obliga Comisia Comunala Vînatori sa preia terenul si cladirile si sa puna în posesie pe reclamant, sa întocmeasca documentatia pentru titlul de proprietate. Obliga Comisia Judeteana Neamt sa întocmeasca si sa elibereze titlul de proprietate pentru 4.478,74 hectare teren forestier si a cladirilor“.

Articol afisat de 1795 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective