Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Asalt“ pentru combaterea efectelor secetei

• la nevoie, acolo unde nu va fi apa pentru oameni si animale, se va cara cu cisternele • primarii au fost avertizati, înca de pe 20 iunie, sa aiba puse la punct planuri de actiune în caz de seceta •

Toate serviciile deconcentrate din Neamt au primit cîte o sarcina pe care trebuie sa o îndeplineasca, astfel încît efectele caniculei instalate în ultima perioada sa fie cît mai mici.
ÃŽn vederea prevenirii si atenuarii efectelor temperaturilor ridicate, prefectul Toader Mocanu a cerut tuturor institutiilor implicate sa actioneze cu maxima responsabilitate si sa intervina rapid la solicitarile populatiei.
La nivelul judetului Neamt se monitorizeaza evolutia acestui fenomen si se realizeaza actualizarea permanenta a situatiei surselor de apa la nivelul tuturor localitatilor, asigurarea necesarului cu apa menajera pentru populatie si animale, acolo unde situatia o impune.
La solicitarea primariilor, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a efectuat, de la sfîrsitul saptamînii trecute pîna în prezent, doua transporturi de apa în comuna Stanita, unul la sediul districtului Tolici din cadrul Ocolului Silvic Vînatori si un altul în comuna Petricani. Prefectul a mai dispus intensificarea activitatilor de control si analiza pe linia prevenirii si stingerii incendiilor. Autoritatea de Sanatate Publica a luat legatura cu autoritatile locale pentru organizarea de puncte stradale de prim-ajutor, pentru acordarea asistentei medicale catre persoanele în vîrsta sau suferinde de afectiuni care pot fi agravate de temperaturile ridicate.
Inspectorii de munca monitorizeaza activitatea agentilor economici cu privire la aplicarea prevederilor OUG 99/2000 care stipuleaza masurile ce pot fi aplicate în perioadele extreme pentru protectia persoanelor încadrate în munca, iar Directia Sanitar-Veterinara a intensificat verificarile cu privire la ecarisarea teritoriului si luarea masurilor necesare pentru prevenirea aparitiei epizootiilor.
„Primarii au fost avertizati, înca din 20 iunie a.c., asupra masurilor speciale pe care trebuie sa le ia în regim de urgenta: adîncirea fîntînilor, verificarea si monitorizarea permanenta a calitatii apei potabile în fîntîni, amenajarea de umbrare pe pajisti pentru adapostirea animalelor, interzicerea arderii miristilor dupa recoltarea cerealelor paioase, organizarea, sub coordonarea sefilor serviciilor de urgenta voluntare, de actiuni de prevenire a producerii de incendii de padure în zonele frecventate de turisti“, a declarat prefectul Toader Mocanu. „Rugam cetatenii sa sprijine institutiile statului si sa manifeste o atitudine preventiva atît pentru economisirea surselor de apa, cît si pentru a nu ne confrunta cu un numar crescut de incendii. De asemenea, îi rugam sa asculte sfaturile medicilor de a se proteja în orele de vîrf ale acestor zile“, a mai declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Articol afisat de 1494 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective