Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Strivit de viu

Strivit de viu

• un tĂ®nar de 24 de ani a murit Ă®n timp ce demola fostele grajduri de la Complexul de crestere a porcilor Cotu Vames • el a fost strivit de un zid de trei tone • Adi Caldararu a lasat Ă®n urma doi copii si o sotie gravida •

Doi copii au ramas fara tata, iar al treilea, care asteapta sa vina pe lume, nu-si va cunoaste niciodata parintele, Ă®n urma unui tragic accident petrecut ieri dimineata, 26 iunie, Ă®n incinta fostului Complex de crestere a porcinelor, situat la iesirea din satul Cotu Vames, aproape de podul rutier peste Siret. Adi Caldararu, Ă®n vĂ®rsta de 24 de ani, domiciliat Ă®n comuna Horia, a platit cu viata o caruta de caramizi refolosibile provenite din demolarea fostelor grajduri, murind strivit de un perete Ă®n greutate de aproximativ trei tone. TĂ®narul, alaturi de mai multe persoane, dezmembrau halele, tragedia producĂ®ndu-se Ă®ntr-un moment de neatentie, Ă®n jurul orei 9.30. „Baiatul lua caramizi de aici, dar, din cĂ®te stiu, nu Ă®si cĂ®stiga existenta din asa ceva. A facut o «prostie» si a murit. Eu nu am fost de fata, dar, cĂ®nd am auzit, m-am dus imediat acasa la el si l-am adus pe tatal lui aici. Era un baiat bun, avea copii de crescut, este o nenorocire ce s-a Ă®ntĂ®mplat“, a declarat un satean din Horia, prezent la fata locului. Pentru Adi Caldararu nu s-a mai putut face nimic, desi, imediat, la fata locului a ajuns un echipaj al Statiei de Ambulanta Roman. „Am fost solicitati sa acordam primul ajutor Ă®n cazul unei persoane prinse sub un zid, Ă®n localitatea Cotu Vames. La locul solicitarii am constatat ca barbatul era deja decedat. A murit cel mai probabil pe loc, dupa ce greutatea imensa de caramida s-a prabusit peste el. La autopsie se va afla exact cauza mortii, dar, mai mult ca sigur, a suferit grave leziuni interne si, probabil, traumatisme la nivelul capului. Nu a mai avut nici o sansa, pacat ca era tĂ®nar, avea vĂ®rsta de doar 24 de ani. Nu stim care au fost Ă®mprejurarile Ă®n care si-a pierdut viata barbatul, dar, din cele relatate de persoanele aflate la fostul CAP, victima ar fi Ă®ncercat sa recupereze caramida dintr-un perete, iar acesta a cazut peste el. I-au sarit Ă®n ajutor alti barbati aflati tot la demolari, dar a fost prea tĂ®rziu“, a declarat doctorul Mihai Mologhianu, medicul de garda la Statia de Ambulanta Roman.
La fata locului a ajuns, Ă®n scurt timp, si un echipaj al Politiei Rurale, care a declansat o serie de cercetari. ĂŽn cele din urma, oamenii legii au dispus transportarea trupului neĂ®nsufletit la morga Spitalului Municipal Roman, Ă®n vederea efectuarii necropsiei. ĂŽn cauza a fost Ă®ntocmit un dosar penal pentru „moarte suspecta“ urmĂ®nd ca Ă®n functie de concluziile medicului legist sa fie luate masurile care se impun. Totodata, politistii vor verifica si legalitatea modului Ă®n care au loc aceste demolari.
De mentionat ca asemenea accidente tragice se produc destul de frecvent, din cauza celor care Ă®si pun vietile Ă®n primejdie pentru cĂ®teva zeci de lei, cĂ®t valoreaza o caruta Ă®ncarcata cu caramizi provenite din demolari. Cel mai recent caz a avut loc chiar Ă®n municipiu, Ă®n urma cu circa trei saptamĂ®ni, cĂ®nd o persoana care lucra la demolarea unei foste fabrici de confectii a fost prinsa, de asemenea, sub un zid cazut, dar a scapat cu viata. ĂŽn urma cu cĂ®tiva ani, un copil din „Satul Olimpic“ a decedat jucĂ®ndu-se prin fostele grajduri din zona strazii Fabricii, prins sub o grinda slabita de catre acelasi gen de „demolatori“.
FOTO: Adi Caldararu nu a avut nici o sansa sa mai fie salvat

Articol afisat de 1922 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Dumitru IUSTIUC)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective