Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Motiune“ la Primaria Pîncesti

• un consilier PD a sesizat redactiei Monitorul o serie de presupuse nereguli privind modul în care este condusa comuna

Consilierul local PD Augustin Holmanu, din comuna Pîncesti, a facut o sesizare catre redactia cotidianului „Monitorul“ în care critica modul defectuos al conducerii primariei de a rezolva problemele de larg interes cetatenesc. „De circa doi ani, împreuna cu directorul coordonator, ne chinuim sa punem în miscare un proiect al Inspectoratului Scolar cu privire la reabilitarea Scolii Ciurea, care are nevoie mai mult ca oricînd de reabilitare si de o dotare corespunzatoare. Valoarea investitiei este de 1,2 miliarde de lei vechi, bani care au fost virati deja la bugetul local. Din nefericire, în urma demersurilor noastre, primarul a remis o adresa directorului scolii, Constantin Chelariu, în care a precizat ca toate lucrarile de reabilitare vor fi angajate pe SEAP, iar Primaria înca nu a deschis o astfel de pagina. De asemenea, în aceeasi adresa a mentionat ca primaria are personal insuficient si ca nu sînt pregatiti pentru asemenea proiecte. De asemenea, nu a uitat sa precizeze ca, în 2007, bugetul local nu dispune de fonduri suficiente pentru astfel de proiecte“, a declarat consilierul PD, Augustin Holmanu. Referitor la capitolul învatamînt, primarul comunei Pîncesti, Ioan Larion, a mentionat ca pentru scoala de la Ciurea au fost primite doar 530 milioane de lei, restul fiind aprobati doar în „Monitorul Oficial“. „Cele 530 milioane de lei au fost bagate într-un fond de rulment, cu aprobarea Consiliului Local, iar în prezent, proiectul pentru reabilitarea Scolii Ciurea urmeaza etapele necesare ale licitatiei în Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Nu pagina pentru licitatii a fost o problema. Personal, ma asteptam la mult mai multa implicare din partea conducerii scolii. De mai bine de un an si jumatate nu am avut contabil, acum avem, iar acesta face si munca contabilei de la scoala, din cauza ca aceasta este înscrisa la facultate si are examene. La Scoala Ciurea mai învata doar 18 copii, iar directorul are tot timpul de pe lume sa urmareasca si sa se implice în problemele de administratie. Nu primarul este cel care are obligatia sa se ocupe de toate problemele din învatamînt“, a declarat primarul Ioan Larion.

Caminul, postul de politie, gradinita

O alta neregula semnalata de Augustin Holmanu în ceea ce priveste conducerea administratiei publice locale a facut referire la lasarea în paragina a Caminului Cultural, precum si faptul ca, atît Postul de Politie Pîncesti, cît si gradinita de copii, nu sînt racordate la reteaua de alimentare cu electricitate. „Nu se vrea sub nici o forma ca aceste institutii sa fie racordate la curent electric. Nu cred ca nu s-ar gasi fonduri pentru ca activitatea politistilor precum si formarea micutilor sa se desfasoare în conditii de normalitate“, a mai mentionat în sesizare consilierul nemultumit. Edilul sef al localitatii Pîncesti s-a „disculpat“ precizînd ca atît Postul de Politie, cît si gradinita, functioneaza într-un imobil revendicat. „Caminul Cultural are circa 100 de ani vechime. Din punctul meu de vedere, o reabilitare nu ar ajuta deloc. De preferat ar fi construirea unui nou lacas de cultura, însa, din nefericire, lipsa fondurilor pentru proiecte, cît si alte motive obiective, au facut sa pierdem «trenul» pentru caminul cultural. Sediul Politiei a fost revendicat de Parohia Pîncesti, iar gradinita functioneaza doar patru ore pe zi. Ca sa facem racordul la energie ne-ar costa cîteva zeci de milioane de lei si nu riscam sa investim într-un imobil revendicat. La întelegere cu reprezentantii Politiei Neamt, printr-un protocol, s-a tras un fir care asigura curentul electric în postul de politie. ÃŽn ce priveste gradinita, iar ma întreb daca directorul coordonator n-ar fi trebuit sa se implice personal pentru rezolvarea situatiei. ÃŽnsa este mai usor sa reclami si sa arati cu degetul spre altul“, a conchis gospodarul sef al comunei Pîncesti. Primarul Ioan Larion a combatut astfel punct cu punct „motiunea de cenzura“ depusa de consilierul local PD, Augustin Holmanu. Ceea ce ar trebui sa nu uite primarul din Pîncesti este faptul ca în orice comunitate este nevoie si de cultura, si de formarea micutilor.

Articol afisat de 1480 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective