Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 27 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ilinca Stoica si Alex Ghilea, la Summer Cup

• cei doi tenismeni pietreni vor juca pentru nationalele de 14 ani ale României • la Summer Cup, echivalentul unui Campionat European pe echipe, România are ca obiectiv o clasare cĂ®t mai buna la turneul final • cei doi jucatori vor termina periplul european la Paris, la un turneu de categoria I •

Ilinca Stoica si Alexandru Ghilea, cei doi tenismeni pietreni de la Condor si, respectiv, Tennis Star, vor debuta duminica la Summer Cup, o Ă®ntrecere ce este echivalentul Campionatului European, pentru juniori si junioare de 14 ani. România este considerata printre favorite la calificarea la turneul final, la fete pornindu-se cu a doua sansa, dupa Croatia, iar la baieti, cu prima. „Baietii pornesc cu prima sansa Ă®n Ă®ntrecere pentru ca doi dintre echipieri, Ciprian Porumb si Alex Ghilea, sĂ®nt Ă®n primii 10 Ă®n clasamentul european: Porumb pe 5, iar Ghilea pe 8“, a declarat Petre Iftimie, antrenorul de la Tennis Star al lui Ghilea.
Turneul fetelor se va desfasura Ă®n Italia, Ă®n localitatea siciliana Cattolica, iar adversarele tricolorelor vor fi Croatia (favorita 1), Anglia, Italia, Polonia, Slovenia si Turcia. Ilinca Stoica (locul 17 Ă®n Europa) si Ingrid Radu (locul 18 Ă®n Europa) sĂ®nt cele doua jucatoare românce care vor Ă®ncerca sa respecte calculele hĂ®rtiei si sa duca România la turneul final al Summer Cup, la San Remo, imediat dupa terminarea concursului sicilian. „Ma astept la un parcurs bun Ă®n aceasta competitie, Ilinca avĂ®nd posibilitatea de a conduce nationala catre un rezultat bun. O calificare la turneul final al Summer Cup ar Ă®nsemna o performanta buna pentru România, dar am Ă®ncredere ca odata ajunsa acolo, la San Remo, România poate sa aspire la o clasare cĂ®t mai aproape de vĂ®rful ierarhiei europene. De la acest turneu de la Cattolica merg mai departe doar primele doua echipe“, a declarat Romeo Stoica, antrenorul tenismenei pietrene de la Condor. Dupa turneul de la Cattolica si dupa cel de la San Remo, daca România va fi printre echipele de la turneul final al Summer Cup, Ilinca Stoica Ă®si va continua periplul prin Europa. Urmatoarea oprire va fi la Paris, unde va concura la BNP Paris Bas, turneu international de prima categorie. Dupa Paris, Stoica va concura la primul sau turneu ITF, de 18 ani, la Timisoara.
Alexandru Ghilea face parte din nationala tricolora, favorita numarul 1 a turneului de calificare de la Sassari (Italia). Acolo, juniorii de 14 ani ai României vor avea de Ă®nfruntat nationalele Germaniei, Serbiei, Croatiei, Italiei, Rusiei si Greciei, pentru unul din cele doua locuri care duc la turneul final din Spania, care va avea loc Ă®ntre 6 si 9 iulie. „Obiectivul acestei echipe este sa urce Ă®n clasament fata de Winter Cup, cĂ®nd România a terminat pe 6“, a precizat Petre Iftimie. Dupa participarea la turneul final al Summer Cup, Ă®n cazul calificarii, Alexandru Ghilea va concura si el la BNP Paris Bas. „Ne dorim o prestatie cĂ®t mai buna, deoarece Alexandru are sansa de a-si consolida locul 8 Ă®n clasamentul european si, astfel, Ă®si va cĂ®stiga dreptul de participare la mastersul Tennis Europe la care vor fi numai primii 8 de pe continent“, a trasat Iftimie obiectivul elevului sau.
Ca un fapt interesant, BNP Paris Bas va fi ultimul turneu la categoria 14 ani, atît pentru Ilinca Stoica, cît si pentru Alexandru Ghilea, ambii urmînd a juca înca din aceasta vara la turnee ITF, rezervate jucatorilor de 18 ani.

Articol afisat de 1314 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective