Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copil condamnat la moarte

Un copil din Piatra Neamt, în vîrstă de 11 ani, se zbate între viată si moarte pe patul spitalului, pentru că autoritătile nu se pot descurca din proceduri. Fetita, căreia nu îi vom face public numele din motive lesne de înteles, a fost diagnosticată, la sfîrsitul lunii aprilie 2007, cu „leucemie acută limfoblastică pro B“. Mai pe întelesul tuturor, o boală mortală si în tratarea căreia contează fiecare zi. Ea se află, de altfel, în evidentele sectiei hemato-oncopediatrie a Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii „Sf. Maria“ din Iasi. Institutia sanitară a emis si un certificat medical (nr. 4937/27.04.2007) care confirmă existenta maladiei. În ciuda nenumăratelor solicitări făcute pînă în prezent (începînd din anul 2002), părintii nu au reusit să obtină decît acte de identitate provizorii. Din această cauză, ei se află în imposibilitatea de a cere emiterea unui pasaport necesar pentru tratarea fetitei în străinătate. În ultimă instantă, părintii au apelat si la sprijin parlamentar pentru a-si rezolva problema. Problemă care este pe cale de a deveni o tragedie. „Arăt că din anul 2002 si pînă în prezent, am întîmpinat nenumărate obstacole în vederea obtinerii B.I., de la data expirării celuilalt. Datorită asezării acestui imobil, tin să vă aduc la cunostintă că, din anul 1996 am fost expropiati în acest imobil, în anul 1979 a fost scos din inventarul SC Aqua Calor SA (în prezent), în anul 1993 a fost casat, iar noi am plătit chirie pînă în anul 2000, luna mai, iar în anul 2003, în luna noiembrie, a fost evaluat la suma de 78.500 lei vechi. Procedural, din anul 2000, am solicitat functionarilor publici subordonati Primăriei Piatra Neamt să ia măsurile legale în vedere ca fiicele mele de 11 - 15 ani să nu mai sufere. După cum solicit să observati si actele medicale, minora (...), în data de 20.04.2007, a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică pro B. De la această dată, m-am adresat procedural organelor locale de a lua măsurile legale. Deoarece sînt în imposibilitatea de a intra în posesia buletinului de identitate, nu am acces la drepturile legale ce i se cuvin minorei (...). Mai arăt că din anul 2002 si pînă în prezent ne alimentăm numai cu răspunsuri fictive, cît si cu acte de identitate provizorii“, se mentionează în apelul adresat deputatului Marius Rogin de tatăl fetitei.

„E absolut ireal ce se întîmplă!“

„Am primit un memoriu din partea unui cetătean din Piatra Neamt, care are un copil bolnav de leucemie, netransportabil. Nimeni de la Evidenta Populatiei nu doreste să meargă la domiciliul acestui copil pentru a-l poza si a-i edita cartea de identitate, act absolut necesar pentru eliberarea pasaportului. Copilul s-ar putea opera în străinătate. E absolut ireal ce se întîmplă! Un copil este condamnat la moarte pentru că autoritătile nu s-au putut pune de acord în legătură cu functionarea unui mecanism pe care îl sustinem financiar cu totii. Copilul este în casă în Piatra Neamt, iar, dacă autoritătile nu vor face un efort, nu vor întelege situatia, copilul va muri, deoarece fără acte nu poate ajunge în străinătate pentru operatie“, a spus deputatul Marius Rogin.
Fără a acuza pe cineva, ne întrebăm totusi, dacă nu există nici o autoritate locală, judeteană sau natională, care să-si aplece urechea la tragedia unei familii. Există deja organizatii non-guvernamentale, cum ar fi Fundatia „Speranta 96“ din Piatra Neamt sau Fundatia „Il Chicco“ din Iasi, care s-au implicat pentru a rezolva problema transferului pentru tratament în străinătate. Din păcate însă, în lipsa unor răspunsuri favorabile din partea autoritătilor, în lipsa necesarelor documente privind identitatea, fetita este iremediabil condamnată la un final funest, iar familia sa la o tragedie inimaginabilă. Nu aude oare chiar nimeni? Sînt atît de importante procedurile cînd este vorba de salvarea unei vieti? Vom reveni.

Articol afisat de 2035 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel CONSTANTINESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective