Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copil condamnat la moarte

Un copil din Piatra Neamt, în vîrstã de 11 ani, se zbate între viatã si moarte pe patul spitalului, pentru cã autoritãtile nu se pot descurca din proceduri. Fetita, cãreia nu îi vom face public numele din motive lesne de înteles, a fost diagnosticatã, la sfîrsitul lunii aprilie 2007, cu „leucemie acutã limfoblasticã pro B“. Mai pe întelesul tuturor, o boalã mortalã si în tratarea cãreia conteazã fiecare zi. Ea se aflã, de altfel, în evidentele sectiei hemato-oncopediatrie a Spitalului Clinic de Urgentã pentru Copii „Sf. Maria“ din Iasi. Institutia sanitarã a emis si un certificat medical (nr. 4937/27.04.2007) care confirmã existenta maladiei. ÃŽn ciuda nenumãratelor solicitãri fãcute pînã în prezent (începînd din anul 2002), pãrintii nu au reusit sã obtinã decît acte de identitate provizorii. Din aceastã cauzã, ei se aflã în imposibilitatea de a cere emiterea unui pasaport necesar pentru tratarea fetitei în strãinãtate. ÃŽn ultimã instantã, pãrintii au apelat si la sprijin parlamentar pentru a-si rezolva problema. Problemã care este pe cale de a deveni o tragedie. „Arãt cã din anul 2002 si pînã în prezent, am întîmpinat nenumãrate obstacole în vederea obtinerii B.I., de la data expirãrii celuilalt. Datoritã asezãrii acestui imobil, tin sã vã aduc la cunostintã cã, din anul 1996 am fost expropiati în acest imobil, în anul 1979 a fost scos din inventarul SC Aqua Calor SA (în prezent), în anul 1993 a fost casat, iar noi am plãtit chirie pînã în anul 2000, luna mai, iar în anul 2003, în luna noiembrie, a fost evaluat la suma de 78.500 lei vechi. Procedural, din anul 2000, am solicitat functionarilor publici subordonati Primãriei Piatra Neamt sã ia mãsurile legale în vedere ca fiicele mele de 11 - 15 ani sã nu mai sufere. Dupã cum solicit sã observati si actele medicale, minora (...), în data de 20.04.2007, a fost diagnosticatã cu leucemie acutã limfoblasticã pro B. De la aceastã datã, m-am adresat procedural organelor locale de a lua mãsurile legale. Deoarece sînt în imposibilitatea de a intra în posesia buletinului de identitate, nu am acces la drepturile legale ce i se cuvin minorei (...). Mai arãt cã din anul 2002 si pînã în prezent ne alimentãm numai cu rãspunsuri fictive, cît si cu acte de identitate provizorii“, se mentioneazã în apelul adresat deputatului Marius Rogin de tatãl fetitei.

„E absolut ireal ce se întîmplã!“

„Am primit un memoriu din partea unui cetãtean din Piatra Neamt, care are un copil bolnav de leucemie, netransportabil. Nimeni de la Evidenta Populatiei nu doreste sã meargã la domiciliul acestui copil pentru a-l poza si a-i edita cartea de identitate, act absolut necesar pentru eliberarea pasaportului. Copilul s-ar putea opera în strãinãtate. E absolut ireal ce se întîmplã! Un copil este condamnat la moarte pentru cã autoritãtile nu s-au putut pune de acord în legãturã cu functionarea unui mecanism pe care îl sustinem financiar cu totii. Copilul este în casã în Piatra Neamt, iar, dacã autoritãtile nu vor face un efort, nu vor întelege situatia, copilul va muri, deoarece fãrã acte nu poate ajunge în strãinãtate pentru operatie“, a spus deputatul Marius Rogin.
Fãrã a acuza pe cineva, ne întrebãm totusi, dacã nu existã nici o autoritate localã, judeteanã sau nationalã, care sã-si aplece urechea la tragedia unei familii. Existã deja organizatii non-guvernamentale, cum ar fi Fundatia „Speranta 96“ din Piatra Neamt sau Fundatia „Il Chicco“ din Iasi, care s-au implicat pentru a rezolva problema transferului pentru tratament în strãinãtate. Din pãcate însã, în lipsa unor rãspunsuri favorabile din partea autoritãtilor, în lipsa necesarelor documente privind identitatea, fetita este iremediabil condamnatã la un final funest, iar familia sa la o tragedie inimaginabilã. Nu aude oare chiar nimeni? Sînt atît de importante procedurile cînd este vorba de salvarea unei vieti? Vom reveni.

Articol afisat de 2213 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective