Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doliu

Teofil Mihoc, în vîrstã de 29 de ani si Liviu Ghiuzan, în vîrstã de 22 de ani, tinerii din satul Adjudeni, comuna Tãmãseni, decedati într-un oribil accident rutier la Padova, în urmã cu mai bine de o sãptãmînã, au fost adusi acasã de cãtre rude si urmeazã sã fie înhumati astãzi, 6 august. Trupurile neînsufletite, repatriate în sicrie închise ermetic, au fost transportate acasã la familia Mihoc si asezate pe un catafalc amenajat în curtea gospodãriei. Greu de descris în cuvinte durerea rudelor îndoliate, a mamei, a fratilor si surorilor cu chipurile împietrite sau a prietenei. Teofil Mihoc a avut parte, dupã cum spun mama si sora acestuia, de o viatã frumoasã, mai ales în ultimii ani, cîstigînd suficient în Italia pentru a-si putea asigura viitorul. Tînãrul a plecat la Padova în urmã cu aproximativ sapte ani si, în urmã cu ceva vreme, si-a chemat si prietenul, pe Liviu Ghiuzan. „Munceau amîndoi în domeniul constructiilor si erau foarte iubiti si respectati. Nimãnui, din Italia sau de acasã, nu-i vine sã creadã cã Teofil si Liviu sînt morti. A fost un accident blestemat, acum douã sîmbete, la intrarea pe o autostradã. Am înteles cã era o diferentã de nivel de cîtiva centimetri între asfaltul care se turna si cel deja existent si acolo au pierdut controlul. Teofil conducea, pentru cã era motoscuterul lui. Autoritãtile care se ocupã de anchetã nu s-au pronuntat încã oficial, au la dispozitie trei luni pentru cercetãri“, a declarat Rodica Mihoc, sora lui Teofil. Aceasta a mai povestit cã s-a ocupat, în Italia, de formalitãtile necesare repatrierii. „Am fost sprijiniti inclusiv de cãtre patronul la care au lucrat Teofil si Liviu, dar si de colegii lor de la muncã. A durat putin mai mult repatrierea, pentru cã a trebuit sã meargã si sora lui Liviu sã-l identifice personal. De restul cheltuielilor pentru amîndoi ne vom ocupa noi, familia lui Teofil, mai ales cã Liviu era ca si fratele nostru“, a mai mentionat Rodica Mihoc.
Liviu Ghiuzan a avut parte de o viatã destul de zbuciumatã, acesta rãmînînd fãrã mamã în urmã cu aproximativ doi ani, tatãl abandonîndu-l. Asa se face cã tînãrul a stat mai mult pe la familia Mihoc, ce l-a „adoptat“, pînã cînd s-a ivit posibilitatea sã plece la muncã în Italia. „Era si el ca si copilul nostru. Mare nenorocire s-a abãtut asupra noastrã. Erau niste bãieti buni, muncitori, la care tinea toatã lumea. Chiar si patronul la care au lucrat în Italia spunea cã nu-i va putea înlocui“, spune, împietritã de durere, Bernaveta Mihoc.
De altfel, întreaga comunitate din Adjudeni este socatã de cele petrecute. Familia îndoliatã este una apreciatã de cãtre consãteni, conform spuselor primarului din Tãmãseni, Ironim Andrici sau ale pãrintelui paroh, Aurel Istoc. „Este mare pãcat de bãietii ãstia, prea tineri ca sã moarã, dar moartea parcã alege uneori oamenii buni. Merg prea multi sã munceascã pe la strãini si se întorc acasã în sicriu. Ãsta este, probabil, pretul pe care trebuie sã-l plãtim pentru ca sã trãim putin mai bine“, a spus Iosif Dancã, din Adjudeni.

Articol afisat de 2533 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective