Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 6 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Stranierii“, artizanii victoriei Ceahlãului

Antrenorul Viorel Hizo avea ceva probleme înainte de partida din etapa a II-a, cu Gloria Buzãu, terminatã cu o victorie confortabilã, 4-0, din cauza multitudinii de absente ce se anuntau în sãptãmîna premergãtoare meciului. Totul s-a schimbat joi, cu ceva mai mult de 24 de ore înainte de meci, cînd Comisia de Disciplinã a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis cã eliminãrile lui Rusmir si Vranjkovic din Ghencea au fost eronate. La auzul vestii, Hizo a gîndit o formulã ofensivã care îi pemitea aducerea în jumãtatea adversã a mai multor jucãtori la finalizare. De asemenea, si-a asigurat „spatele“ cu trei fundasi centrali puternici: Avãdanei, Forminte si Vitelaru. A rãmas pe margine Goian, care nu jucase bine în ultimele douã partide, cu Poli Iasi si cu Steaua, dar care a intrat pe parcurs si a arãtat sigurantã, iar Nohai era accidentat. I-a postat pe Cebotaru si Iordache în linia medianã, pe benzi, dar le-a cerut mult travaliu în defensivã, fapt care s-a simtit în repriza secundã, cînd ambii au cam iesit din joc si au fost înlocuiti. Schumacher si Vranjkovic au asigurat zona centralã, au avut si cerinte defensive, dar mai ales trebuiau sã alerge mult, sã recupereze mingi si apoi sã îi punã în valoare pe cei trei atacanti, Rusmir, Frunzã si Oprea. Acestia din urmã nu au fãcut numai faza de atac, alergînd si înapoi atunci cînd Gloria a avut posesia balonului si a construit atacuri spre poarta lui Multescu. Cu acest sistem, Ceahlãul a pus presiune pe adversar, i-a anihilat total pe Guritã si pe Ionescu, iar vitezistul Iovitã a fost un anonim. Mai agili, tehnici si inspirati, jucãtorii pietreni au reusit sã mute atacurile de pe o bandã pe alta, iar cînd au avut sansa nu au iertat nici spatiile imense din mijlocul defensivei buzoiene. Asa s-a întîmplat si la faza la care Oprea „l-a eliminat“ pe Tudose, în minutul 45, sau la fazele golurilor cu numerele 2 si 3, cînd Rusmir si Frunzã au ajuns în fata portii adverse chiar pe centru.

Joc bun, apreciat de spectatori

„Dacã jucãm bine si vom fi mai sus în clasament, spectatorii vor veni la stadion“, declara înaintea jocului Viorel Hizo. Aflate sub presiunea rezultatului, cele douã formatii au intrat în teren montate sã lupte pentru obiectivul propus. Dupã 10 minute în care nu a fost nimic care sã atragã atentia, primii care au încercat vigilenta celor doi portari au fost Doicaru (‘11), de la Gloria, si Cebotaru (‘13), de la Ceahlãul, însã ambii au trimis pe lîngã buturi. Acelasi joc fãrã finalizare s-a putut vedea în continuare, pînã în minutul 28, cînd Nejneru l-a blocat în careu pe Vranjkovic, pentru ca peste numai un minut, Rusmir sã trimitã cu capul spre poarta lui Barbu, care a intervenit salvator. Frunzã (‘29) a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, cînd a scãpat singur cu Barbu, dar a tras în portarul buzoian. Acelasi Barbu a intervenit salvator la sutul din loviturã liberã a lui Frunzã (‘33), pentru ca peste numai douã minute vîrful moldovean sã rateze la o centrare de pe stînga a lui Iordache. Vranjkovic a încercat si el de la distantã, dar a tras peste, iar în minutul 37, Oprea a fost angajat în careul buzoian pe partea stîngã, a centrat înapoi, mingea a ajuns la Cebotaru, care a catapultat-o în vinclul portii lui Barbu. Spectatorii au gustat momentul, au aplaudat golul si jocul în crestere al gazdelor. Egalitatea era sã se producã în minutul 44, cînd Gloria a beneficiat de o loviturã liberã de la 20 de metri de poarta nemteanã. A executat Bunicã, iar mingea a lovit bara sub privirea unui Multescu rãmas stanã de piatrã. A urmat imediat faza de contraatac a Ceahlãului, la care Oprea a stiut sã profite de un spatiu lãsat de defensiva buzoianã, iar Tudose nu a avut altceva de fãcut decît sã faulteze din spate si sã vadã rosu. ÃŽn partea a doua, la Gloria au fost schimbati Ionescu si Popescu, intrînd Viorel Ion si Gheorghitã. Aceste schimbãri l-au adus pe Guritã în postura de mijlocas, iar de aici Ceahlãul s-a distrat. Schumacher a ajuns si el în pozitie bunã în careul advers, dar a sutat în Barbu (‘54). Vranjkovic (‘57) si Frunzã (‘59 si ‘61) au mai irosit alte bune oportunitãti de a înscrie. ÃŽn minutul 66, Frunzã i-a pasat lui Rusmir, care a preluat inteligent în fata unui fundas advers si l-a învins cu un sut la coltul scurt pe Barbu. Emotiile erau spulberate, însã publicul astepta mai mult. Si a mai primit ... alte douã goluri. Frunzã si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, în minutul 85, cînd Rusmir i-a întors serviciul de la golul doi, pentru ca în ultimele momente ale partidei Floricel sã scape pe dreapta si sã centreze în mijlocul careului, de unde Roberto Ayza si-a marcat debutul la Ceahlãul în cel mai fericit mod: golul de 4-0.
Pentru Ceahlãul au evoluat: Multescu - Avãdanei, Forminte, Vitelaru (‘64 - Goian) - Cebotaru (‘59 - Floricel), Schumacher, Vranjkovic, Iordache (‘80 - Roberto Ayza) - Rusmir, Frunzã, Oprea.
Declaratii dupã meci:
Ilie Stan, antrenor secund Gloria: „Scorul nu reflectã realitatea din teren, întrucît echilibrul s-a rupt în momentul în care Tudose a fost eliminat. ÃŽncercãm din mers sã punem la punct problemele tehnico-tactice. Nu avem experienta Ligii I si era normal sã aparã asemenea greseli. La un moment dat am avut senzatia cã unii dintre jucãtorii nostri au dormit pe teren“.
Viorel Hizo, antrenor Ceahlãul: „Ne-am dorit sã cîstigãm primul joc de acasã. Nu a fost deloc usor, desi diferenta de scor este mare. Pãcat cã nu am reusit sã marcãm si din alte ocazii. Ne bucurãm doar în aceastã searã (n.r. - vineri), de mîine pregãtim jocul cu Dinamo“.
Gheorghe Stefan, presedinte de onoare Ceahlãul: „Nu m-am asteptat la o victorie atît de confortabilã, dar se pare cã anul acesta formula gãsitã de Viorel Hizo nu ne va mai aduce emotii în lupta pentru evitarea retrogradãrii. Mi-a plãcut determinarea jucãtorilor“.

Articol afisat de 1532 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective