Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 15 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Explozie la un bloc din Zalau

Explozie la un bloc din Zalau

• incidentul s-a soldat cu doi morti si 13 raniti

Cadavrul unui tînar de 20 de ani a fost scos de sub darîmaturile blocului din Zalau, la parterul caruia s-a produs o explozie, ieri dimineata, cauzata de o acumulare de gaze si soldata cu doi morti si 13 raniti, informeaza corespondentul Rompres.
Dintre raniti, o fetita de 12 ani, a carei sora de 14 ani a murit în drum spre spital, se afla la Spitalul judetean din Zalau, într-o stare grava, celelalte sapte persoane afectate avînd traumatisme minore care nu le pun viata în pericol.
Prefectul judetului, Andrei Todea, si primarul municipiului Zalau, Radu Capalnasiu, au solicitat alocarea sumei de doua milioane de lei de la fondul de urgenta al Guvernului pentru construirea unui alt imobil, deoarece blocul este în pericol de prabusire, cei 41 de locatari ai acestuia urmînd sa fie cazati într-un camin si într-un hotel din municipiu.
O echipa de specialisti din cadrul Institutului Criminalistic al Inspectoratului General al Politiei Române a ajuns, ieri, la Zalau pentru a sprijini activitatea de cercetare la imobilul unde a avut loc explozia.
Cel mai recent incident de acest gen s-a produs în dimineata zilei de 16 august 2007, într-un bloc de locuinte din Constanta, soldîndu-se cu ranirea unei persoane care a suferit mai multe arsuri fiind transportata la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta. De asemenea, o alta persoana a fost ranita de cioburile aruncate în timpul deflagratiei, iar mai multe autoturisme, aflate în zona, au fost avariate.
O alta explozie produsa într-un imobil a avut loc la 21 decembrie 2006 în judetul Sibiu, cînd sase case au fost avariate, una a fost darîmata, iar o persoana a fost ranita. Explozia a fost provocata de o improvizatie efectuata în subsolul uneia dintre cladiri la sistemul de apa calda.
O serie de explozii au afectat în ultimii ani mai multe imobile din Capitala. Astfel, în dimineata zilei de 17 iunie 2005, doua persoane au murit si altele sapte au fost ranite în urma unei explozii produse la un imobil din cartierul Colentina.
La începutul lunii iulie 2003, un bloc din zona Domenii, de pe bulevardul Ion Mihalache, a fost devastat de o explozie produsa de o acumulare de gaze. Deflagratia a dus la ranirea a 11 persoane si distrugerea grava a sase apartamente.
Tot în iulie 2003, în sectorul 2 al Capitalei, într-un imobil situat pe Calea Mosilor, un barbat a fost ranit în urma unei explozii produsa de scaparile de gaze de la o butelie defecta.
Un incident asemanator a avut loc si la 15 februarie 2003, într-un bloc de pe Soseaua Oltenitei. Cauza a fost acumularea de gaze de la o conducta fisurata, iar urmarile: 42 de apartamente afectate. Nu s-au înregistrat victime sau raniti.
La 12 decembrie 2001, din cauza unei improvizatii la instalatia de gaze, s-a produs o explozie într-un imobil de pe Calea Victoriei, soldata cu patru persoane grav ranite si zece familii sinistrate.
În dimineata zilei de 2 iunie 2000, un imobil situat pe strada Caderea Bastiliei, a fost distrus aproape în întregime din cauza acumularilor de gaze. În urma deflagratiei o persoana a fost ranita. Reprezentantii Distrigaz au declarat ca, din cauza vechimii de peste 50 de ani a conductelor, a fost posibila aparitia unei defectiuni de bransament.
În septembrie 1999, locuitorii unui bloc de pe Strada Margeanului din cartierul Rahova au fost zguduiti de trei explozii în lant produse la subsolul imobilului. Mai multe apartamente au fost avariate, circuitele electrice si telefonice au fost complet distruse. Incidentul a fost provocat de o scurgere de gaze la coloana de distributie situata în strada. Nu s-au înregistrat victime.
Sase persoane ranite, trei garsoniere distruse total, iar alte trei partial, acesta a fost bilantul exploziei dintr-un bloc de pe Strada Fainari, sector 2, la 13 aprilie 1999.
La 3 decembrie 1998, la un imobil din Bd. Dacia nr. 33 a avut loc o explozie pe fondul acumularii de gaz metan, soldata cu doi morti, sapte raniti, 20 de apartamente distruse, 46 de oameni ramasi pe drumuri.
O explozie cauzata de acumularea de gaze în subsolul unui bloc de pe Strada Aerogarii din cartierul Baneasa, la 18 octombrie 1998, s-a soldat cu ranirea a doi barbati care au suferit arsuri grave.
La 18 mai 1998, consecintele unei acumulari de gaz metan în subsolul unui bloc din cartierul Tei, sector 2, au fost: sapte morti, doi raniti, apartamente avariate.

Articol afisat de 1738 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective